Jump to content

Επιλογή εξωτερικού δίσκου

fonzi

Recommended Posts

Μπορείτε λίγο να βοηθήσετε; Ψάχνω εξωτερικό σκληρό usb2 που θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για να μεταφέρω μεγάλα αρχεία μεταξύ 2 υπολογιστών με xp και θα ήθελα τα φώτα σας. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω 2,5 ή 3,5". Ούτε για τη μάρκα είμαι σίγουρος.... Μου αρέσουν από όσα βρήκα οι LACIE και οι SEAGATE.

Ζητούμενα:

1) ΟΧΙ λύση case+δίσκος. Μόνο έτοιμος εξωτερικός.

2) Να έχει καλή διαμεταγωγή. Σκέφτομαι αν γίνεται να γράφω βίντεο (μέσω της κάρτας τβ/βίντεο με mpeg2 hardware encoder που έχω) κατευθείαν στον εξωτερικό δίσκο.

3) Να είναι "εύκολος" απο ρεύμα. Δηλαδή αν είναι 2,5 να μην χρειάζεται εξτρά ρεύμα μέσω 2ης usb ή αν είναι 3,5 να μην εχει εξωτερικό τροφοδοτικό.

4) Να είναι κάπως μαζεμένος σε διαστάσεις

5) Να τον βλέπουν εύκολα τα xp σαν usb δίσκο

6) Να παίρνει εύκολα backup

7) Σκέφτομαι αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ και σε κάποιο ταξίδι για να αποθηκεύω αρχεία απο φωτογραφική ή κάμερα μέσω μιας συσκευούλας usb link. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μάλλον ο 2,5 δεν κάνει διότι τραβάει ρεύμα απο usb οπότε σε dt θα αδειάζει τις μπαταρίες της συσκευούλας που λέω...

Κανένας δεν τα έχει όλα αυτά που ζητάς. Πρέπει να αποφασίσεις φορητότητα ή ταχύτητα. Επίσης για τι χωρητικότητες μιλάμε γιατί αν είναι 160GB και πάνω μόνο 3.5".

Εγω χρησιμοποιω εδω κ 2 χρονια ενα κουτι της Chronos (αυτο που ΔΕΝ ειχε n-off κουμπι) με εναν 160αρη Seagate. Η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι ζεματουσε ο σκληρος, αλλα ΠΟΤΕ δεν εβγαλε προβλημα....

Αρχική απάντηση από demizz26

Πάρε μία θηκούλα για 2,5'' (25 ) και 1 2,5'' 80ρη να κάνεις τη δουλειά σου. Ούτε ρεύμα ούτε τίποτα.

Ομοίως. Εδώ και ένα χρόνο έχω ένα 40γιγα από χαλασμένο φορητό της αδερφής μου, και είμαστε αχώριστοι

Οπότε λέτε τελικά καλύτερα να πάρω μια θηκούλα σαν αυτή που λέω και έναν 80ρη απο eshop πχ seagate. Aν βάλω στις 7200 στροφές προφανώς δεν θα καλύπτεται με την usb τροφοδοσία οπότε να το αποφύγω;

Προβληματίζομαι μόνο μήπως το ένα κουτάκι που έχω (ARIA CASE) έχει μικρό τροφοδοτικό (νομίζω 250) και δεν στέλνει αρκετό ρεύμα ούτε για 5400 στροφές...

Πάντως οικονομικά η λύση case+80Gb(8mb, 5400) έρχεται το ίδιο με πχ τον 80ρη 2,5 LACIE USB. Και στα ίδια χρήματα κοστίζει 250ρης 3,5" external.

Σας τρέλανα;; Και που να πω ότι σκέφτομαι και τη λύση sata external (μέσω sata bracket) που σημαίνει ανύπαρκτη φορητότητα (παρά μόνο μεταξύ των 2 υπολογιστών μου) αλλά άπαιχτη ταχύτητα και οικονομία!

Έχω έναν 80άρη 2,5" σε θήκη των 15 ευρώ και τον παίρνω πάντα μαζί μου. Τους 3,5 που να τους κουβαλάς, άσε που όλοι θέλουν τροφοδοτικό. Ένας 2,5 των 5400 τροφοδοτείται άνετα από USB και βολεύει όσο τίποτα.

και για άλλη δουλειά που χρειάζομαι εξωτερικό γρήγορο και μεγάλο θα συνδέσω κατευθείαν sata 3,5" σε sata bracket εξωτερικό.

Μήπως ξέρετε ποιός 3,5" είναι "κλειστός" (εννοώ να είναι σχετικά προστατευμένος ώστε να μην χρειαστώ case για το δίσκο. Θα τον έχω "χύμα" εκτός κουτιού).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.