Jump to content

Viewsonic VP930 - Γιατί έτσι?

Narafir

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Μόλις αγόρασα την οθόνη προς 510 από το MG Manager. Με τεράστια χαρά, και αφού έχω ακούσει τα καλύτερα από παντού, την συνδέω, ανοίγω το pc, και βάζω το μαύρο screen saver των windows...

Εντάξει, δεν θα κάνω θέμα το πίξελ που είναι μόνιμα λευκό, ούτε το ότι δεν μου αλλάζουν την οθόνη μόνο γι αυτό, στα 4 πίξελ η εγγύηση...

Αλλά αυτό που με προβληματίζει πολύ:

Γιατί στις γωνίες παρατηρώ φωτίσματα; Εννοώ ότι δεν μπορώ να δω μαύρο - μαύρο, και γι αυτό την πλήρωσα, για το 1000:1 κοντράστ! Είναι αρκετά ενοχλητικό...

Και η ερώτηση μου:

Γιατί έτσι;

Φυσικά έπαιξα αρκετά με τις ρυθμίσεις από το συνοδεύμενο λογισμικό αλλά δεν μπόρεσα να βρω μια αποδεκτή λύση. Για να διώξω τα φωτίσματα θα πρέπει η οθόνη να φαίνεται πολύ σκοτεινή...

Είναι η πρώτη μου tft και δεν ξέρω πολλά από ρυθμίσεις. Το ότι δεν βλέπω το pitch black που είχα στην crt μου οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις, ή έτσι είναι οι tft???

Και αν είναι από ρυθμίσεις, κανένα άλλο προγραμματάκι να την ρυθμίσω?

Πρέπει να πώ πως με χάλασε πολύ, 510 έσκασα δεν είναι κ λίγα...

Γι αυτό, καμιά συμβουλή κανείς!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ.

Καταρχάς καλωσόρισες στο thelab για θέματα που αφορούν τις tft δεν γνωρίζω άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά πιστεύω από την αρχή ότι έσκασες υπερβολικά φράνκα για μια tft η οποία έχει 4 pixel εγγύηση μπορούσες να πάρεις μια μετρία tft

19άρα στα 350-400 ευρώ και με 0 pixel εγγύηση υπάρχουν τόσες και τόσες από LG,ACER ktl

Ενα μεγαλο λαθος που παρατηρηται ειναι οτι μεγαλυτερο contrast ratio = καλυτερο μαυρο. ΛΑΘΟΣ. Το contrast ratio ειναι ο ΛΟΓΟΣ μαυρου προς ασπρου.

Πρακτικα μια οθονη με απολυτο μαυρο και μικρη φωτεινοτητα θα βγαλει μικροτερο ratio απο μια οθονη με χαλια μαυρο και μεγαλη φωτεινοτητα.

Μην περιμενεις και πολλα σε απεικονιση απο μια tft οταν εχει συνηθισει το ματι σου σε crt ειδικα αν ειχες sony, eizo(λυχνια trinitron). αν δεν πας σε επαγγελματικη eizo(2000Ε) δεν θα βρεις την υγεια σου.. θα εχεις ομως πολυ πιο ξεκουραστη χρηση. οσο για το καμενο pixel η βρες τροπο να καψεις αλλα τρια η βρες τροπο να κανεις υπομονη..η εγγυηση zero pixel ειναι μονοδρομος. Καλυτερα λιγο χειροτερη απεικονιση παρα ασπρα η μαυρα pixel να σου σπανε τα νευρα.

Αρχική απάντηση από ARVAS

Καλυτερα λιγο χειροτερη απεικονιση παρα ασπρα η μαυρα pixel να σου σπανε τα νευρα.

Δλδ προτιμάς πχ ένα ξεπλυμένο μαύρο σε όλη την οθόνη παρά μία κουκίδα μαύρη σε μέγεθος καρφίτσας;

Συγνώμη αλλά αδυνατώ να καταλάβω αυτή τη λογική....

Δεν φτανω σε τετοιο επιπεδο. απλα με τα ιδια λεφτα και 0 pixel. ποσο χαμηλοτερη να ειναι η απεικονιση σε σχεση με την πρωτη; Γενικοτερα προτιμω να χρησημοποιω crt κυριως λογω του μαυρου. εχω μαθει σε ποιοτικες οθονες(παντα eizo ειχα με trin) και με εκνευριζουν λιγο οι tft εκτος απο την αναγκαστικη του φορητου που ειναι χειροτερη απο σχεδον ολες τις tft αλλα δεν γινεται αλλιως.

Τα φωτίσματα στις γωνίες δεν πρόκειτε να τα ξεφορτωθείς αλλά όταν λειτουργείς κανονικά την οθόνη (και όχι στο startup) δεν είναι αισθητό. Κατά τ' άλλα απόλαυσε την οθόνη. Έχει εξαιρετικά χρώματα και πολύ καλό χρόνο απόκρισης.

Αρχική απάντηση από lord... πιστεύω από την αρχή ότι έσκασες υπερβολικά φράνκα για μια tft η οποία έχει 4 pixel εγγύηση μπορούσες να πάρεις μια μετρία tft 19άρα στα 350-400 ευρώ και με 0 pixel εγγύηση .
Αρχική απάντηση από ARVAS..η εγγυηση zero pixel ειναι μονοδρομος. Καλυτερα λιγο χειροτερη απεικονιση παρα ασπρα η μαυρα pixel να σου σπανε τα νευρα.

Mιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου εδώ. Έχετε συνειδητοποιήσει τι γράψατε ή το πετάξατε έτσι για τις εντυπώσεις;

Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 01:00]

Mιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου εδώ. Έχετε συνειδητοποιήσει τι γράψατε ή το πετάξατε έτσι για τις εντυπώσεις;

Βασικά εγώ συμφωνώ και με τους δυο

Αρχική απάντηση από sa1901

Δεν καταλαβαίνω τι σε μπέρδεψε. Το ίδιο πράγμα σου λένε και οι 2. 0 pixel εγγύηση

Αρχική απάντηση από sa1901

Τι το ψάχνεις....

Εδώ είμαστε Βαλκάνια, όχι παίξε γέλασε...

Μας κυνηγάει ακόμα το παρελθόν....

Την ωριμότητα ως καταναλωτές την ψάχνει ακόμα η Αγγελική στο βάθος του τούνελ.....

Από ένα αξιοπρεπές αμαξάκι προτιμάμε το Fiatακι του 75 με τα γυαλισμένα ζαντολάστιχα 135'', την αεροτομή που διπλασιάζει το μήκος του αυτοκινήτου, την εξάτμιση διαμέτρου 25'', το sub που πιάνει και τα πίσω καθίσματα και λίγο από την θέση του συνοδηγού και τα αυτοκόλλητα τύπου ''ΜαστροΜήτσος Racing'' τα οποία καθιστούν αδύνατη την αναγνώριση του χρώματος του οχήματος.

edit

ΥΓ Μαμά, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Chosen :p

Δηλαδή για να καταλάβω και γω ρε παλικάρια γιατι ειμαι λίγο slow ώρες ώρες....

Εσείς του λέτε και προτιμάτε και οι ίδιοι...να πάει να τα χώσει σε μια "οθονάρα" και αν έχει 3 πιξελ καμένα να την χώσει με την σειρά του σε στρατηγικό σημείο του ανθρωπίνου(και όχι μόνο) σώματος?????

yet another tft thread...

@spc+sa1901:

Ναι, το μαύρο είναι τρομερό.

Όμως, το καμμένο pixel, δεν είναι πάντα μια αθέατη κουκκιδίτσα.

Αν είναι ένα πράσινο πράγμα μες τη μέση, sorry, αλλά ό,τι και να δεις σου καρφώνεται το pixel στη μούρη. Είχα ένα τέτοιο στο acer laptop μου, και έβαλα χθες να δω ένα videάκι και το μάτι μου έψαχνε το καμμένο pixel.

ΚΑΙ 0 pixel, ΚΑΙ καλή οθόνη, αυτή είναι η άποψή μου.

Εντάξει, αν είναι σκοτεινό δεν τρέχει και τίποτα, αλλά το βασικό είναι τα κολλημένα φωτεινά στο μαύρο φόντο, που κάνουν μπαμ.

Όσον αφορά το μαύρο, δεν μετράει ο λόγος αντίθεσης αλλά τα nits που βγάζει η οθόνη στο μαύρο. Οι lcd έχοντας πολύ κακό μαύρο, καταφέρνουν να βγάζουν μεγάλους λόγους αντίθεσης επειδή είναι ιδιαίτερα φωτεινές. Υπάρχουν φυσικά τώρα πια και οθόνες με βελτιωμένο μαύρο, αλλά όσες είνα tn+film (οι περισσότερες με γρήγορα panel) σαφώς πάσχουν στον τομέα.

edit: όσον αφορά τη Viewsonic, αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα με το backlight. sips είναι το panel της? ’λλος ένας δείκτης ποιότητας της οθόνης είναι το γράφημα με την ομοιομορφία της οθόνης (ως προς τα χρώματα ή φωτεινότητα - δεν το θυμάμαι).

Μάλλον δε θα σκοράρει καλά η viewsonic εκεί.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 12:24]

ΚΑΙ 0 pixel, ΚΑΙ καλή οθόνη, αυτή είναι η άποψή μου.

Και η δικη μου. δεν θα αντεχα 2 καμμενα pixels στην οθονη μου ειτε πολυ φωτεινα ειτε μαυρα.θα προτιμουσα να δωσω μερικα εουρος παραπανω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο..

ea6gka, μηπως η συγκριση που κανεις δεν ειναι και πολυ ουσιωδης οικονομικα?

Οι LG ειναι κατι παραπανω απο αξιοπρεπεστατες για αυτε που ζητανε.

Απο την αλλη οι EIZO ειναι απλα overpriced για αυτα που δινουν. (τουλαχιστο για εναν home user). Εγω δεν θα πληρωνα μερικες εκατονταδες ευρω παραπανω για το λογοτυπο.

Α, επισης καλο μαυρο δινουν απειρες οθονες, ακομα και με το 1/4 της τιμης των EIZO, δεν λεει κατι αυτο. Παντα ομως υπαρχουν και τα drawbacks.

και εγω ετσι ελεγα , οτι οι ΕΙΖΟ ειναι πολυ ακριβες και οντως ειναι , φιλε μου ομως δεν εχουνε καμμια σχεση με LG, στην εικονα.

επισης μιλαμε για την ποιοτητα εικονας εδω , οχι για γενικα χαρακτηριστικα.

Τι να σου πω...ειναι τοσο πολυ γενικο αυτο που πραγματικα δεν μπορω να απαντησω. Αυτο ειναι στο ματι, στο γουστο και στις αναγκες του καθενα...Ας κατσει να σκεφτει τι πληρωνει και τι παιρνει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.