nec Απρίλιος 8, 2006 #21 Απρίλιος 8, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 12:58] 2 κουμπάκια, ροδέλα σε σχημα μπίλιας, δηλαδή scrolling πανω κάτω και δεξιά αριστερα και δύο κουμπιά στο πλάι για λειτουργίες όπως window switching κλπ κλπ. Δες πρώτα ποντίκι apple ή apple γενικότερα απο κοντά και τα ξαναλέμε Επειδή δεν έχω δει ποτέ μου(!) , πάω να ρίξω μια μάτια και έρχομαι... ωχ, όλα τα μηλαράκια έχουν ένα ωραίο ασύρματο bluetooth πληκτρολογιάκι μαζί με άλλο ένα ωραίο ασύρματο bluetooth mouse με ένα κουμπί! που πήγαν τα αλλά?! ααα ναι, βγήκε τώρα και το mighty που το αγοράζεις extra... Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 13:31] Εν πάση περιπτώσει (βρήκες ένα λάθος, ας έκανες το καλό να μην διόρθωνες και κάτι άλλο σωστό σε λάθος.....), πάω να τηγανίσω πατάτες με το G5 μου γιατί προφανώς η συζήτηση δεν έχει νόημα (χμμμ ίσως έρθει και η μοναδική μου αγάπη σήμερα να την φιλέψω....ας βάλω καλύτερα το G15 για διπλή τηγανιά) Εν πάση περιπτώσει και τέλος πάντων! Όντως δεν έχει νόημα η συζήτηση... Η κάθε άποψη σεβαστή, ας μην την ειρωνευώμαστε ...μην ξεχνάμε τι σημαίνει forum. Καλο μαγείρεμα!
demizz26 Απρίλιος 8, 2006 #22 Απρίλιος 8, 2006 Για να επαναφέρω το thread στο σωστό δρόμο, να πώ στο φίλο Rightman ότι τα laser ποντίκια λόγω του ότι εστιάζουν καλύτερα στην επιφάνεια οι δέσμες τους, έχουν καλύτερη ακρίβεια, πράγμα απόλυτα θεμητό στα games και όχι μόνο. Από κει και περα, επιπλέον λειτουργίες που τις θεωρώ χρήσιμες είναι η back-forward λειτουργία της ροδέλας. Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει πολλά "ακριβά" ποντίκια για να μπορώ να εκφέρω συγκεκριμένη γνώμη, πιστεύω ότι το αν θα πας σε logitec ή microsoft (απέφυγε άλλες μάρκες πχ trust) είναι -κατ' εμε πάντα- υποκειμενικό ζητημα. Καλύτερα να μπεις στα site των 2 κατασκευαστών και να δεις τα μοντέλα τους κι εμεις εδώ είμαστε.
taramas Απρίλιος 8, 2006 #23 Απρίλιος 8, 2006 Επειδή έχω χρησιμοποιήσει τα περισσότερα αν όχι όλα ποντίκια και πληκτρολόγια της αγοράς (κυρίως τα ακριβά μοντέλα) κι αυτό γιατί είμαι λίγο απαιτητικός και θέλω : την καρέκλα στην σωστή θέση λόγω προβλήματος στην μέση, τους αγκώνες να στηρίζονται καλά, τους καρπούς να μην πονάνε και το ποντίκι να είναι γρήγορο και να έχει πολύ καλή απόκριση και όλες τις αηδίες για κάποιους αλλά σημαντικά για μένα.......... θα πώ τα εξής :α) το intellimouse είναι καλό και αξιόπιστο, τώρα απο χρόνο αντοχής δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, 3 τεμάχια έχω, το ένα μου τελείωσε τα δύο είναι μια χαρά.β) μετά απο αμέτρητες αλλαγές κατέληξα στο logitech ΜΧ LASER 1000, το πρώτο το πήρα πριν 7 μήνες και το δεύτερο (bluetooth) πριν 4 μήνες, και τα δύο είναι άψογα.
ARVAS Απρίλιος 9, 2006 #24 Απρίλιος 9, 2006 Πιστευω τα logitech ειναι καλυτερα και σε εργονομια και σε λειτουργιες. Το Mx610 ειναι πολυ καλο και ακομα το Lx7 που ειναι παρομοιο και φθηνοτερο. προσεξε μην διανοηθεις να παρεις το logitech media play γιατι με τα 14 κουμπακια πανω του πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος καθε φορα με τις κινησεις σου..
knight_77 Απρίλιος 9, 2006 #25 Απρίλιος 9, 2006 Logitech και απο εμενα.Δινεις κατι παραπανω τουλαχιστον στα high end μοντελα αλλα τα λεφτα τους τα αξιζουν και με το παραπανω
blkik Απρίλιος 9, 2006 #26 Απρίλιος 9, 2006 Θα συμφωνήσω με τον Νεc μόνο στο ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δεν χρειάζονται παραπάνω απο ένα απλο ποντικί. Ειδικά αν κάθονται λίγο στον υπολογοστή τους ή δεν ασχολιούνται με τίποτα άλλο πέρα απο τo word, excel, κάνα Κεφάλαιο, πασιεντζα ή λιγο νετ kai λιγο gaming. Για αυτους ακόμα και το wheel mouse optical μπορεί να είναι πολυτέλείαΓια άλλους όμως η εργονομία του ποντικιου(ναι υπάρχει εργονομία στο ποντίκι) έχει μεγάλη σημασία και τα 2-3 παραπάνω κουμπάκια επίσης. Είναι θέμα ευχρηστίας. Εμένα με ξενίζει πάντως αν κάτσω σε υπολογιστη με ποντίκι με μπίλια ή χωρίς ροδέλα.Αν και δεν έχω καλό ποντίκι νομίζω ότι τα logitech που προαναφέρθηκαν ειδικα mx1000 είναι μια καλή αγορα
ARVAS Απρίλιος 9, 2006 #27 Απρίλιος 9, 2006 Πολλα τα εουρως ρε μαν(60-65) για το ΜΧ1000.δεν το εχω δοκιμασει για να ξερω αν τα αξιζει αλλα πολλα μου φαινονται.LX7 κορυφη με 30Ε ολα κι ολα.
spc Απρίλιος 9, 2006 #28 Απρίλιος 9, 2006 Αρχική απάντηση από ταραμας logitech ΜΧ LASER 1000 .... το δεύτερο (bluetooth) Υποθέτω ως τμήμα set / keyb (γιατί - αν θυμάμαι καλά - μόνο του δεν βγαίνε σε BT).Από εμβέλεια πως σου φάνηκε;Ρωτάω γιατί το MX900 ΒΤ ήταν super ενώ τα καινούργια ΒΤ (BT 2 για την ακρίβεια - που υπόσχεται μεταξύ άλλων βελτιωμένη εμβέλεια) σετ της Logitech που έχω δοκιμάσει είναι τραγικά σε εμβέλεια (μιλάμε για 1-2 μέτρα και μόνο με άμεση οπτική επαφή - μην με ρωτήσετε περί setup / παρεμβολών κλπ - αυτά ελεγμένα σε διαφορετικά μέρη με διαφορετικά setup).
Rightman Απρίλιος 10, 2006 Author #29 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από kreach [08-04-2006 14:30] Παιδιά, εγώ με 21Ε βρήκα την υγειά μου ! Το Logitec G1 από Πλαίσιο !!! (Τώρα το γιατί το πουλάνε 29.99 δεν ξέρω ...) Έχει κουμπιά για back-forward;Απότι φαίνετε το Microsoft 6000 δεν το έχουν αρκετοί.
spc Απρίλιος 10, 2006 #30 Απρίλιος 10, 2006 Αρχική απάντηση από RightmanΑπότι φαίνετε το Microsoft 6000 δεν το έχουν αρκετοί. Είναι μία από τις αψυχολόγητες (?) κινήσεις της MS. Πως δλδ παίρνεις ένα καταπληκτικό, όσον αφορά την εργονομία, mouse (intellimouse explorer 4), και το γυρίζεις στο ''σουλούπι'' του basic. H μόνη εξήγηση είναι το κοινό των αριστερόχειρων (αλλά και αυτοί χάθηκαν από το forum τελευταία ).
Wizard! Απρίλιος 10, 2006 #31 Απρίλιος 10, 2006 Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με Μ$ ούτε με LT, ποντίκια. Στο γραφείο έχω M$ Intellimouse Explorer ενώ στο σπίτι ΜΧ1000. Και τα δύο πολύ καλά, εξαιρετική απόκριση και εργονομία. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι η παλάμη μου είναι ξαδέρφη με το τηγάνι Tefal που προαναφέρθηκε και με βολεύουν ιδιαίτερα, αλλά η κοπέλα μου που έχει σαφώς μικρότερο χέρι (αν και μακρυά δάκτυλα για γυναίκα) δε βολεύεται τόσο.Για τα συγκεκριμένα μοντέλα που ρωτάς δε γνωρίζω, αλλά μπορώ να σου πω ότι έχω και Μ$ και LT στο ντουλάπι που είναι serial και δουλεύουν μιά χαρά... Ποντίκι δεν έχω πετάξει ποτέ, αλλά δεν έχω πάρει και ποτέ φθηνιάρικο.
sokos Απρίλιος 10, 2006 #32 Απρίλιος 10, 2006 για netcafe τι ποντίκια προτείνετε παιδιά?Με έχουν ζαλίσει, αλλοι λένε Basic Μιcrosoft optical άλλοι για Logitech MX518 με 2-3 φορές την τιμή του MS. Εσείς τι λέτε?
Makis Hourdakis Απρίλιος 10, 2006 #33 Απρίλιος 10, 2006 Εννοείται οτι θα πάρει καλά ποντίκια... Αλλιώς θα βρίζουνε οι gamers συνέχεια... Μακριά απο MS καθώς έχουν εκνευριστική ροδέλα. Τα logitech MX του κάνουν μια χαρά...
GruntGR Απρίλιος 10, 2006 #34 Απρίλιος 10, 2006 Για νετκαφε θα προτεινα explorer 3.0 αλλα δυστηχως εχει σταματησει η παραγωγη τους εδω και χρονια :( , οποτε κλασσικη λυση ειναι τα MX510, ΧΩΡΙΣ MOUSEWARE εγκατεστημενο εννοειται, οτιδηποτε παραπανω για netcafe ειναι τζαμπα λεφτα, δωσε τα περισευουμενα λεφτα για κανα αξιοπρεπες mousepad πχ steelpad qck, κανουν 10 ευρω εκαστο και ετσι σε περιπτωση που γινουν μ*υνι αντικαθιστουνται ευκολα Τον τελευταιο καιρο ψαχνω για κατι εναλλακτικο, ουτε razer ουτε logitech ουτε MS, και οι 3 εταιρειες εχουνε ριξει την ποιοτητα κατασκευης κατακορυφα, το MS μου εχει μαμηθει να κανει διπλο κλικ και να πηγαινει πανω κατω ο γρυλος μονος του, τα mx εχουνε κουμπια ετοιμοθανατα ( σε περιπτωση που τα usarεις 2-3 ωρες την ημερα σε κανα σοβαρο παιχνιδι εννοειται ) η κολλα στα ποδια τους ειναι για τον πεο με αποτελεσμα αμα δεν προσεξεις να ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ. οσο για τα razer εχω διαβασει περιπτωσεις στα user reviews του newegg με εναν που πηγε το copperhead για RMA 3 φορες σερι !! ασε που το μαρκετινγκ της εταιρειας ειναι αξιολυπητο, στο esreality εχει φαει ΤΟ θαψιμο οπως και το G5, δεν ψαχνω τπτ το τραγικο, να εχει μικρο-μεγεθος,400 dpi,εναν σοβαρο γρυλο 2 πλαινα κουμπια τουλαχιστον, να ΑΝΤΕΧΕΙ στην πολυωρη χρηση και να ΜΗΝ μαμιεται οποτε το κουναω ΓΡΗΓΟΡΑ.
JaguarOne Απρίλιος 10, 2006 #35 Απρίλιος 10, 2006 εγώ πάλι με τα 510+518 δεν έχω πρόβλημα κανένα. καλή αντοχή, ναι ο διακόπτης των κουμπιών είναι το πρώτο που θα πεθάνει, αλλά σε 16 μήνες, 10 ποντίκια δεν είναι και τόσο άσχημα... G5 μην το σκέφτεσαι καν πήραμε 1 δοκιμαστικά και χάλασε σε 1,5 μήνα (όχι διακόπτης η κάτι τέτοιο, απλά σταμάτησε να δουλεύει..).. προσοχή στα ms με τι mousepad τα συνδυάζεις...
sokos Απρίλιος 10, 2006 #36 Απρίλιος 10, 2006 GX510 ~38e GX518 ~48e Αξίζει την διαφορά ή την οικονομία? ρε μπελά που βρήκαμε
sokos Απρίλιος 10, 2006 #38 Απρίλιος 10, 2006 Τι διαφορά έχουν απο τα 518? γιατι οπτικά φαίνονται ολόιδια.Φιλος πάντως που έχει στήσει νετκαφέ στην Βούλα μου λέει βάλε τα 518 γιατί ειναι σκυλιά ενα τα άλλα μετα απο 2-3 μήνες τα παίζουν.. είναι τόσο σκύλι και το 510 δλδ?
GruntGR Απρίλιος 10, 2006 #39 Απρίλιος 10, 2006 τα 518 εχουνε τον καλυτερο οπτικο σενσορα που υπαρχει + οτι μπορεις να αλλαζεις τα dpi on the fly με τα 2 κουμπακια κοντα στον γρυλλο, στα 1600dpi (που ειναι το default) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα αξιοποιησει κανενας πελατης γινεται υπερβολικα ευαισθητο το ποντικι εκτος αν εχετε για monitors τπτ 24αρες wide , το 510 ειναι πολυ πιο απλο στην χρηση, δωσε τα 10 ευρω για qck λεμε
Rightman Απρίλιος 11, 2006 Author #40 Απρίλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 14:12] Είναι μία από τις αψυχολόγητες (?) κινήσεις της MS.Πως δλδ παίρνεις ένα καταπληκτικό, όσον αφορά την εργονομία, mouse (intellimouse explorer 4), και το γυρίζεις στο ''σουλούπι'' του basic.Δεν είναι κινητό για να σκέφτεσαι τον σχεδιασμό του.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.