Jump to content

Ποιο ειναι οι κατασκευαστες επεξεργαστων

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ερωτημα εχεις οπως και στον τιτλο. Θελω και εγω σαν καλο παιδακι να μαθω ποιες αλλες εταιριες εκτος απο την INTEL και την AMD φτιαχνουν επεξεργαστες. Επισης γιατι δεν ειναι τοσο γνωστοι οσο αυτοι των προαναφερθεντων εταιριων; γιατι δεν τους χρησιμοποιουμε στους υπολογιστες μας και τελος τι διαφορα εχουν με τους επεξεργαστες που κυκλοφορουν τοσο πολυ στο εμποριο.

Ευχαριστω εκ των προτερων...!

Αρχική απάντηση από totally_wired

VIA

Transmeta

Αυτούς ξέρω εγώ που είναι pc compatible

και γιατι δεν υπαρχει ουτε ενας απο αυτους στα ραφια;

Αρχική απάντηση από unstoppable

Και οι Sun και IBM μπορουν να μπουν στη λιστα...

επισης θα προστεθει και αλλο ενα γιατι ουτε αυτοι υπαρχουν στα ραφια

O transmeta υπάρχει μέσα στο Flybook

όσον αφορά στους VIA ο C3 θα υπάρχει σε κάποιο origami ενώ εάν θες να τους βάλεις σε 'pc' υπάρχουν νομιζώ i-atx micro atx ή κάπως έτσι.

Δεν θα τους δεις στα ράφια γιατί δεν έχουν επιδόσεις.

Αρχική απάντηση από hayabusa

επισης θα προστεθει και αλλο ενα γιατι ουτε αυτοι υπαρχουν στα ραφια

Η IBM βασικά βάζει επεξεργαστές σε δικά της μεγάλα μηχανήματα (νομίζω δλδ) και επίσης φτιάχνει τους PowerPC που φοράνε τα MACs. Δεν πουλάει χώρια. Έτσι κι αλλιώς ειδικεύεται κυρίως σε μεγάλα μηχανήματα τα οποία συνήθως δεν κάθεται κανείς να τα στήσει μόνος τους... ;)

Επίσης κυκλοφορούν κάποιες mini ITX μητρικές που έχουν πάνω επεξεργαστές της VIA.

micro-itx είναι μητρικές διαστάσεων 17Χ17 εκ. Η VIA έχει φτιάξει τους C3 παλιότερα και τώρα τους C7 και τους διαθέτει σε μητρικές micro-itx. Μπορεί να μην έχουν επιδόσεις αλλά είναι ότι καλύτερο για servers χαμηλής κατανάλωσης. Έχω φτιάξει ένα pc με τέτοια μητρική και μου έχει λύσει τα χέρια. Αθόρυβο με κατανάλωση λιγότερο από 40W λειτουργεί 24/7.

Μόλλις κυκλοφορήσαν και οι nano-itx με διαστάσεις 12Χ12εκ. και επεξεργαστή C7. Μπορείς να φτιάξεις pc μεσα σε CD-ROM. Σύντομα βλέπω να παραγγέλνω.

Με 170 ευρώ παίρνεις μια micro-itx στο 1GHz. Για νάνο πρέπει να τα σκάσεις και δεν είναι ακόμα ευρέως διαθέσιμες εκτός από μερικές εκδόσεις για embeded συστήματα. Σε κανά μήνα πάντως θα είναι εύκολο να βρεθούν αλλά μην περιμένεις λιγότερα από 340 ευρώ.

mini/macro itx μάλλον δεν είναι τίποτα

αν έπαιζε ΑΤΧ που είναι πρωτόκολλο σχεδίασης ίσως κάτι να γινόταν

Αρχική απάντηση από tristeno

Motorola

Ζει ακόμα αυτή; :p Πάντως απ'ό,τι έχω καταλάβει στην εποχή των πολλών έβγαζε πολύ καλά chips...

και η ARM για επεξεργαστές σε mp3 συσκευές, φωτογραφικές, κινητά.

Αρχική απάντηση από Whitesnake

Και η Texas Instruments έβγαζε κάποτε, αν όχι ακόμα...

Αυτη βγαζει επεξεργαστες για κινητα. το 7610 μου τρεχει στα 123mhz....:cool:

καλα η ιντελ και amd τι κανουν? marketing???:blink:

Βάλε και την UMC...έχω έναν απο την εποχή των 486 ο οποίος λέγεται greencpu στα 40MHz σε socked 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.