Jump to content

Δημόσιο VS Ιδιωτικό τομέα.

Πριονέτο

Recommended Posts

Δουλειά στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα;Ιδού η απορία;:p

Τώρα που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι μεν οργανωμένα σαν δουλειά αλλά τα χρήματα για τις ώρες που δουλεύω δεν είναι καλά και εννοείτε ότι δουλεύω πάνω από 8ωρο χωρίς υπερωρίες.Επίσης συνήθως με σκληρή εργασία μπορείς να δείξεις την αξία σου και να ανέβεις.

Από την άλλη στο δημόσιο παίρνεις ένα καλούτσικο μισθό με 8ωρο και υπερωρίες πάντα πληρωμένες και γενικά έχεις την ασφάλεια και δεν φοβάσε για το τί θα σου ξημερώσει.Από την άλλη συνήθως δεν υπάρχει οργάνωση στο δημόσιο και συνήθως δεν μπορείς να δείξεις τις δυνατότητές σου και να προαχθείς αξιοκρατικά.

Τί προτιμάτε;Fire away:p

Εχω ακούσει ότι το θέμα είναι να μπείς στο δημόσιο.Αν μπείς μετά υπάρχουν θέσεις με περισσότερα χρήματα όπως Εφορία-Τελωνεία ιδίως αν έχεις καλό πτυχίο για μετάταξη ή ακόμη μπορείς να πάρεις μετάθεση να έρθεις πιο κοντά στον σπίτι σου.

Στον ιδιωτικό τομέα οι καλές δουλειές για Πληροφορικάριους είναι μόνο Αθήνα.

Με τα προβλήματα που βλέπω στη Γαλλία έχω αρχίσει να φοβάμε για το θέμα της εργασίας και ίσως θα προτιμούσα δημόσιο.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Ιδιωτικος τομεας! Δυσκολα μπαινεις, στην αρχη λιγα χρηματα. Μετα μπορεις να εξελιχτεις αναλογα με το ποσο δουλευεις.

Σε 8ωρο, 10ωρο, 12ωρο + θα εννοείς υποθέτω.

ναι... Δυστυχως η ευτυχως ετσι ειναι. Το δημοσιο σου προσφερει καποιου ειδος μονιμοτητα (Δεν λεμε για τις μικρες συμβασεις). Αλλα ολοι ξερουμε τις ωρες που δουλευουν οι πιο πολλοι. Υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα οι πιο πολλοι ειναι γτπ.

Εγω πχ δουλευω απο 09:00 εως 20:00 καθημερινα. Πολλες φορες εχω παει κ δεκα το βραδυ. Δεν μου το εχει επιβαλει κανεις αυτο. Αλλα αναγκαζεσαι να κανεις υπερωριες (που φυσικα δεν πληρωνεσαι), ωστε να ανεβαις καποια στιγμη...

Ti να τα κάνεις τα λεφτά αν δουλεύεις 10ωρο-12ωρο και δεν έχεις προσωπική ζωή εκτός από κάποιους που η δουλειά είναι η ζωή τους.

Εχω δεί πολλούς να δουλεύουν 4-5 χρόνια ιδιωτικό τομέα και μετά να ψάχνουν για δουλειά στο δημόσιο επειδή δεν αντέχουν άλλο τους ρυθμούς και το άγχος.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Εγω πχ δουλευω απο 09:00 εως 20:00 καθημερινα. Πολλες φορες εχω παει κ δεκα το βραδυ. Δεν μου το εχει επιβαλει κανεις αυτο. Αλλα αναγκαζεσαι να κανεις υπερωριες (που φυσικα δεν πληρωνεσαι), ωστε να ανεβαις καποια στιγμη...

πωπωωω ... αδιστακτος ο μπαμπας ε?

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Ti να τα κάνεις τα λεφτά αν δουλεύεις 10ωρο-12ωρο και δεν έχεις προσωπική ζωή εκτός από κάποιους που η δουλειά είναι η ζωή τους.

Εχω δεί πολλούς να δουλεύουν 4-5 χρόνια ιδιωτικό τομέα και μετά να ψάχνουν για δουλειά στο δημόσιο επειδή δεν αντέχουν άλλο τους ρυθμούς και το άγχος.

ποσο αληθεια ειναι αυτο δεν λεγεται ... :(

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Δεν διαφωνώ (πως να τολμήσω άλλωστε...:p).

Αλλά υποτίθεται ότι επενδύεις στο μέλλον. ;)

Αρχική απάντηση από spc

Αλλά υποτίθεται ότι επενδύεις στο μέλλον. ;)

SPC σε πια ηλικια ενοεις? στα 60?

προσωπικα παρατεινω την αποφοιτηση μου εσκεμενα για να μην χασω αυτα τα 'καλα' χρονια

my 2cents...

Σωστό κι αυτό... Το μέλλον προϋποθέτει παρόν.

Με τις κυβερνήσεις να κρατάνε πλάτες στους βιομηχάνους για τι εξέλιξη μιλάμε? Εδώ δε ξέρουμε αν θα υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία μετά από 7 χρόνια...

Κάτι που πρέπει όλοι να καταλάβουμε όσον αφορά τη λειτουργία του καπιταλισμού είναι οτι βασίζεται στην ισχύ των λίγων. Και όλοι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εξτρά ώρες για "προοπτικές εξέλιξης" ΔΕΝ μπορούν ΟΛΟΙ να ανελιχθούν! κάποιοι θα προχωρήσουν όσο τους επιτρέπει η πείρα και τα διπλώματά τους και οι περισσότεροι θα μείνουν πίσω να δουλεύουν 2 βάρδιες (πληρωμένη η μια) ελπίζοντας σε "ανέλιξη" αφήνοντας τον εργοδότη να καρπώνεται την υπερεργασία τους.

Στην τελική, όσο και να ανελιχθείς, αν έχεις αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, υπάλληλος θα μείνεις. Το θέμα είναι η πρωτοβουλία και πως θα σταθείς στα πόδια σου ωστε να πεις οτι οι κόποι σου ανταμείβονται. Να δουλεύεις για σένα και όλη την ημέρα αν χρειαστεί.

Βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα. Στην εποχή των πολυεθνικών και των πολέμων με απροκάλυπτο κίνητρο καθαρά τα $$$, άντε να πεις οτι ξεκινάς μια δουλειά μόνος σου.

Κάθε ώριμη αγορά οδηγείται σε μονοπώλιο. Στους περισσότερους και βασικότερους τομείς κυριαρχούν ήδη τα ολιγοπώλια και οι "συμφωνίες κυρίων" που διαμορφώνουν την αγορά όπως λέμε.

Όσο για το δημόσιο, δε ξέρω για το πόσο ακόμα θα υπάρχει. Η Ελλάδα ήδη άργησε τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα το κάνει με πολύ επιθετικούς ρυθμούς. Φοβάμαι οτι σε λίγα χρόνια, το ερώτημα του πρώτου post δεν θα υφίσταται καν.

ετσι που ειναι τα πράγματα δεν νομίζω οτι εχεις και πολλα περιθώρια για επιλογή...

Εαν όμως ειχα θα επέλεγα την επιχείρηση...αλλα σαν ελευθερος επαγγελματίας. Δεν ειναι στο ερώτημα σου αλλα ειναι απιλογή για κάποιους!

Μπορείς να πάς για να τα πάρεις όλα αλλα μπορείς να πάρεις και το 3ο...Ειναι ρίσκο και μου αρέσει...την δουλεία του υπαλληλου δεν θα την επέλεγα εαν δεν ειχα δοκιμάσει μονος πρώτα!!!

Τοτε θα επέλεγα το δημόσιο...σταθερά αρκετά χρήματα, σταθερές αυξήσεις, σιγουριά και φυσικά και 2η δουλειά εαν μπορείς!

To αν ξύνοντε στο δημόσιο δεν είναι απόλυτο επειδή ισχύει το εξής παράλογο του ότι σε πολλές υπηρεσίες υπάρχει πλήθος προσωπικού ενώ σε άλλες υπάρχουν τρομερές ελλήψεις.

Βέβαια καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιος έλεγχος στην απόδοση των υπαλλήλων και οι αποδοτικότεροι να επιβραβεύονται αλλά εδώ πλησιάζω θέματα επιστημονικής φαντασίας.:p

Δημόσιο που σημαίνει σταθερότητα, υγεία και ηρεμία.Ο λόγος είναι οτι έχει το κεφάλι σου ήσυχο λόγω της μονιμότητας κτλ..Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι τραγικά δυστυχως.Αν είναι να αναπτυχθείς δεν χρειάζεται να είσαι στον ιδιωτικό τομέα.Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται.Η καλύτερη λύση είναι ΜΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!!:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.