Jump to content

Viewsonic VP930 - Γιατί έτσι?

Narafir

Recommended Posts

σιγουρα , ειναι πολλα τα λεφτα και αν δε μου τη χαριζανε δε θα την επαιρνα ποτε. απλα σου λεω οτι εχει ανωτερη εικονα , δεν πανε στο λογοτυπο τα φραγκα

Μια lg πιστευω οτι ειναι value for money για home user. και καλες τιμες και καλη ποιοτητα απεικονισης και 0 pixel εγγυηση.Οι επαγγελματικες eizo ειναι μονοδρομος θα δωσεις βεβαια 2k E αλλα αν χρειαζεσαι την ποιοτητα και την πιστοτητα..

ααααα σσσ'ωραιος εσυ! :D ναι...και εγω δεν θα ελεγα οχι!!!

Τωρα τι μου λες περι ανωτερης εικονας δεν μου λεει τιποτα, ξερω ομως να συγκρινω ;)

Αρχική απάντηση από spc

Δλδ προτιμάς πχ ένα ξεπλυμένο μαύρο σε όλη την οθόνη παρά μία κουκίδα μαύρη σε μέγεθος καρφίτσας;

Aυτό ακριβώς.

Αν πολλοί επιλέγετε μια το πολύ μέτρια οθόνη, απλά και μόνο για την εγγύηση των 0 pixel, τι να πω...

Σκεφτείτε πάντως ότι αν δεν είχαν οι LG ας πούμε, αυτή την εγγύηση, αλλά είχαν και αυτές 3-4 pixel. Ποιος θα αγοραζε LG; Και για ποιον λόγο; Για την ποιότητά τους μήπως; :shutup:

Υπάρχουν πολύ καλύτερες οθόνες, στα ίδια λεφτά με καλύτερο panel. Eπίσης αυτή η φαγωμάρα με τα pixel... Tι νομίζετε ότι είναι τα pixel και καίγονται κάθε μέρα;

Έχω δουλέψει σε πολλές οθόνες EIZO, Fujitsu-Siemens, Belinea, Sony, LG, Nokia και τελευταία πήρα και μία Philips για την μητέρα μου. Μόνο η Philips έχει ένα καμμένο subpixel, το οποίο είναι σαν την μύτη της καρφίτσας. Φαίνεται μόνο αν κολλήσεις την μούρη σου στην οθόνη και αν δεν γνωρίζεις την υπαρξή του, απλά δεν το βλέπεις.

Δεν ασχολήθηκα καν με την εγγύηση, αν και είναι 0 pixel γιατί πολύ απλά, δεν το θεώρησα πρόβλημα και ιδίως για την μάνα μου, που ούτε ξέρει τι είναι τα pixel.

Μάθαμε όλοι και λέμε για τα pixel, που αν δεν το ξέραμε, 10 θα είχε η οθόνη μας και δεν θα πέρναμε χαμπάρι...

Αρχική απάντηση από sa1901

Μάθαμε όλοι και λέμε για τα pixel, που αν δεν το ξέραμε, 10 θα είχε η οθόνη μας και δεν θα πέρναμε χαμπάρι...

Δεν είναι έτσι:

οι tn+film έχουν reverse logic, οπότε όταν όλα τα subpixel είναι π.χ. σε state on, και σου καεί το 1 subpixel, τότε το χρώμα θα είναι αντί για μαύρο κάτι άλλο.

στις υπόλοιπες, όντως το subpixel δεν διακρίνεται εύκολα, διότι το μαύρο θα απεικονίζεται κανονικά, και θα έχει prob στα υπόλοιπα χρώματα.

ακόμη και αυτό, δεν έχει σχέση με το να σκύψεις να το δεις, το βλέπεις θέλεις δε θέλεις,

εκτός αν απομακρυνθείς από την οθόνη 2-3 μέτρα από το κανονικό.

η 0 pixel εγγύηση είναι must για μένα, και θα έπρεπε να την έχουν όλες οι εταιρίες.

Αρχική απάντηση από sotiris

η 0 pixel εγγύηση είναι must για μένα, και θα έπρεπε να την έχουν όλες οι εταιρίες.

Σε αυτό συμφωνώ.

Έπειδή όμως δεν ισχύει, εγώ προσωπικά δεν περιορίζω τις επιλογές μου σε αυτή την εγγύηση, που κατά την γνώμη μου, όπως είπα και προηγουμένως πιστεύω ότι την δίνουν μόνο για λόγους marketing.

οθονη με καμμενο pixel = προβληματικο προιον ...

Πλεον η τεχνολογια ειναι αρκετα ωριμη ωστε απο το quality check να περνανε ολα τα panel με 0 pixel καθως στις γραμμες παραγωγης ελαχιστα panel βγαινουν πλεον με καμμενα.

Το θεμα ειναι οτι για ευνοητους λογους ($$$) πολλες εταιριες επιμενουν να ειναι "παλαιων " αρχων...

παρακολουθώντας την συζύτηση σας εδώ αρχίζω να μπιστεύω ότι δεν είναι καιρός ακόμη για αγορά μιας tft οθόνης και ότι οι crt είναι κατά πολύ ανώτερες σε γενικές γραμμές....έχω μια crt LG F900B και έχω παραγγείλει μια tft LG 1932P.Λέτε να απογοητευτώ και εγώ? Πάντως μέχρι στιγμής η crt που έχω με έχει ικανοποιήσει σε όλους τους τομείς αν εξαιρέσω βέβαια τον όγκο της και την κούραση στα μάτια

Αν δεν εχεις προβλημα χωρου καλυτερα να την κρατησεις για λιγο ακομα. δεν εχουν ολοι προβλημα ειναι εν μερει υποκειμενικο.φιλος μου που πηρε tft της sony αισθανοταν σαν να αλλαξε ο κοσμος του.. Αν σου αρεσει το καλο και βαθυ μαυρο ομως τοτε θα συναντησεις μεγαλο προβλημα..

εχχμμ...οχι..ισα ισα που τωρα ειναι καιρος! Το οτι μια οθονη δεν μπορει να δειξει το μαυρο καταμαυρο δεν αποτελει ουσιαστικο μειονεκτημα και δεν καταλαβαινω το κολλημα μερικων.

Το ματι δεν καταλαβαινει μαυρο, αλλα contrast ratio και πιστεψεμε πλην της περιπτωσης που ανοιξεις πχ full screen console σε σκοτεινο χωρο δεν προκειτε ποτε μα ΠΟΤΕ να σε ενοχλησει αυτο το "προβλημα".

Εξαλλου ας θυμηθουμε οτι ουτε οι crt δεν μπορουσαν ( αν εξαιρεσεις κατι τελευταιες λαμπες black-trinitron κτλ που καπως την παλευαν) απλα τοτε δεν υπηρχε μετρο συγκρισης.

Το overall quality της εικονας των TFT ειναι τοσο τραγικα καλυτερο που πραγματικα το μαυρο ειναι το τελευταιο που θα σε πειραζε! Θα δεις crt μετα απο λιγο καιρο και θα βαλεις τα γελια!

Καλοριζικη, θα την απολαυσεις!

θα κρατήσω μάλλον και την crt μου για παν ενδεχόμενο...έχει περάσει αρκετός καιρός πάντως απο τότε που έχουν ανακοινώσει ότι θα βγάλουν 19"άρες και 17" με μεγαλύτερες αναλύσεις απο τις ήδη υπάρχουσες , αλλά κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχουμε δει και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην έχουν αχοληθεί ακόμη με το συγκεκριμμένο θέμα.Τρώγονται διαρκώς για την απόκριση και κατεβαίνουν τα ms χωρίς όμως ουσιώδεις αποτελέσματα για όλο αυτό το διάστημα που ασχολούνται.Θέλεις ανάλυση πας σε μοντέλα 20" και άνω (ακριβά).Θέλεις απόκριση πας σε μοντέλα 17'' και 19",θες ποιότητα απεικόνισης πας σε επώνυμες λύσεις (π.χ Eizo) με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος απο άλλα μοντέλα.Επειτα αντιμετωπίζεις το θέμα εγγύησης.'Ελεος πια...το μόνο που καταφέρνουν είναι να έχουμε πονοκέφαλο θέλωντας να αγοράσουμε κάτι το οποίο θα έχει προσιτό κόστος και θα είναι καλό (όχι το κορυφαίο)

... ... εχεις δοκιμασει ποτε να δουλεψεις 1600χ1200 σε 17" ? Το σκεφτηκες καλα αυτο?

Για 17' ειναι μια χαρα οι αναλυσεις που προσφερουν οι 19' ομως θα ηθελαν ενα κλικ πιο πανω..

Αρχική απάντηση από nec

... ... εχεις δοκιμασει ποτε να δουλεψεις 1600χ1200 σε 17" ? Το σκεφτηκες καλα αυτο?

Σωστα.Εδω σε 1280χ1024 και ειναι ηδη μικρα

Μην ξεχνάτε επίσης ότι (ακόμα και οι CRT) πρέπει να έχουν το κατάλληλο ''υλικό'' (δλδ αναλυτικότητα) για να αποδώσουν σωστά την κάθε ανάλυση.

Και συνήθως οι 17αρες απλά δεν έχουν το απαιτούμενο υλικό για υψηλές αναλύσεις (εξ ου και αν βάλεις πχ 1600*1200 σε μια 17αρα CRT και κοιτάξεις καλά, εκτός του ότι όλα είναι ψείρες, λείπουν τμήματα των απεικονιζομένων - πχ τα γράμματα των menu είναι ''σκοροφαγωμένα'' - απλά γιατί δεν υπάρχει από πίσω το κατάλληλο υλικό (φώσφορος) για να αποδώσει την λεπτομέρεια).

Αρχική απάντηση από sa1901

Σε αυτό συμφωνώ.

Έπειδή όμως δεν ισχύει, εγώ προσωπικά δεν περιορίζω τις επιλογές μου σε αυτή την εγγύηση, που κατά την γνώμη μου, όπως είπα και προηγουμένως πιστεύω ότι την δίνουν μόνο για λόγους marketing.

τα 0 pixel εγγύηση πρέπει να γίνει must

και αυτό πρέπει να το επιβάλουμε εμείς ώς καταναλωτές...;)

Βασικά, ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις και για το ενδιαφέρον σας.

Τώρα, για να τα λέμε όλα, η αλήθεια είναι πως τόσο ωραία χρώματα πρώτη φορά βλέπω σε οθόνη. Και είναι πολύ καλή κ σε παιχνίδια, κανένα πρόβλημα. Εντάξει, το άσπρο πίξελ είναι κολλημένο στη μέση, και φαίνεται από 3 μέτρα μακριά (αφού το ψάχνει το μάτι μου θέλοντας και μη) όταν η οθόνη είναι μαύρη. Πιστεύω κι εγώ ότι καμμένο πίξελ = ελλατωματικό προϊόν, αλλά τέλως πάντων... ’λλο με καίει:

Απ' ότι κατάλαβα δλδ από τις απαντήσεις σας, αυτά τα φωτίσματα:

1. Είναι φυσιολογικά σε όλες τις tft, ακόμα κ σε μοντέλα σχετικά ακριβά, σαν το δικό μου.

2. Δεν πρόκειται να τα ξεφορτοθώ με τίποτα, οπότε να σταματήσω να βγάζω τα μάτια προσπαθώντας να την καλιμπράρω, και να το πάρω απόφαση.

3. Το 1000:1 contrast δεν έχει να κάνει με αυτό.

Ε, εντάξει, αφού ισχύουν αυτά για την οθόνη, μπορεί κάποιος να μου πει γιατί όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι μαζί της, και την έχουν αποθεώσει? Και αν είναι έτσι, γιατί κάποιος να σκάσει τόσα λεφτά για μια οθόνη που ΔΕΝ έιχει 0 πίξελ εγγύηση? Τί πληρώνει τελικά? Το portrait feature της???

Διάβασα reviews, forums, κα από άλλους χρήστες, κ μόνο τα καλύτερα είχαν να πουν.

Δείτε τί έχει να πει ο Θωμάς ο Χαρντγουερίδης, που τον εμπιστεύομαι απόλυτα:

http://www.tomshardware.com/2005/11/17/viewsonic_vp930_lcd_monitor/

Μήπως μιλάει για άλλη οθόνη???:toomuchne

Ουάου. Μόλις είδα το ποστ μου και τα ορθρογραφικά μου. Επικότατος...

Έπαθα συγκοπή προς στιγμήν, παρακαλώ προσπεράστε τα!!

Όσο για το pixel που βρίσκεται στο κέντρο, δεν θα έχανες τίποτα αν μιλούσες με την αντιπροσωπειά γι' αυτό (δεν κατάλαβα από αυτά που έγραψες, αν το έχεις κάνει ήδη). Μερικοί δέχονται αντικατασταση, αν το pixel είναι στο κέντρο της οθόνης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.