Jump to content

Πρόβλημα ghosting (L568)

bezdim

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια και χαρά σας παίδες. Πρώτα από όλα συγχαρητηρία για το site. Κατά δεύτερον θα ήθελα να σας παραθέσω το εξής προβλήμα: !GHOSTING!

Έχω δοκιμάσει FPS, RTS, Racing και γενικά οτιπδήποτε συνεπάγεται με κινούμενη εικόνα. Στο NFSMW πραγματικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Στο CS όμως και σε FPS γενικότερα... απογοήτευση(τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου). Υπάρχει περίπτωση να είναι ελλατωματικη; ’λλες οθόνες στα 25ms που είδα, έχουν ελάχιστο ghosting έως καθόλου. Τίθεται θέμα κάρτας γραφικών; Έχω την ASUS RADEON 9800XT. Αναμένω απάντηση.

Καλώς ήλθες και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια :flower:

Όχι, δεν είναι ελαττωματική.

Οι άλλες 25ms πιθανώς να ήταν άλλης τεχνολογίας.

Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα όταν συγκρίνεις οθόνες άλλης τεχνολογίας.

Γενικά οι sips, mva etc., ιδιαίτερα οι παλαιότερες, είναι αργές.

Αρχική απάντηση από bezdim

Υπάρχει κάποια λύση ή καλύτερα να την αλλάξω;

την έχεις συνδεδεμένη με dvi?

αν όχι, δοκίμασέ το, αν και δεν πιστεύω ότι θα δεις διαφορά στο response, είναι καθαρά θέμα του panel.

αν σε ενοχλεί και μπορείς να την αλλάξεις, go for it!

Τώρα την έχω σε vga πια. Το dvi βέβαια έχει ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια αλλά δινει μόνο 60Hz έναντι των 75Hz του vga. Μάλλον θα την πουλήσω. Κρίμα βέβαια διότι κατά τα άλλα είναι πολύ καλή και άνετη οθόνη.:weep:

Η οθόνη που έχεις είναι αλήθεια πως είναι κάπως αργή. Την έχω κι εγώ και όντως έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα. Στην αρχή δεν το έβλεπα τόσο. Ωστόσο πρέπει να ξέρεις πως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της δύσκολα τα βρίσκεις σε άλλες οθόνες. Είναι πάρα πολύ καλή οθόνη, αλλά δεν κάνει για παιχνίδια, γι'αυτόν ακριβώς το λόγο.

Αν σκοπεύεις να την αλλάξεις πάντως έχε κατά νου πως μικρός χρόνος απόκρισης και καλή ποιότητα εικόνας δεν είναι τόσο εύκολο να συνυπάρξουν... ;) Αν ασχολείσαι κυρίως με παιχνίδια καλά θα έκανες να την αλλάξεις. Αν όμως θες μια οθόνη με καλή ποιότητα εικόνας και χρώματα έχε κατά νου πως δεν υπάρχουν και πολλές ισάξιες... :)

Αρχική απάντηση από bezdim

Τώρα την έχω σε vga πια. Το dvi βέβαια έχει ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια αλλά δινει μόνο 60Hz έναντι των 75Hz του vga. Μάλλον θα την πουλήσω. Κρίμα βέβαια διότι κατά τα άλλα είναι πολύ καλή και άνετη οθόνη.:weep:

Στις TFT δεν έχει άμεση σχέση ο ρυθμός αναννέωσης. Πιο πολλά σου προσφέρει το DVI απο ότι τα 15Hz παραπάνω του αναλογικού. Τα μάτια σου εσένα τι σου λένε; ;)

Κι εγώ αυτη την οθόνη έχω και αν εξαιρέσεις το υψηλο response time, ειναι απίστευτη! Η ποιότητα απεικόνησης τόσο γενικά όσο και ειδικά είναι πάρα πολύ και σε πολύ καλή τιμη για τέτοιες επιδόσεις + ΕΙΖΟ!

Φυσικά για games τύπου CS δεν ειναι ότι καλύτερο, αλλα αξίζει μια παραχόρηση σ'αυτον τον τομέα... :)

Βασικά το εκνευριστικότερο δεν είναι τα fps αλλά τα 2D games... Εκεί τα χρώματα είναι πιο καθαρά και φαίνεται πολύ έντονα το φαινόμενο... ;)

Κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω άλλο thread, αλλά η Μ1700 θα είναι πολυ χειρότερη όσον αφορά στην απόδοση των χρωμάτων, και γενικότερα υπάρχει κάποια πιο καλή οθόνη για gaming από αυτήν; (σε λογική τιμή πάντα)

Ξανα σκέψου την L578 από εξωτερικό. Έχεις εγγύηση κανονικά από Ελλάδα, αλλά στα 4 pixel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.