tahlias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Θέλω πληροφορίες για το πως φτιάχνω καλώδιο utp μόνος μου.Εχω 4 υπολογιστές που θα είναι συνδεμένοι σε switch.Εχω την ειδική πένσα , τα κλιπς και το καλώδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 10, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 διατήρησε τη σειρά των χρωμάτων μόνο αυτό χρειάζεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tahlias Απρίλιος 10, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 έχω ακούσει ότι έχει 2 τεχνικές.Crossover για router και straight για switch ή απευθείας.Ισχύει κάτι τέτοιο? Ποιά είναι η σειρά των χρωμάτων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 10, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 google->εικόνες utp wire colorsδοκίμασε το.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Απρίλιος 10, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2006 Ισχυει.Pc-pc crossover(δηλαδη οπως βαλεις τα καλωδιακια στο ενα ακρο,με αντιθετη σειρα τα βαζεις στο αλλο.)Pc-δικτυακη συσκευη straight.(Οπως τα βαλεις απ[ο την μια ετσι και απο την αλλη).Για τα χρψματα κανε οτι ειπε ο απο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 11, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 δεν είναι όλα ανεστραμένα τα ζευγη μη τον μπερδεύεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 11, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Τip..Απο DSL Modem προς Royter/Switch θελει crossover. Την εχω πατησει κ ψαχνομουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit Απρίλιος 11, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Category 5 UTP Patch Cable Standard EIA/TIA-568A: For a standard Patch cable, for use between a Network Interface Card (NIC) and a Hub port, both ends are wired identically. Arrange the wires into the positions (colours) shown, maintaining the twist rate as close as possible to the connector but not past the wire clamping mechanism. Use a good quality connector and a good quality crimp tool. Category 5 UTP Patch Cable CROSSOVER EIA/TIA-568A: For a CROSSOVER Patch cable, for use between a Network Interface Card (NIC) and another NIC each end is wired differently. One end is wired as for a standard Patch Cable and the other end is wired as shown above. Arrange the wires into the positions (colours) shown, maintaining the twist rate as close as possible to the connector but not past the wire clamping mechanism. Use a good quality connector and a good quality crimp tool. ALWAYS clearly mark as a crossover cable at BOTH ends. Πηγή:http://www.ridge.com.au/pinouts.htm Για να κάνεις συνδεσμολογία EIA/TIA-568Β απλά όπου βλέπεις πορτοκαλί/ασπρο-πορτοκαλί βάζεις πράσινο/ασπρο-πράσινο και το ανάπωδο.. δουλέυουν και τα 2 απλά συνήθως χρησιμοποιείτε η 568Β. Ελπίζω να σε κάλυψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 11, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Τip..Απο DSL Modem προς Royter/Switch θελει crossover. Την εχω πατησει κ ψαχνομουν... Μαλλον λαθος κανεις.Κανονικο θελει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 11, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Τip..Απο DSL Modem προς Royter/Switch θελει crossover. Την εχω πατησει κ ψαχνομουν... Tα switch κάνουν το crossover μόνα τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Απρίλιος 11, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Παιδια αμα το δωσο σε εναν ηλεκτολογο,θα το φτιαξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 11, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Δεν είναι καμιά δύσκολη δουλειά!Απλά κοίτα να βάλεις όλα τα καλώδια ίδια.Μετά από 2-3 προσπάθειες θα το παίζεις στα δάχτυλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Απρίλιος 11, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 thrasherαν ασχολείται γενικά με καλωδιώσεις θα πρέπει να ξέρει.... αν και δεν ειναι απόλυτο αυτο.. και έχω δει και εγκατάσταση σε γραφείο απο "επαγγελματία" που το utp κατέληγε σε υποδοχές σε τοίχο και δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα... όπως τα έβλεπε τα ζευγάρια, τα κάρφωσε στην υποδοχή...καλύτερα να ρωτήσεις αν γνωρίζει το αντικείμενο, ακόμα καλύτερα κάποιος φίλος που να ξέρει και να έχει και τα εργαλεία...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Απρίλιος 11, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Και κατι αλλο.Απο pc se dsl modem router με ενσωματομενο switch τι καλλωδιο χρειαζομαι?Crossover-straight? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Απρίλιος 11, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από thrasher [Σήμερα, στις 13:51] Και κατι αλλο.Απο pc se dsl modem router με ενσωματομενο switch τι καλλωδιο χρειαζομαι? Crossover-straight? straight Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit Απρίλιος 11, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Tα switch κάνουν το crossover μόνα τους... Πράγματι άν έχουν autosense που τα περισότερα πλέον έχουν, αλλά όχι όλα. Όσον αφορά τους ηλεκτρολόγους, οι περισότεροι είτε τα αφήνουν ασύνδετα, είτε τα συνδέουν απλά ένα προς ένα, κάτι που για πολύ μικρές αποστάσεις δουλεύει, αλλά όχι όπως πρέπει... για μεγάλες αποστάσεις δεν το συζητάμε.Τέλος φίλε μου αν δεν θέλεις να παιδεύεσαι μπορεις να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα και να πάρεις ένα patchcord στο μέγεθος που το θέλεις, αν και ειλικρινά όπως είπαν και παραπάνω, είναι πολύ απλό και αξίζει να το προσπαθήσεις.Τέλος αν κάνεις straigght καλώδιο και δεν σου παίξει (αν και θα παίξει), απλά κόβεις την μία πλευρά και κάνεις την αναστροφή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 11, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2006 clips πάρε μπόλικα....θυμάμαι στο πρώτο attempt για 30μέτρα καλώδιο και clipπληρώσαμε πιο πολλά για clips παρά για το καλώδιοopiratis έκανε συνέχεια το ίδο λάθος για τα χρώματα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Απρίλιος 12, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Clips βρισκονται σε συνοικιακα μαγαζια η μονο κατουμα βενιερη κλπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 12, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά ή ηλεκτρολογικο υλικο. Υπάρχει δηλαδή και στον Κατουμά-Φανο, αλλά και στη ΣΕΗΛΕ-ΚΑΥΚΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 12, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2006 Shame on you trendy που αφήνεις αδιόρθωτα τέτοια λάθη : Αρχική απάντηση από DarkSaga διατήρησε τη σειρά των χρωμάτων μόνο αυτό χρειάζεσαι Δεν αρκεί απλώς η διατήρηση της σειράς. Από 100αρι και πάνω θέλει συγκεκριμένη διάταξη (όπως πχ της παραπάνω φωτο). Αρχική απάντηση από YDinopoulos Τip..Απο DSL Modem προς Royter/Switch θελει crossover. Την εχω πατησει κ ψαχνομουν... Όλα τα switch εδώ και αρκετό καιρό έχουν MDI-X δλδ αναγνωρίζουν αυτόματα greekfragma / SLN καλώδια (straight / crossover, αμάν τίποτα δεν πιάνετε σήμερα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.