geobest Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 Καλησπέρα σε όλους Θέλω να κάνω το εξής αλλά οι γνώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν . Θέλω να μπορώ να κάνω On/Off ένα τροφοδοτικό ΑΤΧ χωρίς Motherboard. Τον κλασσικό τρόπο τον γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω γιατί απαιτεί On/Off Switch , εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) . Έχω βρει αυτό το κύκλωμα http://www.cpemma.co.uk/flipflop.html , αλλά υπάρχουν τρία προβλήματα α) Είναι για 12v β) Είναι διπλό ( εγώ θέλω μονό ) γ) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το πως θα είναι η πλακέτα για να την φτιάξω σε ένα μαγαζί που φτιάχνει πλακέτες. Κάθε βοήθεια δεκτή Ευχαριστώ πολύ Γιώργος :( :(
deadlock7 Απρίλιος 6, 2006 #2 Απρίλιος 6, 2006 Πολυπλοκος ο τροπος σου φιλε μου!Για να λειτουργησει το τροφοδοτικο χωρις μητρικη πρεπει να ενωσεις καποια Pins στο καλωδιο που θα τροφοδοτουσε την μητρικη(20 ή 24Pin).Για να καταλαβεις κοιτα αυτην τη σελιδα που βρηκα προχειρα στον γουγλη.Μ'ενα απλο μεταλλικο ελασμα(μπορεις ακομη και συνδετηρα) το φτιαχνεις.Μπορεις να βαλεις οτι διακοπτη θελεις..αν τωρα θες να χρησιμοποιησεις τον συγκεκριμενο δεν μπορω να σε βοηθησω..
trendy Απρίλιος 6, 2006 #3 Απρίλιος 6, 2006 Γιώργο καλύτερα να μας πεις τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις (πού να το χρησιμοποιήσεις δηλαδή) το stand alone τροφοδοτικό και θα σου πούμε κάποια λύση. Ο πιο απλός τρόπος είναι βραχυκυκλώνοντας με ένα σύρμα το πράσινο καλώδιο με ένα μαύριο, οπότε θα έχεις και συνεχόμενη λειτουργία του τροφοδοτικού. Αν θες να δουλεύει παράλληλα με ένα άλλο τροφοδοτικό σου προτείνω να πάρεις ένα ρελέ 12vdc και να τον συνδέσεις με κάποια παροχή 12v στο πρωτεύον τροφοδοτικό ενώ στο δευτερεύον τροφοδοτικό να βραχυκυκλώνει πάλι το πράσινο καλώδιο.
geobest Απρίλιος 6, 2006 Author #4 Απρίλιος 6, 2006 Καλημέρα , Το Τροφοδοτικό θα μπει σε κουτί που θα περιέχει αποκλειστικά σκληρούς δίσκους . Το τρόπο με το βραχυκύκλωμα τον γνωρίζω αλλά δεν μου κάνει , ούτε θέλω να βάλω έναν κλασικό ON/Off switch . Θέλω να κάνω την δουλειά μου με ένα Push Button Momentary Switch για την ακρίβεια με έναν Bulgin Vandal Switch ( Illuminated Vandal Resistant MPI002 ) και κάποιο κύκλωμα γιατί αλλιώς δεν γίνεται με Momentary Switch. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ Γιώργος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.