Jump to content

Πιο ποντίκι αξίζει από τα τρία;-Microsoft Vs Trust-

Rightman

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από spc

Είναι μία από τις αψυχολόγητες (?) κινήσεις της MS.

Πως δλδ παίρνεις ένα καταπληκτικό, όσον αφορά την εργονομία, mouse (intellimouse explorer 4), και το γυρίζεις στο ''σουλούπι'' του basic.

H μόνη εξήγηση είναι το κοινό των αριστερόχειρων (αλλά και αυτοί χάθηκαν από το forum τελευταία :p).

Αρχική απάντηση από Rightman

Δεν είναι κινητό για να σκέφτεσαι τον σχεδιασμό του.

Προφανώς, δεν αναφέρομαι στο ''design'' αλλά στην εργονομία.

• 4 weeks later...
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

ο σενσορας του 310/500/300 ειναι πραγματικα καλος, πολυ ομαλη κινηση λες και εχεις 250hz polling rate ή mouse filter on :p , το προβλημα βρισκεται στο σχημα του, ειτε θα σου κανει ειτε οχι, ειναι πολυ μικρο ποντικι με αποτελεσμα να απευθυνεται με μικρα χερια και για να το αισθανεσαι 100% ανετο και ακριβες πρεπει να χειριζεσαι ΚΑΙ με τα 3 δαχτυλα πανω ( ο δεικτης στο αριστερο το μεσαιο στην ροδελα και το αλλο στο δεξι ) κατι το οποιο συνηθιζεται ευκολα και ξεσυνηθιζεται δυσκολα :p

Εννοειται πως πρεπει να το εχεις ΧΩΡΙΣ mouseware, διαφορετικα μαμιεται σε low sensitivity λογω 800 dpi + 8 bit data path οπως το mx1000, αν παιζετε σε αναλυσεις μεγαλυτερες απο 800*600/1024*768 (τα 400dpi απλα δεν φτουρανε σε παραπανω αναλυσεις ) και δεν σας νοιαζει η ελλειψη πλαινων, τοτε το G1 ειναι κορυφαια επιλογη imo

7940.jpg

mx300 shape mx510 tech :Dhttp://www.logitech.com/index.cfm/products/details/MY/EN,CRID=2464,CONTENTID=10748

Γιατι ειστε τοσοι που λετε χωρις mouseware;Υπαρχει καποιο αρνητικο στη χρηση του;

it just sucks :D, υπαρχει τροπος να εχεις και mouseware εγκατεστημενο και 400dpi αλλα δεν αξιζει, κυριως γιατι στα 310/500/300/510 ΔΕΝ μπορεις να αλλαζεις τα dpi στον αερα με αποτελεσμα να χρειαζεσαι reboot, κοινως αμα χρειαστει ποτε να πας σε netcafe για να παιξεις u're screwed :o

Εγω ειμαι με mouseware και 1200dpi με το LX7 και ειναι τελειο και τρεχει σε οτι επιφανεια μπορεις να φανταστεις.μπορεις και να προγραμματισεις το καθε πληκτρο οπως θες και να βγαλεις και την επιταχυνση..

1) μαλλον θα εννοεις 1100 dpi αντι για 1200 ( σαν πως παιζει ρολο :p ) και setpoint αντι για mouseware :p ( συμφωνα με το site της logi )

2) δεν βλεπω να εχεις ουτε fast RF ουτε 2.4 ghz συχνοτητα ( παλι συμφωνα με το site της logi ) για πες μας πως πας απο polling rate , http://tscherwitschke.de/download/mouserate.zip

Για χρηση στο desktop φαινεται να μαμαει παντως αν εξαιρεσουμε οτι ειναι right hand only ( καμια φορα κουραζεται το δεξι μου και αναγκαζομαι να χρησιμοποιω το αριστερο :( )

Nομιζω 1200 ηταν.σορρυ νομιζα οτι ηταν το ιδιο. Τοmouseware τι κανει;2.4 δεν εχω οσο για το fastRF ιδεα δεν εχω τι ειναι. στα 125 ειμαι.

fastrf ειναι μια τεχνολογια της logi που επιτρεπει να εχεις 125hz polling rate σταθερα, δηλαδη το ιδιο με ενα ενσυρματο, πληροφοριακα το πρωτο ποντικι που ειχε αυτην την τεχνολογια ητανε το mx700, οπως και να εχει η καθυστερηση στην αποκριση ( σε συγκριση με το ενσυρματο mx500 ) παραμενει αν εισαι ΨΕΙΡΑΣ, το mouse ware ειναι κατι σαν προγονος του setpoint, ολα τα σημερινα ποντικια της logi το εχουν παρατησει πλεον, ειτε θα λειτουργουν plug n play ( βλεπε G1 ) ειτε θα υποστηριζονται απτο setpoint ( mx 518,LX7,g5,g7, wireless/corded combo κλπ )

Αφου και το δικο μου 125 εχει. Αυτο που ειπες πριν για το αριστερο δεν μπορω να το καταλαβω.Το LX7 ειναι απολυτα συμμετρικο και κανει και για τα 2 χερια.Ακομα μπορεις ανα πασα στιγμη να μπεις στο σιτε και να κατεβασεις το τελευταιο setpoint γιατι να εχεις το mouseware;Αυτο το εχω για τον φορητο αρα εχει περασει απο καθε λογης επιφανεια και δεν κολλαει πουθενα και εχω ακομα και το Mx610 το οποιο υποτιθεται ειναι ανωτερο και εχει και μιαμιση φορα τη τιμη του Lx7 και με τις διαφορες επιφανειες τα βρισκει σκουρα..

μαλλον εχει fastRF και δεν το γραφουν :p , οσο για τις επιφανειες οπτικη καμερα εχει οχι τον %#)(#%$)(() laser αισθητηρα των G5/g7/copperhead που ειναι "εκλεκτικος" στο θεμα της επιφανειας κυλισης :p mouseware πρεπει να βαλεις αν χρειαζεσαι τα 800 dpi που εχουν τα παραπανω ποντικια γιατι πολυ απλα τα συγκεκριμενα δεν υποστηριζονται απτο setpoint

Οσο για το σχημα, οπως το βλεπεις απο πανω μοιαζει συμμετρικο

8128.jpg

αλλα αμα το δεις απ'τα πλαγια και απο κατω βλεπεις οτι ειναι φτιαγμενο για να ειναι ανετο στο δεξι χερι

8129.jpg

side.jpg

inhand-back.jpg

το γραφει και στο site της logi , "Right-Handed Comfort Grip"

ενα τετοιο σε ενσυρματη εκδοση με τον σενσορα του mx500/310/300 πατακια τεφλον και 250hz polling rate απτην στιγμη που το εχεις συνδεσει ( οπως το G5 που εχει 500hz χωρις registry hacks ) θα ητανε αστερι :D

@GruntGR: τελικά το 518 σε σχέση με το 510 πόσο είναι καλύτερο? έχουν διαφορά σε συμπεριφορά σε διάφορες επιφάνειες?

πως επηρεάζει στην πράξη η διαφορά στο datapath? νομίζω 12 vs 16. αξίζει τη διαφορά? είτε για home χρήση είτε σε νετκαφέ..

πέρα από τα dpi που το 518 μόνο και που έχει on the fly αλλαγή είναι +. διαβάζω ότι και στα default 800 είναι π.καλό.

Mια κοιταω το ποντικι μου γυρω γυρω μια το ποστ σου και μετα ξυνω το κεφαλι μου:hmm: :hmm: . Εγω δεν βλεπω καμια διαφορα σε οποιο χερι και να το βαλω και ειναι πραγματικα 100% συμμετρικο ασε που η τελευταια σου φωτο ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΟ χερι.

εαν σου χρειαζονται παραπανω απο 400 dpi και η δυνατοτητα να τα αλλαζεις στον αερα το 518 ειναι must, αλλα δεν ειναι το ιδιο το ποντικι αρκετα ελαφρυ και μικρο για να το χρησιμοποιεις ανετα σε sensitivities του τυπου 10cm/360 :p, το 16bit data path επιτρεπει υψηλες ταχυτητες κυλισης ακομα και οταν εχεις 1600 dpi, δυστηχως για τα 2000dpi του G5 ΔΕΝ αρκει, ετσι κι αλλιως οι περισσοτεροι που χρησιμοποιουν τετοια ποντικια στα 800dpi τα εχουνε, ε απτην στιγμη που και με το 510 εχεις 800 dpi ( αλλα χρειαζεσαι reboot ) και τα 12 bit ειναι επαρκη για τοσα dpi, αυτα που κερδιζεις στην ουσια με το 518 ειναι το ελαφρα πιο ομαλο tracking μιας και μιλαμε για τον καλυτερο οπτικο σενσορα της αγορας, η καλυτερη ποιοτητα καταστκευης ( οι μικρο διακοπτες κατω απτα πληκτρα του 510 δεν ειναι για πολλα πολλα :p ) και το προνομιο να μην εχεις προβληματα με τα 800 dpi σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση, τα 12 bit + 800 dpi ή 16bit + 1600dpi δεν αρκουν σε καποιες extreme περιπτωσεις που πρεπει να περασουν ΠΟΛΛΑ δεδομενα, μπορεις ομως να πας απο τα 125hz στα 250hz ( ψαξε για το usb mouse ocing guide μου :p ) εξαλειφοντας αυτο το προβλημα, ομως οσο ανεβαινει το polling rate τοσο πιο μεγαλη ειναι η πιθανοτητα να εχεις προβληματα σε καποιο παιχνιδι με direct input ( ut2k4 cs source BF2 κλπ ) http://www.razersupport.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1&nav=0

η κυρια αιτια που το 8 bit data path δεν αρκει για παραπανω απο 400dpi εξηγειται πολυ καλα στο site της razer

Windows XP and the USB low speed HID protocol supports an 8 BYTE data packet = 64 bits maximum size.

Windows XP restricts the USB low speed HID protocol to a 8ms-polling rate contrary to USB spec. Windows 2000 and ME comply with the USB spec. This is why we had to find another way around instead of increasing polling rate; it wont work in WinXP (but it will work, in OSX and Linux, for instance).

The 8 bit data packet is just a convention that most mice use to report X/Y information. There is in fact no such restriction in Windows, as long as the total information sent, including things like button presses etc, does not exceed 64 bits. How much data is apportioned to X/Y is determined by the FIRMWARE of the mouse, the default drivers on the OS will take their cue from the firmware and receive data accordingly (the beauty of USB plug and play).

The problem with 8 bits for X/Y info is well known. -127/+127 (left/right) is the maximum info that can be sent, resulting in a very low maximum top speed of around 11 per second at 800dpi and 6400 frames per second.

On top of this problem, the old MX500 did not have buffer overflow protection, so if it exceeded +127 instead of staying at +127, it would either error and reset to zero, or worse, reset to -127, resulting in the mouse going in the OPPOSITE direction as fast as possible! With 12 bits, the maximum is -2048/+2048; with 16bits the maximum is -32k/+32k.

Αρχική απάντηση από ARVAS [Σήμερα, στις 13:06]

Mια κοιταω το ποντικι μου γυρω γυρω μια το ποστ σου και μετα ξυνω το κεφαλι μου:hmm: :hmm: . Εγω δεν βλεπω καμια διαφορα σε οποιο χερι και να το βαλω και ειναι πραγματικα 100% συμμετρικο ασε που η τελευταια σου φωτο ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΟ χερι.

οκ εχεις δικιο, απλα νομιζα πως η δεξια λαβη ειναι απο πλαστικο και η αριστερη απο λαστιχο :p:slap:

πολύ ωραίος, θενκς:D

από επιφάνειες τί λένε? είναι επιλεκτικά στο που θα παίξουν τα 518?

όντως τα 518 τι επιφάνειες θέλουν ? Οπωσδήποτε Mousepad (ακριβό η φτηνό), σαγρέ επιφάνεια ή λεία επιφάνεια ?

Για το καλυτερο δυνατο tracking προτεινονται "τραχια" πλαστικα mousepads ( steelpad S&S + 4D rough side, func 1030 rough side + archetype rough side + func competition F30R,xray thunder 8 + 9 rough side ), μονοχρωμα (κατα προτιμηση μαυρα) υφασματινα ( steelpad qck, everglide titan και ενα σωρο αλλα,τσεκαρετε μερικα εδω http://users.kymp.net/feuer/mousepads/mousepads05.html ) και τελος επιφανειες με random dot pattern ( οπως μερικα mousepads της xtrac http://www.xtracpads.com/prohs.htm ) ή καποια αλλη περιεργη επιστρωση ( qpad, steelpad 5L)

Ο σενσορας του 518 ομως τα καταφερνει μια χαρα και σε πιο δυσκολες επιφανειες οπως μεταλικα και γυαλινα mousepads ( steelpad 4S, icemat v2,exactmat κλπ ), οι μονες επιφανειες που πραγματικα θα τον ζορισουν για να τις διαβασει ειναι οι γυαλιστερες ( πχ steelpad 4D smooth side )γιατι θα διαβαζει πανω τους την αντακλαση του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.