Dagalidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2006 Πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την CPU χωρίς το καπάκι της μπάς και κερδίσω κάποια temps και μερικά ΜΗζ για να έχω 2900 σταθερά και 3GHz benchable... H διαδικασία ήταν απλή αλλά ήθελε μεγάλη προσοχή για να μην πάρω την CPU στο χέρι... Ολα πήγαν καλά αλλά όταν δοκίμασα να βάλω και το Block διαπίστωσα ότι δεν πατούσε καθόλου πάνω στην CPU αφού το καπάκι ήταν πολύ χοντρό και άφησε μεγάλο κενό πίσω του... Εστι λοιπόν ξανακόλησα το καπάκι πίσω αφού πρώτα άπλωσα με προσοχή AS5 στον πυρήνα και νά΄μαστε πάλι όπως ήμασταν... Τζίφος... Ημουν ανέτοιμος τελικά.... Ελπίζω τώρα να έχω καλύτερα temps.... Nα και μερικές Φώτο..... Τα σύνεργα της εγχείρησης....
GoriLLakoS Απρίλιος 9, 2006 #3 Απρίλιος 9, 2006 Προσοχη στα smd.....αμα κοπει εστω μια γραμμη γυρω τους το cpu σου θα το κλαις..επισης...βραχυκυκλωνουν ευκολα....βαλε τιποτα απο πανω τους να τα καλυψεις...
Spyrus Απρίλιος 9, 2006 #4 Απρίλιος 9, 2006 Mάλλον θα δεις κάποια βελτιώση πάλι με το καπάκι επάνω γιατί έχεις απλώσει καλύτερη πάστα. Αν έτριβες και το καπάκι και από τις δυο μεριές θα ήταν ακόμα καλύτερα.Καλά αποτελέσματα.
Dagalidis Απρίλιος 9, 2006 Author #5 Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrus [Σήμερα, στις 18:22] Mάλλον θα δεις κάποια βελτιώση πάλι με το καπάκι επάνω γιατί έχεις απλώσει καλύτερη πάστα. Αν έτριβες και το καπάκι και από τις δυο μεριές θα ήταν ακόμα καλύτερα. Καλά αποτελέσματα. Mπααααα.... Μέχρι στιγμής έχω 2C IDLE επάνω και 5C FULL και στα 2800 τρώω μπλέ οθόνες... Θα περιμένω να στεγνώσει για τα καλά η AS5 και θα δώ... Θα ξαναδοκιμάσω όταν βρώ τρόπο να πατάει το Block επάνω στην cpu....
Athens2004 Απρίλιος 9, 2006 #6 Απρίλιος 9, 2006 Ελπίζω να ''ξύρισες'' την παλαια σιλικονη πριν ξανακολλήσεις το ihs αλλιως δεν πατάει καλά . Με μια αλλαγή πάστας και επανατοποθέτηση απλά πάντως μην περιμένεις να δείς θαυματα [η μαλλον 1mhz] εκτος και αν ηταν ασχημα τοποθετημενο εργοστασιακά το ihs ... Το κέρδος όλο στο ξεκαπάκωμα πάντως είναι απο την κατευθυαν επαφή πυρήνα και ψύκτρας-μπλοκ-εβαπ-κανιστρο <--αναλόγως τι έχεις.
Dagalidis Απρίλιος 9, 2006 Author #7 Απρίλιος 9, 2006 Ελπίζω να στρώσει σιγά - σιγά γιατί πλέον μέχρι 2700 μπορώ να έχω σταθερά... Τα 2850 τα έχασα.... :bye: Λέτε να έκανα καμμιά πατατιά ????? Με το που ξεκινάω διπλό SPI από 30 Idle @ 1.55 vcore πάει με την μία 49C και φτάνει μέχρι 52C όπου τρώω μπλέ οθόνες...
Athens2004 Απρίλιος 9, 2006 #9 Απρίλιος 9, 2006 Και ξαναλέω [εχοντας βγάλει-βαλει ihs πολλές φορές] αν δεν αφαιρέσεις την παλαιά σιλικόνη [και απο το cpu και απο το ihs] ΤΕΛΕΙΩΣ το ihs ΔΕΝ καθεται καλα. Το καλυτερο τεστ ειναι να ειχες συγκρατησει τεμπς απο βιος με το που bootareis.. Ωστε να εβλεπες τι γινεται . Πρωτη φορά που ξεκαπάκωσα δεν εβγαλα καθολου την παλαια σιλικονη--> αποτελεσμα 3sec μετα το boot εσβηνε ενω μια φορα που προλαβα να δω τεμπ απο βιος ελεγε 50++φευγα. Απο οτι λες ΔΕΝ εχει καθισει καλα αν κανει τετοια σκαμπανεβασματα idle-load. εδιτ. Πιστευω καθώς το ξανακόλλησες να εβαλες οσο στέγνωνε η σιλικονη κατι βαρυ να παταει το ihs.
AN7 OverClocker Απρίλιος 9, 2006 #10 Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 εδιτ. Πιστευω καθώς το ξανακόλλησες να εβαλες οσο στέγνωνε η σιλικονη κατι βαρυ να παταει το ihs. Αυτό είναι το ποιντ...Εγώ χρησημοποιώ την μαμά ψύκτρα...έχω ξαπλωμένη τη mobo και μόλις βάζω το καπακι και το κεντραρω ρίχνω τον επεξεργαστή πάνω στο μοβο και την stock απο πάνω..(την κουμπωνω κανονικά)και έτσι πάντα το αποτέλσμα είναι 100% επαφή core - ihsΌπως είπε και ο Athens...να καθαρήσεις ΕΝΤΕΛΩΣ την σιλικώνη από το καπάκι τουλαχιστο..αν και καλό είναι να την βγάζεις τελείως και απο τον επεξεργαστή...αλλά έτσι χάνεις και τον "οδηγο" για το κετνράρισμα
Nos-Dio Απρίλιος 9, 2006 #11 Απρίλιος 9, 2006 κριμα ρε σ dag δεν εχω φωτο...για να πατησει καλα το μπλοκ πρεπει αντι του συστηματος της koolance να χρισημοποιησεις το κλιπ OCLABS για 939.Δυστυχως δεν εχω φωτο.Πρεπει να κοψεις και την βαση της μητρικης ετσι για να το βαλεις.Αλλα αν το κανεις θα μπορεις να πιεσεις οσο θελεις το μπλοκ. εχω φωτο απο την βαση χωρις το μπλοκ επανω αλλα θα παρεις μια ιδεα.
varelasj Απρίλιος 10, 2006 #12 Απρίλιος 10, 2006 H βαση ειναι απαραιτητη για να τοποθετηθει το block ? Αν οχι τοτε γιατι δεν την αφαιρεις ? Στο δικο μου mobo την εχω βγαλει τη βαση για να βαλω το Eleven block που εχω.
Qlim4X Απρίλιος 10, 2006 #13 Απρίλιος 10, 2006 dag......το προβλημα με το οτι δεν παταγε καλα ειναι καπου εκει..... και πρεπει να το βρεις....βγαλε βασεις κητα για πυκνοτες,κητα για την βαση του σοκετ και γενικα εκει γυρο....για να ξαναφερεις το cpu στα ιδα του θα πεδευτεις πολυ.....θελει να βαλεις εποξικι στον πηρινα και στο καπακι γιατι το κενο ειναι ψιλο μεγαλο.....στηλε και κανα pm στον Hipro h eleven που εχουνε ασχοληθυει με αυτα
Athens2004 Απρίλιος 10, 2006 #14 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 07:12] dag...... το προβλημα με το οτι δεν παταγε καλα ειναι καπου εκει..... και πρεπει να το βρεις.... λολ βγαλε βασεις κητα για πυκνοτες,κητα για την βαση του σοκετ και γενικα εκει γυρο.... λολ*2 για να ξαναφερεις το cpu στα ιδα του θα πεδευτεις πολυ..... λολ*3 + απλο πράγμα ειναι [αν γινει σωστά] μην τον τρομάζεις θελει να βαλεις εποξικι στον πηρινα και στο καπακι γιατι το κενο ειναι ψιλο μεγαλο..... Αφου ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ακομη περι τινος πρόκειται γιατί του λές οτι ναναι θέλεις να βάλει εποξική στο ihs και στον ΠΥΡΗΝΑ :cry: ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Athens2004 Απρίλιος 10, 2006 #15 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 00:55] Αυτό είναι το ποιντ... Εγώ χρησημοποιώ την μαμά ψύκτρα...έχω ξαπλωμένη τη mobo και μόλις βάζω το καπακι και το κεντραρω ρίχνω τον επεξεργαστή πάνω στο μοβο και την stock απο πάνω..(την κουμπωνω κανονικά)και έτσι πάντα το αποτέλσμα είναι 100% επαφή core - ihs Όπως είπε και ο Athens...να καθαρήσεις ΕΝΤΕΛΩΣ την σιλικώνη από το καπάκι τουλαχιστο..αν και καλό είναι να την βγάζεις τελείως και απο τον επεξεργαστή...αλλά έτσι χάνεις και τον "οδηγο" για το κετνράρισμα Εγώ επειδή ειχα το μοβο κάθετα κανα 2 φορές που το είχα επιχειρήσει [με μπλοκ ομως] έβρισκα το cpu κολλημένο το ihs αλλα με κανα μισο εκατοστο μετατοπισμένο το ihs οποτε ειχα βρει μια ωραία μοκέτα στο σαλόνι ξαπλωνα το cpu εκει [μπαινανε τα πιν του στην μοκετα και ''μαγκωνε'' ] και απο πάνω έβαζα ενα ωραίο βαζάκι-ανθοδοχείο 5κιλο :banging: , , , --> και μην τολμήσει να μπει κανεις στο σαλόνι μέχρι να στεγνώσει
AN7 OverClocker Απρίλιος 10, 2006 #16 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 Εγώ επειδή ειχα το μοβο κάθετα κανα 2 φορές που το είχα επιχειρήσει [με μπλοκ ομως] έβρισκα το cpu κολλημένο το ihs αλλα με κανα μισο εκατοστο μετατοπισμένο το ihs οποτε ειχα βρει μια ωραία μοκέτα στο σαλόνι ξαπλωνα το cpu εκει [μπαινανε τα πιν του στην μοκετα και ''μαγκωνε'' ] και απο πάνω έβαζα ενα ωραίο βαζάκι-ανθοδοχείο 5κιλο :banging: , , , --> και μην τολμήσει να μπει κανεις στο σαλόνι μέχρι να στεγνώσει Αυτό το είχα πάθει και γώ επί εποχής 3000+..(φαντάσου..ενα χρόνο just) Με την μαμα ψύκτρα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...άσε που όταν την δέσεις ασκεί και μεγάλη πίεση Αν και μου έδωσες μια ωραία ιδέα τώρα.... btw :laughing: :worship: :worship: :happy2: edit2: Με τι κόλα το κολάς?
Athens2004 Απρίλιος 10, 2006 #17 Απρίλιος 10, 2006 Σιλικόνη μαυρη ... ιδια και απαράλακτη με την εργοστασιακή...
Dagalidis Απρίλιος 10, 2006 Author #18 Απρίλιος 10, 2006 Tι να σας πώ βρε παιδιά... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Εχω σοβαρό πρόβλημα τώρα. Καθάρισα την παλιά σιλικόνη από το καπάκι και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Με το καλήμέρα 50C και δεν δουλεύει σταθερά ούτε και στα default. Ψάχνω να βρώ τρόπο να στηρίξω το block πάνω στη γυμνή cpu και ελπίζω να μην έκανα καμμιά ζημιά.. Αλήθεια ένας Opteron 175 θα ήταν καμμιά καλή λύση εδώ που το σκέφτομαι... lol
Athens2004 Απρίλιος 10, 2006 #19 Απρίλιος 10, 2006 E , oπως εβαζες μπλοκ σε εναν axp . Μολις βγάζεις το μπλοκ βλέπεις να αφηνει σημαδι το core πανω στο μπλοκ δλδ πατάει καλά. ? Αν πατάει καλά πρεπει να εχεις και κανα 5ρι κατω οχι 50ρες...
Dagalidis Απρίλιος 10, 2006 Author #20 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 07:07] E , oπως εβαζες μπλοκ σε εναν axp . Μολις βγάζεις το μπλοκ βλέπεις να αφηνει σημαδι το core πανω στο μπλοκ δλδ πατάει καλά. ? Αν πατάει καλά πρεπει να εχεις και κανα 5ρι κατω οχι 50ρες... Βρε καλά φαίνεται να πατάει, αλλά από temps ΧΑΛΙΑ ... Και δεν φαίνεται γαμώτη μου να έχω γίνει καμμιά ζημιά σε κανένα smd ή στο σώμα της cpu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.