Futuristic Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2006 Αγόρασα πριν από λίγες μέρες ένα μεταχ. pc και θέλω βοήθεια σε κάποια πράγματάκια.1. Έχει πάνω μία κάρτα albatron 6600gt agp 128. Αυτό που είναι τρομερό είναι ο ενοχλητικός του θόρυβος. Επειδή δεν έχω ξανά εμπειρία με nvidia, τόσα χρόνια μόνο ati παίρνω (7500, 9000pro, 9600xt, 9800pro, X800xt) θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο tool είτε της αλβατρον είτε τρίτου που να ρυθμίζει τις στροφές του ανεμιστήρα (όπως π.χ. το atiTool).2. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τους σκληρούς και dvd. Έγκατέστησα τα xp σε έναν 120άρι sata και έχω στο ide cable έναν 200αρι wd και ένα dvd recorder (teac dw-50B). Το πρόβλημα που έχω είναι ότι στην αρχή ενώ αναγνώριζε το dvd όταν του έβαζα cd-roms δεν διάβαζε τα δισκάκια dvd. Σε κάποια φάση χάθηκε εντελώς το dvd drive και εντέλει λειτουργεί κανονικά μόνο όταν είναι μόνο του, χωρίς τoν σκληρό συνδεδεμένο. Τι μπορεί να φταίει; Επίσης στο bios (865PE MSI mobo) έχει μία επιλογή που λέει p-ata first channel ή s-ata first κτλ. τί είναι αυτό. Επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο; 3. Επίσης έχω μία κάρτα pci επέκτασης που δίνει 2 sata. ’ν συνδέσω τον hd εκεί θα είναι boot-able?Ευχαριστώ!υ.γ. Βοήθεια!!!!!!
JaguarOne Απρίλιος 5, 2006 #3 Απρίλιος 5, 2006 1. μερικές κάρτες έχουν φαν control που μπορείς να ελέγξεις με το rivatuner2. τα jumper στους σκληρούς/dvd είναι σωστά? τα καλώδια είναι σε καλή κατάσταση και πατάνε καλά? - η επιλογή στο bios είναι για του πεις ποιο κανάλι να κοιτάει πρώτο για bootable device/media3. ναι αλλά συνήθως πρέπει να εγκαταστήσεις τους οδηγούς της pci καρτας πρώτα (όσο έχεις τον σκληρό στο σατα της μητρικής)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.