Jump to content

HDD πιο αργός και απο CD γιατι ?

colt3003

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα πέρα ως πέρα

Μου φέρανε ενα φορητό για συντήρηση (φορματ παραθύρια κλπκλπ) αλλά μετά την εγκατάσταση ήταν απελπιστικά αργος. Για PIII@700 128 RAM 12,4 HD με τα ΧΡ πάνω μόνο ήθελε πάνω απο 4 λεπτά για να τα φορτώσει. ρίχνοντας μια ματιά στο δίσκο με το diskspeed έβγαλε acces time 140 - 180 ms όπως φαίνεται και στην εικόνα. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και τι να σημαίνει για τον δίσκο αυτή η επίδοση ?

post-1167-1416072534,7833_thumb.jpg

Drivers για chipset? στο device manager, κάτω από ide/ata controllers τι ταχύτητα δείχνει στον δίσκο ?

Αρχική απάντηση από RootX

Drivers για chipset? στο device manager, κάτω από ide/ata controllers τι ταχύτητα δείχνει στον δίσκο ?

Ναι ... δίκιο ξέχασα να το γράψω... ο δίσκος πέρα απο τον φορητό ξηλώθηκε και δοκιμάστηκε με εξωτερική θήκη σε usb 2 και έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα. με την ίδια θήκη και έναν 30ρη IBM 2,5' πήρα πάλι τα αναμενόμενα αποτελέσματα (14 ms acces time και 1700~ περίπου score). και οι 2 δίσκοι είναι στις 4200 στροφές

Φυσιολογικός χρόνος με βάση τις προδιαγραφές του συστήματος. Με 128ΜΒ RAM τόσο κάνουν τα XP. Σε desktop σύστημα με δίσκο στις 7200 κάνουν περίπου 2 λεπτά οπότε είναι κανονικός χρόνος. Βάλε λίγη μνήμη να δεις τι καλά που θα πηγαίνει :)

Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να δεις άμα είναι ενεργοποιημένο το DMA.

Όχι και φυσιολογικός... Και γω έχω λάπτοπ με ΧΡ σε πέντιουμ 3 800άρη και 128 μνήμη. Σε λιγότερο από λεπτό είμαι ready to go. Βέβαια είναι όλα απενεργοποιημένα (εφέ κλπ) αλλά και πριν τα κλείσω έκανε κάτω από 2 λεπτά. Ο σκληρός τι γράφει πάνω? Τι χαρακτηριστικά έχει?

Καλημέρα και πάλι

ο δίσκος είναι της toshiba 12,4 GB στις 4200 στροφες.

φοβάμαι όμως ότι δεν με καταλάβατε... ο δίσκος ξηλώθηκε απο τον φορητό για δοκιμή με εξωτερική θήκη USB 2 και πάλι έδωσε τους χάλια χρόνους που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία, δηλαδή είτε πάνω στον φορητό είτε έξω απο αυτόν οι επιδόσεις του είναι το ίδιο κακές. Και η ερώτηση είναι αν πρέπει να τον περιμένω να μου αφήσει γειά ή αν μπορώ να κάνω κάτι

ΟΚ !! θα γίνει αμέσως μόλις παραλάβω εναν καινούριο (δεν το ρισκάρω να τον αφήσω επάνω) και θα ποστάρω αποτελέσματα. Ευχαριστώ για την ώρα !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.