Jump to content

Ασυρματο δικτυο σε όροφο!

dioptra999

Recommended Posts

Παιδια η ερωτηση ειναι η εξης...

Μενω σε εναν όροφο εγω και στον απο επανω ο αδερφός μου...Θέλω να αλλάξω την συνδεση μου απο 384 σε 1024 και να την μοιράζομαι με τον αδερφό μου.

Το θέμα ειναι το εξής απο όροφο σε όροφο μπορώ να το κάνω ασύρματα με ενα ρουτερακι(us robotics 9108) ας πουμε και τον φορητό του αδελφόυ μου...????

Θα πιανει και αν ναι τι απώλειες θα εχαι..(ο bro δεν θα κατεβάζει απλα θα σερφάρει).

Τι παίζει με τα standards στα wireless networks (802.11a,802.11g,ktl) το laptop εχει 802.11g...

Ti λετε??

Προτείνετε κατι σίγουρο, ασύρματο(εστω και με απώλειες), και πόσο θα κάνει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θα δουλέψει αλλα καλά θα κανεις να εχεις στο πρόγραμμα καμια κεραιούλα, γιατι ειναι πιθανο το σημα να ειναι πολύ ασθενές. Σπίτι μου δουλεύει σε 4 ορόφους και βεραντες με μια απλή κεραία

Πρέπει να κάνεις δοκιμές. Ενώ είναι εύκολο να περάσει μερικούς τοίχους, οι όροφοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί η πλάκα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και το μέταλλο εμποδίζει σημαντικά την ακτινοβολία. Πρέπει να βρείς κάποιο κενό και να τοποθετήσεις εκεί την κεραία, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το router και η κεραία του άλλου ορόφου θα είναι ενδεχομένως μακριά από τα pc, δηλαδή αρκετή καλωδίωση.

Αρχική απάντηση από jogi

Θα δουλέψει αλλα καλά θα κανεις να εχεις στο πρόγραμμα καμια κεραιούλα, γιατι ειναι πιθανο το σημα να ειναι πολύ ασθενές. Σπίτι μου δουλεύει σε 4 ορόφους και βεραντες με μια απλή κεραία

που τον εχεις τον "server"?

τι ενοοείς καμιά κεραιούλα????εκτός απο του ρουτερ???

Αρχική απάντηση από format c:

Πρέπει να κάνεις δοκιμές. Ενώ είναι εύκολο να περάσει μερικούς τοίχους, οι όροφοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί η πλάκα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και το μέταλλο εμποδίζει σημαντικά την ακτινοβολία. Πρέπει να βρείς κάποιο κενό και να τοποθετήσεις εκεί την κεραία, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το router και η κεραία του άλλου ορόφου θα είναι ενδεχομένως μακριά από τα pc, δηλαδή αρκετή καλωδίωση.

πως μπορώ ευκολα και γρήγορα να βρω την ταχύτητα, το καλό σημείο?????

Αρχική απάντηση από dioptra999

που τον εχεις τον "server"?

τι ενοοείς καμιά κεραιούλα????εκτός απο του ρουτερ???

O server ειναι στον 1ο όροφο και εχω βγάλει κεραία εξωτερική στο μπαλκόνι του 1ου που στοχεύει το κτίριο απο το πλάι. Η κεραια ειναι σαν paneλ.

Η κεραία μπορεί να είναι μία διακριτική πάνελ. Και ενώνεται σε όλες τις ασύρματες συσκευές που πρέπει να παίρνουν εξωτερική κεραία. Επίσης ίσως σου χρειαστεί και ένα πιγκτέιλ σε περίπτωση που δεν ταιριάζει το βύσμα της κεραίας με της κάρτας.

Αρχική απάντηση από trendy

Η κεραία μπορεί να είναι μία διακριτική πάνελ. Και ενώνεται σε όλες τις ασύρματες συσκευές που πρέπει να παίρνουν εξωτερική κεραία. Επίσης ίσως σου χρειαστεί και ένα πιγκτέιλ σε περίπτωση που δεν ταιριάζει το βύσμα της κεραίας με της κάρτας.

μεχρι στιγμης τα παμε ωραία....απα εχουμε

ενα ρουτερ(κανει το us robotics-παιρνει εξωτερκη κεραία-?????)

μια κεραία πανελ

και το βυσμα εαν χρειαστεί....

Αρχική απάντηση από JaguarOne

να ρωτησω και εγώ κάτι.. στο setup του φίλου, ΑΝ έχεις για κάποιο λόγο πχ 50% (ή όποιο ποσοστό...) απώλεια σε bandwidth επιρρεάζεται και το latency της σύνδεσης?

Το latency θα επηρεάζεται μόνο αν χρησιμοποιείς τη γραμμή παραπάνω απ' όσο αντέχει. Αν έχεις 1Mbps σύνδεση και χρησιμοποιείς τα 128Kbps προφανώς δε θα έχεις latency.

• 7 months later...

ΓΙα μια τέτοια "διαδρομή" λέτε να συναντήσω πρόβλημα;

Εκει που έχω τα 585 εννοώ τις 2 πιθανές 2 θέσεις του. Μία στο τραπέζι του PC και μία πάνω στο περβάζι του παραθύρου.

Μιλάμε για (όροφο σε όροφο) και όχι οριζόντια απόσταση.

Τα τζάμια μπλοκάρουν πολύ;

post-1143-1416072916,8863_thumb.jpg

θα χρειαστείς σίγουρα μια πανελ κεραία για να κατευθύνεις το σήμα στον γειτονα. Μπορεις να την βάλεις πανω στο παραθυρο...

Λογικα θα δουλέψει μια χαρα και χωρίς πτώση στην ταχύτητα.

Ρε γμτ γιατί;...εδώ σε άλλα threads βλέπω ότι υπάρχει επαφή από δωμάτιο σε δωματιο ανάμεσα από τοίχους. Και εγώ θέλω κεραία που δεν παρεμβάλεται θεωρητικά κανένας; Τελικά τι ισχύει;

Για τόσο μικρή απόσταση θα παίζουν χωρίς πρόβλημα και χωρίς εξωτερική κεραία κατά τη γνώμη μου. Αν χρειάζεται κάτι, αυτό θα είναι να δώσεις λίγη κλίση στο rubberάκι ώστε να είναι παράλληλα το ένα με το άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.