Jump to content

Disk2Disk cloning help!!!!

ssjin5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

HEEEEEELP!!!! Καλημέρα. Μόλις πήρα έναν καινούριο δίσκο 80GB και θέλω να κάνω clone σε αυτόν τον παλιό μου. Έκανα χρήση του Norton ghost για το clone όλα ωραία όλα καλά στη μεταφορά. Είπα να κάνω και μια επανεκκίνηση και μου λέει ότι δεν υπάρχει λειτουργικό εγκατεστημένο στον δίσκο. Το δοκίμασα με partition 2 partition, disk 2 disk, μέχρι και activate το partition έκανα αλλά τίποτα.

Βάλτε μια χείρα βοηθείας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αν θέλεις να "κλωνοποιήσεις" δίσκο με λειτουργικό δεν μπορείς να το κάνεις με το Norton Ghost. Δοκίμασε το Acronis True Image είναι δωρεάν για δοκιμή.

έκανα clone partition 2 partition και δούλεψε σε κάποια φάση αλλά όταν πήγα να κάνω και το αλλό το partition ... πάπαλα.. δεν έβρισκε λειτουργικό στο δίσκο. Αν έκανα boot από cd πχ Hirene cd.. και επέλεγα το boot window το έκανε μια χαρά.

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:34]

Αν θέλεις να "κλωνοποιήσεις" δίσκο με λειτουργικό δεν μπορείς να το κάνεις με το Norton Ghost.

δεν ισχύει αυτό τριστένο...

Ίσως στις καινούργιες εκδόσεις να γίνεται με καλύτερο τρόπο. Στην έκδοση 2003 που είχα δοκιμάσει το μόνο που κατάφερα στο τέλος ήταν να αλλάξω πρόγραμμα.

http://ghost.radified.com/ghost_4.htm

κάποιο βήμα δεν κάνεις καλά και μάλλον φταίει το ότι είχες συνδεδεμένους και τους δυο δίσκους σε κάποιο boot.

έκανα boot άπο το 80αρι δίσκο αλλά τίποτα. Μήπως δεν αντιγράφει το boot sectort του άλλου δίσκου?

Λοιπον η έκδοση που έχω είναι 2003, και η πλατφόρμα που το δουλεύω είναι nforce 2-3-4...

Αυτο που κάνω και παίζω απροβλημάτιστα είναι:

Ας πούμε ότι θέλεις να κλονοποιήσεις απο το Α στο Β τότε μπουτάρεις απο το Α και πας στο φάκελο που έχεις εγκαταστήσει το ghost... (πχ C:\Program Files\Symantec\Norton Ghost 2003) και τρέχεις το GhostStartTrayApp.exe.

Στο system tray θα δεις το φαντασματακι, διπλο κλικ σε αυτο και επιλέγεις στο αριστερο pane Ghost Advanced. Στο δεξί pane πατας Clone και στο κουτί που ανοίγει πατας με την σειρά... next --> αν ο δίσκος Α είναι στο καναλι 1 και ο Β στο κανάλι 2 τότε πατάς στο source το DISK 1 και στο destination DISK 2. Όχι μόνο στο (C:) γιατί τότε δεν κλωνοποιεί όλο το δίσκο... --> next next next σε όλα, αν σου πετάξει κάποιο μύνημα σχετικά με ps/2 ή usb ποντίκι (μου το πετάει με τα logitech) απλά πάτα ΟΚ και συνέχισε τα next και τα οκ μέχρι να ξεκινήσει να αντιγράφει....

Το μόνο σκάλωμα που προκύπτει μερικές φορές (σε μένα) είναι ότι μετά την αντιγραφή αν πάει να μπουτάρει (απο τον παλιό-πηγή) δίσκο μπορεί να κολίσει αλλα το κάνει μια φορά μόνο... (και μπορείς να το αποφύγεις αν κλείσεις το pc στο reboot που κάνει μετα την αντιγραφή του δίσκου, και απλα να βγάλεις την καλωδιοταινία..)

Αρχική απάντηση από tristeno

Αν θέλεις να "κλωνοποιήσεις" δίσκο με λειτουργικό δεν μπορείς να το κάνεις με το Norton Ghost. Δοκίμασε το Acronis True Image είναι δωρεάν για δοκιμή.

και όμως γίνεται τα κατάφερα τελικά ήταν μια επιλογή στα options του norton ghost.

Αρχική απάντηση από Chosen

Acronis True Image, πιο εύκολο δεν γίνεται :)

Μπα με το norton se 12 min ήταν έτοιμα. απλά ήθελε μια επιλογή απο τα options.

Αρχική απάντηση από tristeno

Φυσικα και μπορεις! Αυτο κανει το Norton ghost....

• 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.