Jump to content

Opteron 146 temps?

v@ss

Recommended Posts

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

Με MSI K8N SLI Platinum, 4x256 Kingston ValueRAM (i know, i know) ο 146 πήγε στα 3.0GHz σταθερά, κανένα πρόβλημα. Οι θερμοκρασίες με προβληματίζουν. Έχω την Gigabyte GH-PDU22-SC, είναι δυνατόν να τον κρατάει στους 38 βαθμούς σε full load? Παίρνω μετρήσεις τόσο από το nvidia monitor όσο και από το MSI core cell. Και τα heatpipes είναι κρύα... Κάποιος άλλος με παρόμοιο setup? Γιατί το watercooling έτσι όπως είναι περιττό το βλέπω.

Να σου πω και πολύ είναι αυτή θερμοκρασία. Εμένα έχει με θερμίστορα 34,5 με gigabyte g power και το ανεμιστήρα να βαριέται τη ζωή του. Αντί για το snm τρέξε μία το tcasemax και πόσταρε τα στοιχεία που θα σου δώσει

Αρχική απάντηση από schumifer

Να σου πω και πολύ είναι αυτή θερμοκρασία. Εμένα έχει με θερμίστορα 34,5 με gigabyte g power και το ανεμιστήρα να βαριέται τη ζωή του. Αντί για το snm τρέξε μία το tcasemax και πόσταρε τα στοιχεία που θα σου δώσει

Τα ιδια και εδω - Τop Temp ~ 38-40 Co @ 2,9 Ghz.....

Εγω παντως παιδια με τετοιες συχνοτητες δεν θα πολυεμπιστευομουν τις ενδειξεις της μητρικης.Πολλες φορες δειχνουν χαμηλα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.Ενα εξωτερικο θερμιστορ πανω στο heatspreader (στο πλαι) και υπολογιζεις και κανα 10αρι βαθμους πανω για πυρηνα κι εχεις πιο ολοκληρωμενη εικονα και το κεφαλι σου ησυχο στα σιγουρα.Επισης υπαρχει και το ενδεχομενο ο αερας της ψυκτρας να πηγαινει και στο σημειο που μετραει τη θερμοκρασια το τσιπακι κανοντας το να δειχνει πιο χαμηλες θερμοκρασιες απο οτι στην πραγματικοτητα.Καμια αεροψυξη δεν υποκαθιστα μια υδροψυξη η οποια,αν ισχυει το ανωτερω,μπορει και να δειξει τα ιδια μονο που θα ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα.

Kαταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

'Εχουμε και λέμε : S&M 10 λεπτά, όλα οκ και θερμοκρασία 38 βαθμούς. Θα τον άφηνα όλο το βράδυ, αλλά αφού τον ανέβασα μέσα σε μια μέρα, θέλω να δουλέψει πρώτα λίγο.

Το δεύτερο, TcaseMax, έδειξε 61 βαθμούς και TDP 55.7W. Μου δημιουργούνται ερωτηματικά για τη λειτουργία του προγράμματος, δείχνει να παίρνει τιμές από κάποιο πίνακα, παρά να δοκιμάζει το CPU. Αγαπητέ schumifer τι συμπεράσματα βγάζουμε από αυτές τις ενδέιξεις?

varelasj το δοκίμασα πολλές φορές, στα heatpipes, στην πλάκα, στα fins, πουθενά η παραμικρή ιδέα θερμού μετάλλου. Είναι πιο κρύος και από τον Athlon 4000+ που είχα πριν, χωρίς Overclock και με την πιο φθηνή ψήκτρα της coolermaster.

gfa3 την ίδια απορία είχα και εγώ, γιαυτό και ξεκίνησα το thread. Αλλά τόσο από τα παιδιά που έχουν τις ίδιες θερμοκρασίες, όσο και από την ίδια την ψήκτρα, δεν πρέπει να έχει μεγάλη απόκλιση τελικά η ένδειξη του mb. Σίγουρα ένας αισθητήρας δίπλα στο CPU θα είναι πιο αξιόπιστο, αλλά και 5 βαθμούς να πέσει έξω το mb (μέχρι εκεί φαντάζομαι) πάλι είμαι πολύ μέσα στα όρια του ανεκτού για 50% overclock.

Σας ευχαριστώ και πάλι, και το watercooling μπορεί να περιμένει όπως δείχνουν τα πράγματα...

Εγώ έχω 55 βαθμούς και 38,2 βατ. Πολυμέτρησε το ρεύμα σου αν μπορείς. Πολύ χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες σου για αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά έχεις και υδρόψυξη οπότε μπορεί να έρχεται μία η άλλη. Εν ολίγοις το προγραμματάκι σου λέει ότι σε σχέση πχ με το δικό μου όπτερον ο δικός σου είναι πιο θερμός αλλά κάνει καλύτερο Overclock Και ακούει και καλύτερα στο ρεύμα. Τι ρεύμα έδωσες από ΒΙΟΣ και τι ρεύμα λέει το πολύμετρο θα ήθελα να μάθω αν γίνεται

Δηλαδή θέλεις να πείς ότι το πρόγραμμα δείχνει ένδειξη της θερμοκρασίας του επεξεργαστή? Περίεργο μου φαίνεται, από τη μια ξεκίνησε αμέσως (χωρίς χρόνο να εποικοινωνήσει με το winbond), από την άλλη έδωσε τιμή διπλάσια από τα άλλα προγράμματα και αν κρίνω από την ψήκτρα, με αρκετό σφάλμα. Το έψαξα και λιγο στο net, οι τιμές είναι όντως θεωρητικά μέγιστα και το επιβεβαίωσα παίρνοντας το ίδιο αποτέλεσμα (61) με 2.6GHz που το έχω τώρα.

Από το BIOS το ρεύμα είναι ρυθμισμένο στο over CPU VID 6.6%, και τα προγράμματα λένε 1,45V. Όταν λες να μετρήσω το ρεύμα? Τη 12άρα χωρίς φορτίο? Το τροφοδοτικό δεν πρέπει να είναι πολύ εκτός πραγματικότητος, είναι ένα Tagan EC 580W. Αν έχεις κάποια πρόταση για το τι να μετρήσω και σε ποιό σημείο, ευχαρίστως.

Υδρόψυξη δεν έχω. Ήταν στα σχέδια να βάλω την υδρόψυξη του φίλου μου όταν πήρα τον Opteron, αλλά με 35C στα 3GHz με αέρα, δε μπαίνω στον κόπο. Το σύστημα χλωμό να ανέβει με valueram, οι επιδόσεις είναι super για 250 ευρώ, δεν υπάρχει λόγος νομίζω. Περιμένω και το καλοκαίρι βέβαια, μη ξεχνιόμαστε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.