Jump to content

Αλλαγή fan σε ψύκτρα. Γίνεται;;;

Green Dragon

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα

έχω μία ψύκτρα της zalman, την CNPS7000B-AlCu

http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=142&code=009

θέλω να αλλάξω το ανεμιστηράκι της. Ξέρει κάποιος αν αυτό γίνεται;

Ευχαριστώ.

βασικα ετσι οπως το βλεπω και παλι νομιζω οτι μπορει να βγει αλλα και να το βγαλεις δεν θα καταλαβεις τιποτα. νομιζω δεν κυκλοφορουν πουθενα τετοια ανεμιστηρια οποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι (αν γινεται) να το βγαλεις και να το καθαρισεις για να βελτιωθει λγακι αποδοση του

Το είχα δει σε ένα περιοδικό ότι άλλαζει. Μετά θέλει πατέντα να χαλάσεις κάποιον 80άρη και να τον προσαρμόσεις. Αν βρώ κάτι θα ξαναποστάρω αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα γίνονται.

Κατά προτίμηση χαλκό-αλουμίνιο, όχι σκέτο χαλκό. ;)

Χαλκός-Αλουμίνιο:

Χαλκός=μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα και μεγάλο βάρος

Αλουμίνιο=μεγαλύτερη ταχύτητα διωχέτευσης της θερμότητας στον αέρα και μικρό βάρος. ;)

Βασικά, το καλύτερο είναι να είναι αλουμινένια η ψύκτρα αλλά με χάλκινη βάση. ;)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Κατά προτίμηση χαλκό-αλουμίνιο, όχι σκέτο χαλκό. ;)

Χαλκός-Αλουμίνιο:

Χαλκός=μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα και μεγάλο βάρος

Αλουμίνιο=μεγαλύτερη ταχύτητα διωχέτευσης της θερμότητας στον αέρα και μικρό βάρος. ;)

καπως ετσι ειναι και η δικια μου. χαλκινη βαση και χαλκινα τα 6 heatpipes με αλουμινενιο φινιρισμα. η sonic tower της thermaltake. εγω αυτη ηθελα να του προτεινω προηγουμενως αλλα δεν ξερω αν το παλικαρι θελει να δωσδει τοσα λεφτα.

Βασικά, το καλύτερο είναι να είναι αλουμινένια η ψύκτρα αλλά με χάλκινη βάση. ;)

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Ο λόγος που σκέφτηκα να αλλάξω το fan, είναι ο θόρυβος που κάνει όταν γυρίζει στο full.

Αφού δεν αξίζει τον κόπο, τότε θα αρχίσω να ψάχνω για αθόρυβη ψύκτρα.

Οπότε όσο πιο αθόρυβη τόσο καλύτερα. Ποιές προτείνετε;

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 15:40]

Αληθεια σε τι socket παταει ο επεξεργαστης σου; Το σηματικοτερο δεν μας ειπες...

δεν το είπα γιατι ξεκινήσαμε απο την αλλαγή του fan :D

είναι socket 478. Αλλά είναι περίεργη φάση το κουτί και το motherboard μπαίνει ανάποδα, οπότε ο επεξεργαστής είναι κοντά στη βάση του κουτιού.

Αρχική απάντηση από Green Dragon

δεν το είπα γιατι ξεκινήσαμε απο την αλλαγή του fan :D

είναι socket 478. Αλλά είναι περίεργη φάση το κουτί και το motherboard μπαίνει ανάποδα, οπότε ο επεξεργαστής είναι κοντά στη βάση του κουτιού.

φανταζομαι οτι η ψυκτρα που σου ειπα θα μπαινει και ετσι χωρις καποιο προβλημα. παντως αν μπορεις ανεβασε μια φωτο του κουτιου σου

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 20:04]

φανταζομαι οτι η ψυκτρα που σου ειπα θα μπαινει και ετσι χωρις καποιο προβλημα. παντως αν μπορεις ανεβασε μια φωτο του κουτιου σου

δυστυχώς δεν ξέρω πως να ανεβάσω photo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.