Jump to content

Προβλημα με S&M

TheoV

Recommended Posts

Καταρχην γεια σας.

Εχω ενα προβλημα με αυτο το πολυ δυνατο προγραμματακι.

Ενω μπορω να βγαλω διπλα superPi,να τεσταρω τις μνημες μου με το memtest (win)

χωρις να εχω κανενα προβλημα οταν τρεξω το fpu τεστ του s&m τρωω μπλε οθονη μεσα σε 20 δευτερα.Τι μπορει να φταε?.

Εχω δοκιμασει ολα τα volt για τον cpu εως 1.70.

LTD 1.20

Chipset 1.40

PSU βγαζει 12.09

Οι θερμοκρασιες μου κατα την διαρκεια του 2ου superpi -3.

Eνω με s&m μολις ξεκινησει +5,+6.

Το super PI δεν ανεβαζει γενικα μεγαλες θερμοκρασεις και ειναι φυσικο να εχεις 5-6 βαθμους παραπανω καθως αυτο ισχυει και για ολα τα αλλα προγραμματα σε σχεση με το S&M.

Ολα τα προγραμματα μπορει να τα βγαζει αλλα στο S&M πορτα.

Δηλαδη απλα η CPU σου δεν ειναι σταθερη............!!!!!!!!!!! Ή μπορει και να ειναι αν εξαιρεσεις το S&M.

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 17:16]

Το super PI δεν ανεβαζει γενικα μεγαλες θερμοκρασεις και ειναι φυσικο να εχεις 5-6 βαθμους παραπανω καθως αυτο ισχυει και για ολα τα αλλα προγραμματα σε σχεση με το S&M.

Ολα τα προγραμματα μπορει να τα βγαζει αλλα στο S&M πορτα.

Δηλαδη απλα η CPU σου δεν ειναι σταθερη............!!!!!!!!!!! Ή μπορει και να ειναι αν εξαιρεσεις το S&M.

Συμφωνω απόλυτα!Αν δεν εισαι σταθερος στο S&M απλα δεν εισαι σταθερος!

Αν γενικα το συστημα σου ειναι οκ και δεν βλεπεις ασταθεια στην καθημερινη χρηση του τοτε ασε το snm να λεει οτι θελει. Απλα το συστημα ψυξης σου δεν μπορει να καλυψει το load που δημιουργει το snm και ο cpu γινεται unstable εκεινη τη χρονικη στιγμη κατα τη γνωμη μου.

Το πρόβλημα δεν είναι το S&M.

Αν δεν είσαι σταθερός στο S&M απλά δεν είσαι σταθερός!

Ανέβασε λίγο ακόμα το ρεύμα ή κατέβασε λίγα MHz.

Η θερμοκρασία που θα δεις με το S&M είναι η μέγιστη δυνατή.

Βάλτα όλα στο Long και CPU και μνήμες και ξαναδοκίμασε.

Αν το περάσει τότε είσαι απόλυτα σταθερός!

μη μασας. το οτι δεν τρεχει S&M με αυτες τις ρυθμισεις, δε σημαινει τιποτα. απλα δεν τρεχει S&M και δεν ειναι δειγμα σταθεροτητας. το S&M ειναι ενα προγραμμα που φορτωνει το συστημα απιστευτα πολυ, για να θεωρειτε κανονικο φορτιο. με καλυτερη ψυξη, θα τρεχει S&M σε αυτη τη συχνοτητα. θα τρεχει ομως και λιγο πιο ψηλα ολα τα υπολοιπα. αρα;

εσυ αποφασιζεις αν ειναι σταθερο, με τα προγραμματα που χρησιμοποιεις, και κανενα προγραμμα.

Αρχική απάντηση από varelasj

Αν γενικα το συστημα σου ειναι οκ και δεν βλεπεις ασταθεια στην καθημερινη χρηση του τοτε ασε το snm να λεει οτι θελει. Απλα το συστημα ψυξης σου δεν μπορει να καλυψει το load που δημιουργει το snm και ο cpu γινεται unstable εκεινη τη χρονικη στιγμη κατα τη γνωμη μου.

καπως ετσι ειναι..........αν δεν εχεις προβληματα σε πρακτικες εφαρμογες αστο να βγαζει λαθη. Δυσκολα να βρεις κατι που να θελει τοσα πολλα watt οσο το S&M. Απλα δεν επαρκει η ψυξη σου για να τα απορροφησει.

Απο την στιγμή που δεν χτυπάνε οι cache σε αυτά τα μεγάκυκλα,πρόκειται για θέμα ψύξης.Δοκίμασε να ρίξεις λίγο το ρεύμα μπας και παίζει με λίγο λιγότερο και δεν ζεσταίνεται τόσο.Το καλοκαίρι προβλέπεται δυσοίωνo :p

Αρχική απάντηση από Arapis

Απο την στιγμή που δεν χτυπάνε οι cache σε αυτά τα μεγάκυκλα,πρόκειται για θέμα ψύξης.Δοκίμασε να ρίξεις λίγο το ρεύμα μπας και παίζει με λίγο λιγότερο και δεν ζεσταίνεται τόσο.Το καλοκαίρι προβλέπεται δυσοίωνo :p

Ηδη αρχιζουμε και το νιωθουμε. Το νερακι ζεστενεται σιγα σιγα.

Αρχική απάντηση από TheoV

Τι να πω ρε φιλε με εχει μπριζωσει αγρια .Δεν ξερω τι φταιει.Εχω δοκιμασει απο 1.55 volt~1.72.Δεν ξερω τι να κανω επαιξα με drive strenghts latencies και τωρα ψαχνομαι.

Αφου σου ειπαν τι φταει!!!!!!!!!!

Απλα η ψυξη σου δεν μπορει να ανταπεξελθει σε τοσο μεγαλη εκλυση θερμοτητας. Εδω με νερο τα ιδια προβληματα εχουμε. Δεν εισαι ο μοναδικος.

ναι αλλα δεν ειναι ολα τα κομματια ιδια. Τσεκαρε το πατημα που σου ειπα. Χαλαρωσε λιγο τις μνημες και κατεβασε λιγο fsb. Ρευμα προτεινω οχι πανω απο 1,6. Οι διπυρινοι δεν ειναι κρυοι.

Αρχική απάντηση από TheoV [Σήμερα, στις 15:43]

Δεν μπορει να ανταμεξελθει phase change ρε παιδια .Εχω δει αλλους να χτυπανε περρισοτερα.

Phase αλλα δεν ειναι και χαμηλα ο cpu σου. Με τι αεριο το εχεις ? Τι μεγεθος εχει ο τριχοειδης ? Ειναι το αναλογο για να μπορει να κραταει το load ? Δοκιμασε και λιγο το prime να δεις τι κανει αλλα το snm απλα ξεχνα το αλλιως θα πρεπει να ρυθμισεις την ψυξη σου για μεγαλυτερο load.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.