taramas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 με βάση την αγορά μιας ATI X1900XTX λέω να στήσω το παρακάτω μηχάνημα, με ενδιαφέρον θα ήθελα τις απόψεις σας....mobo : ASUS A8R32 MVP DELUXECPU : A64 X2 4200VGA : SAPPHIRE X1900XTXMEM : OCZ 3200 PLATINUM 2X1024MB 2/3/2/5HARD DISK : 2X250GB SATA2το μηχανάκι πάει περισσότερο προς gaming μεριά που λένε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos9 Απρίλιος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Εγω στη θεση σου θα εβαζα τον 4400+ (η οπτερον) που εχουν διπλασια cahce, και Χ1900ΧΤ αντι για ΧΤΧ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 11, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Ακριβως.Οχι οτι το συστημα που εχεις διαλεξει θα υστερει πουθενα,καθε αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Απρίλιος 11, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 To αυτο.Ενας 4400 θα ηταν καλυτερη επιλογη αν σε παιρνει οικονομικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 11, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Και εγώ επίσης προτείνω να περιμένεις κανα 3μηνο [δεν ειναι πολύς καιρός] ,,, ωστε να δεις κανα am2 η τπτ αλλο και να πας σε τελειως new platform... Οπως και ναχει πάντως και σε αγορα να προχωρήσεις καλο συστημα σύνθεσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Απρίλιος 11, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από stefanos9 [Σήμερα, στις 09:30] Εγω στη θεση σου θα εβαζα τον 4400+ (η οπτερον) που εχουν διπλασια cahce, και Χ1900ΧΤ αντι για ΧΤΧ... Δεν λέω συμφωνώ για τον 4400+ αν και υπάρχει μια σχετική διαφορά τιμής, η διπλάσια cache δεν με έχει πείσει όμως μέχρι τώρα για 100+, anyway που λένε είναι υπο σκέψη, για την κάρτα η πρότασή σου έχει να κάνει με την τιμή ή κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Απρίλιος 11, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Ευχαριστώ για τις απόψεις.....κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι το mobo, βέβαια δεν είναι και πολλά crossfire mobo στην αγορά αλλά αυτό μου φάνηκε το καλύτερο, αν κάποιος νομίζει οτι κάποιο άλλο υπερέχει ευχαρίστως να το δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentsmith Απρίλιος 16, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ RDX-200 ΤΗΣ DFI!http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MotherboardsAmd&cp_id=66905 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimeGR Απρίλιος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 και εγώ θα σου έλεγα να βάλεις άλλες μνήμες... Με τα ίδια λεφτά που κάνουνε αυτές υπάρχουνε καλύτερες.Εγώ που τις έχω έχω κολλήσει στα 248-249 με 2,5-3-3-7 και 2,7v ρεύμα, πιο πάνω δε πάνε ούτε με timmings ούτε με ρεύμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Ξεκινώντας από την κάρτα γραφικών να πω ότι είναι αρκετά δυνατή επιλογή, όπως και η Χ1900ΧΤ. Διαλέγεις και παίρνεις, τι απαιτήσεις έχεις εσύ ο ίδιος. Πάντως γενικά, όλοι συμφωνούν ότι τώρα δεν είναι καιρός να σκάμε πολλά λεφτά, ας βγει το DirectX10 και μετά. Έτσι κι αλλιώς (εικάζεται) ότι δεν αργούνε και πολύ οι νέες λύσεις (μέχρι καλοκαίρι-βαριά φθινόπωρο). Αν το σκεφτείς έτσι, μια 7600GT ή μια Χ800GTO2 της Sapphire θα είναι πολύ καλές και o/c friendly λύσεις.Πάμε στις μνήμες που αναφέρθηκε και ο φίλος παραπάνω. Δεν τις έχω δει καθόλου, δεν ξέρω τι λένε, αλλά γενικά ξέρω από αρκετούς ότι οι G.Skill HZ4000 2x1GB παίζουν στα 260-275 άνετα, ανάλογα με το κομμάτι. Το μόνο κακό είναι η παραγγελία από Αγγλία, τπτ άλλο.Για τους δίσκους, επειδή το πας για παιχνίδια το μηχάνημα, αν δεν έχεις πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα πάρε δυο μικρούς Raptors και στήστους RAID-0. Ξέρω, 74GB δεν είναι πολλά αλλά είναι γρήγορα. Αν πας για τους 2 250ρηδες τότε προτείνω Western Digital και Hitachi για ταχύτητα και Seagate για εγγύηση. Διαλέγεις εσύ.Πάμε στον επεξεργαστή. Εδώ στο λένε και τα παιδιά, θα στο πω και εγώ. 4400Χ2 ή έναν Opteron 165-170-175 και καθαρίζεις. Η παραπάνω cache δίνει άλλη άνεση στη CPU, πως να στο περιγράψω, είναι σαν να έχει ξεκλειδωμένα περισσότερα pipelines. Όταν είχα τον FX-53 είχα πάει σε ένα φίλο με έναν Α64 3000+ στα 2600 σε παρόμοιο με το δικό μου σύστημα και έβλεπα ότι σε κάποια πράγματα υστερούσε λίγο σε απόκριση το μηχάνημα. Γενικά ήταν λίγο πιο αργό ενώ δεν θα πρεπε να είναι. Όπως και να χει, γενικά όλοι προτιμούν και προτείνουν 1ΜΒ μνήμης και όχι 512ΚΒ. Γιατί όχι και εσύ?Και φτάνουμε στη μητρική. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε αυτό το μοντέλο εντυπωσιάστηκα. Ειδικά με το ΗΤΤ να χτυπάει 1500άρια είπα ότι να η νέα μου μητρική. Δυστυχώς όμως ακούστηκαν πολλά που δε μου άρεσαν και έχω λίγο ξενερώσει:Προβλήματα με τις USB. Κάποιοι ανέφεραν ανεπάρκεια λειτουργίας ή προβλήματα στην ταχύτητα.Προβλήματα στο o/c. Η μητρική άλλοτε δέχεται κάποιες ρυθμίσεις (τρελές ομολογουμένως --> 365FSB) άλλοτε όχι.Προβλήματα στα παιχνίδια. Κάτι με τη διαχείρηση των πόρων έκανε πολλά παιχνίδια και εφαρμογές να κολλάνε ανεξήγητα κάθε 5-6 δευτερόλεπτα.Όλα αυτά τα είδα εδώ:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91586+ ένα άλλο site που δε θυμάμαι.Η γενική λύση των προβλημάτων αυτών λένε ότι ήρθε με τα νέα BIOS:ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUS/mb/socket939/A8R32-MVP%20DELUXE/Κάποιοι όμως ακόμα ανέφεραν προβλήματα. Πολλές μητρικές επιστράφησαν και γενικά εκεί που ήμουν έτοιμος να την αγοράσω φρέναρα κι εγώ. Ψάξτο λίγο κι εσύ και έχε για εναλλακτική την ASUS A8N32-SLI η οποία έχει βγει άψογη σχεδόν σε όλους τους τομείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Απρίλιος 16, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 22:38] Ξεκινώντας από την κάρτα γραφικών να πω ότι είναι αρκετά δυνατή επιλογή, όπως και η Χ1900ΧΤ. Διαλέγεις και παίρνεις, τι απαιτήσεις έχεις εσύ ο ίδιος. Πάντως γενικά, όλοι συμφωνούν ότι τώρα δεν είναι καιρός να σκάμε πολλά λεφτά, ας βγει το DirectX10 και μετά. Έτσι κι αλλιώς (εικάζεται) ότι δεν αργούνε και πολύ οι νέες λύσεις (μέχρι καλοκαίρι-βαριά φθινόπωρο). Αν το σκεφτείς έτσι, μια 7600GT ή μια Χ800GTO2 της Sapphire θα είναι πολύ καλές και o/c friendly λύσεις.Πάμε στις μνήμες που αναφέρθηκε και ο φίλος παραπάνω. Δεν τις έχω δει καθόλου, δεν ξέρω τι λένε, αλλά γενικά ξέρω από αρκετούς ότι οι G.Skill HZ4000 2x1GB παίζουν στα 260-275 άνετα, ανάλογα με το κομμάτι. Το μόνο κακό είναι η παραγγελία από Αγγλία, τπτ άλλο.Για τους δίσκους, επειδή το πας για παιχνίδια το μηχάνημα, αν δεν έχεις πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα πάρε δυο μικρούς Raptors και στήστους RAID-0. Ξέρω, 74GB δεν είναι πολλά αλλά είναι γρήγορα. Αν πας για τους 2 250ρηδες τότε προτείνω Western Digital και Hitachi για ταχύτητα και Seagate για εγγύηση. Διαλέγεις εσύ.Πάμε στον επεξεργαστή. Εδώ στο λένε και τα παιδιά, θα στο πω και εγώ. 4400Χ2 ή έναν Opteron 165-170-175 και καθαρίζεις. Η παραπάνω cache δίνει άλλη άνεση στη CPU, πως να στο περιγράψω, είναι σαν να έχει ξεκλειδωμένα περισσότερα pipelines. Όταν είχα τον FX-53 είχα πάει σε ένα φίλο με έναν Α64 3000+ στα 2600 σε παρόμοιο με το δικό μου σύστημα και έβλεπα ότι σε κάποια πράγματα υστερούσε λίγο σε απόκριση το μηχάνημα. Γενικά ήταν λίγο πιο αργό ενώ δεν θα πρεπε να είναι. Όπως και να χει, γενικά όλοι προτιμούν και προτείνουν 1ΜΒ μνήμης και όχι 512ΚΒ. Γιατί όχι και εσύ?Και φτάνουμε στη μητρική. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε αυτό το μοντέλο εντυπωσιάστηκα. Ειδικά με το ΗΤΤ να χτυπάει 1500άρια είπα ότι να η νέα μου μητρική. Δυστυχώς όμως ακούστηκαν πολλά που δε μου άρεσαν και έχω λίγο ξενερώσει:Προβλήματα με τις USB. Κάποιοι ανέφεραν ανεπάρκεια λειτουργίας ή προβλήματα στην ταχύτητα.Προβλήματα στο o/c. Η μητρική άλλοτε δέχεται κάποιες ρυθμίσεις (τρελές ομολογουμένως --> 365FSB) άλλοτε όχι.Προβλήματα στα παιχνίδια. Κάτι με τη διαχείρηση των πόρων έκανε πολλά παιχνίδια και εφαρμογές να κολλάνε ανεξήγητα κάθε 5-6 δευτερόλεπτα.Όλα αυτά τα είδα εδώ:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91586+ ένα άλλο site που δε θυμάμαι.Η γενική λύση των προβλημάτων αυτών λένε ότι ήρθε με τα νέα BIOS:ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUS/mb/socket939/A8R32-MVP%20DELUXE/Κάποιοι όμως ακόμα ανέφεραν προβλήματα. Πολλές μητρικές επιστράφησαν και γενικά εκεί που ήμουν έτοιμος να την αγοράσω φρέναρα κι εγώ. Ψάξτο λίγο κι εσύ και έχε για εναλλακτική την ASUS A8N32-SLI η οποία έχει βγει άψογη σχεδόν σε όλους τους τομείς. α) για την VGA έχω κι εγώ τους ενδιασμούς μου, όχι για την συγκεκρμένη κάρτα αλλά για τον χρόνο, αν καταφέρω να το τρενάρω μέχρι τον σεπτέμβριο τότε καλώς αλλα είναι για τον γιό και μόλις σταματήσει το σχολείο θα μουρμουράει όλη μέρα.β) για τις μνήμες τις έχω δοκιμάσει και σε μένα βγήκαν καλές, δεν το πήγα πάνω απο 240 γιατί δεν με ενδιαφέρει παραπάνω, για τις gskill εχω ακούσει τα καλύτερα, θα το δώ.γ) για τους δίκους με ενδιαφέρει η χωρητικότητα και θα πάω στους western ούτως η άλλως, τους δουλεύω πολύ και δεν έχω προβλήματα.δ) για την cpu συμφωνώ, απλά το κουστούμι μου φάνηκε καμπόσο στο σύνολο και άρχισα τις περικοπές, προσωπικά προτειμώ να του βάλω λίγο φθηνότερη κάρτα και να πάω στον 4400.ε) για το mobo με προβλημάτισες, δεν το είχα ψάξει πολύ αλλά ήλπιζα οτι τα προβλήματα θα είχαν λυθεί αφού η παρθενιά έσπασε πλέον και δεν είναι η πρώτη mobo, έχω χρόνο ακόμη μπροστά θα το δώ, γενικά μου άρεσε πάντως σαν mobo, το sli που αναφέρεις το έχω βάλει σε 3 μηχανήματα και όντως είναι καλό αν και το ένα απο τα τρία παρουσίασε πρόβλημα και πήγε για αντικατάσταση, πάντως είναι καλό αλλά προτιμώ να πάω στον δρόμο του crossfire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 16, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Πάντως αν θες να το τραβήξεις μέχρι το σεπτέμβρη για την κάρτα γραφικών, κάνε θα σου λεγα και γενικά υπομονή για το όλο σύστημα. Το σύστημα της υπογραφής σου πιστεύω αντέχει μεχρι το φθινόπωρο άνετα για κανα FIFA 2006: Mundial 2006 για τον μικρό και σκέψου ότι όλα αυτά που λέγονται περί των Conroe και της απάντησης της AMD θα τα δούμε μάλλον μέσα στο καλοκαίρι. Αν από την άλλη το φτιάξεις τώρα, καλή τύχη με τη μητρική. Ελπίζω να σου βγει καλή και να τη χαρείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Απρίλιος 16, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από ταραμαςτο μηχανάκι πάει περισσότερο προς gaming μεριά που λένε.... Φίλε ταραμά, δες το παρακάτω θρεντ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20401 Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις τον 3700+ και να περιμένεις λίγο. Περίμενε να αρχίσουν τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται τους 2πήρυνους (μετρημένα στα δάκτυλα είναι αυτά που το εκμεταλλεύονται) και μέχρι τότε θα έχουν πέσει οι τιμές και ίσως μπορέσεις να χτυπήσεις κανα FX-55. Επίσης μην ξεχνάς ότι σε λίγο βγαίνουν οι m2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 17, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Βρε kreach, έχεις έρωτα με τον Α64 3700 ε? Δε λέω καλός επεξεργαστής, ΙΜΟ ο καλύτερος μονοπύρηνος μαζί με τα ελικoptera αλλά ο φίλος μας βλέπεις ότι έχει ήδη τον 3400, το να πάει σε 3700 είναι λίγο άτοπο. Αν είναι να περιμένει θα το κάνει γιατί έχει πέσει σε περίοδο αλλαγών (ΑΜ2, Conroe, κτλ). Πάντως τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τους διπύρηνους ολοένα και αυξάνονται με τα νέα patches και οι διαφορές σε ορισμένα είναι αρκετά μεγάλες. ’λλωστε ένας διπύρηνος κάνει και πολύ καλύτερο multitasking, οπότε δεν είναι μόνο στα παιχνίδια εκμεταλλεύσιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Απρίλιος 17, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 Συμφωνώ, άλλωστε τον 3700+ τον έχω βάλει στο μηχάνημα της κόρης μου και ομολογουμένως είναι πολύ καλό κομμάτι, καμμία αντίρρηση σ'αυτό.Το συγκεκριμένο σύστημα που σκέφτομαι είναι για τον μεγάλο γιό ο οποίος παίζει τώρα με 3200+ και Χ800ΧΤ και μαζί με τους βαθμούς (αν είναι ικανοποιητικοί !!) εννοείται θα ξηλωθώ πάλι και πάμε για παιχνιδομηχάνημα, το καλύτερο είναι να περιμένει μέχρι τον σεπτέμβριο αλλά ποιός στα 16 έχει υπομονή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Απρίλιος 17, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2006 1.δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κοψεις απο καπου για να παρεις X1900XTXη 7900GT ειναι παρα πολυ καλη στα 350Ε μονο2.το crossfire δε με εχει πεισει ακομα για τις αρετες του και δεν θα επαιρνα τετοια μητρικη.και για να σε γλιτωσω απο περιττα εξοδα,καλυτερα ουτε SLI(ποιος θα πληρωσει τη δευτερη καρτα του γιου σου???)3.οι μνημες ειναι πολυ καλες αλλα για default καταστασεις,δεν ανεβαινουν απο οσο ξερω4.αντι να πας σε 4200,καλυτερα 3800 για οικονομια ή οπτερον 165-170 αν θες oc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.