tzimis_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2006 Επειδή δεν διαθέτει επιλογή το Bios για Agp/pci lock με πιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω overclocking τον επεξεργαστή μέσα από τα Windows; Θέλω να ανεβάσω μόνο τον επεξεργαστή P4 1.7 χωρίς να πειραχτούν οι τάσεις από τις κάρτες επέκτασης.Ευχαριστώ.
kunoobidi Απρίλιος 8, 2006 #2 Απρίλιος 8, 2006 Ανεβάζοντας το fsb χωρίς agp/pci-lock ανεβαίνουν, μοιραία, και η συνχότητα των agp/pci. Για κάθε +1fsb υπάρχει κάποια αναλογία fsb~pci/agp και απότι έχω διαβάσει αντέχουν οι κάρτες από τα 33 που τρέχουν μέχρι τα 66. Πρόγραμμα δεν υπάρχει για oc. Όλα γίνονται από το Bios. Στα xp τρέχεις test για να διαπιστώσεις τη σταθρεότητα cpu/μνημών...
unknown Απρίλιος 8, 2006 #3 Απρίλιος 8, 2006 δεν τι??????το clockgen τοτε τι ειναι?? http://www.cpuid.com/clockgen.php
RootX Απρίλιος 8, 2006 #4 Απρίλιος 8, 2006 Το clockgen, σωστά, κάνει oc μέσα από windows(εφ'οσον υποστηρίζει τον clock generator της μητρικής) και υπάρχει και τεχνική να φορτώνει τα settings που θες στο startup.Δίκιο έχει και ο φίλος kunoobidi, είτε μέσα από bios είτε με εφαρμογές τύπου clockgen, ανεβαίνουν και οι συχνότητες agp/pci.
tzimis_ Απρίλιος 8, 2006 Author #6 Απρίλιος 8, 2006 πως θα μπορέσω να ανεβάσω την συχνότητα του επεξεργαστή χωρίς να καούν οι κάρτες επεκτάσεις?
aggelopas Απρίλιος 8, 2006 #7 Απρίλιος 8, 2006 Εαν ειναι ο willamette δεν νομιζω οτι μπορει να παει και πολυ ψηλα.Εμενα πηγαινε μεχρι 2.0 αντε 2.1 με ασταθεια.
tzimis_ Απρίλιος 9, 2006 Author #8 Απρίλιος 9, 2006 Ψάχνοντας στο Bios βρήκα μέσα στο μενού «Cmos Setup Utility» τις εξής επιλογές:Cpu name Internal name= Intel Pentium 4CPu Internal Frequency=1.7 GhzECC Data Integrity Mode=UnsupportCpu Oerating Speed= (εχω βαλει User Define)-Ext. clock (cpu/agp/pci)= 100/66/33 Mhz-Fsb Ration (Cpu:pci)=3:1 (πατώντας σε αυτή την επιλογή μου εμφανίζει για να επιλέξω (3:1, 4:1, Fix PCI) μήπως αυτή η επιλογή είναι για το Agp pci lock; γιατί όταν την επέλεξα και άλλαξα λίγο την συχνότητα του επεξεργαστή από την επιλογή -Ext. clock (cpu/agp/pci)= 100/66/33 Mhz έβαλα 110 και τα επόμενα έμειναν 66/33 Mhz ενώ όταν ήτανε προεπιλεγμένο το 3:1 ανέβαιναν και τα υπόλοιπα 2.Συγνώμη αν σας κούρασα θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε λίγο.Ευχαριστώ.
RootX Απρίλιος 9, 2006 #9 Απρίλιος 9, 2006 Η επιλογή δείχνει να είναι αυτό που ψάχνεις, κλειδώνει το pci και το agp.
tzimis_ Απρίλιος 9, 2006 Author #10 Απρίλιος 9, 2006 σίγουρα είναι αυτή η επιλογή? μέχρι ποσο μπορώ να τον ανεβάσω? μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.