panoc Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Το atitool μέχρι και την έκδοση 0.25b14 δεν υποστηρίζει τη σειρά Χ1900 της ΑΤΙ. Αυτό οφείλεται στο ότι η Χ1900 χρησιμοποιούν 2 διαφορετικούς χρονισμούς και voltage για πυρήνα και μνήμη ανάλογα με τη κατάσταση απεικόνισης. Με λίγα λόγια σε 2D ο πυρήνας και η μνήμη τρέχουν με λιγότερα MHz και volt από ότι σε 3D. Στη Sapphire Radeon X1900XT οι default 2D συχνότητες είναι σύμφωνα με το atitool 500/600 (499,5/594) και τα voltages είναι 1.175 / 2.086 (VGPU/MVDDC) Για να δουλέψει σωστά το atitool θα πρέπει να απενεργοποιηθεί το service των catalyst που ορίζει τα παραπάνω σε 2D και 3D mode. Έτσι μόλις τρέξουμε το atitool μας βγάζει το εξής μήνυμα : Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με ασφάλεια πατάμε το YES. Με αυτό το μήνυμα μας εξηγεί ότι πλέον οι catalyst δε θα αποφασίζουν για τα ρολόγια αλλά τα ρολόγια θα είναι αυτά που ορίζουμε εμείς με το πρόγραμμα και θα ισχύουν αμφότερα σε 2D και 3D. Θα πρότεινα να μην τσεκάρετε την επιλογή Do not tell me again in the future για να είμαστε σίγουροι ότι θα δουλέψει. Φορτώνοντας όμως το atitool διαβάζει τους default 2D χρονισμούς και 2D voltages. Προσπαθώντας να ανεβάσω έστω και λίγο το πυρήνα το σύστημα παγώνει Επομένως η πρώτη μας κίνηση είναι φτιάξουμε ένα νέο profile να το αποθηκεύσουμε με τους default χρονισμούς και στη συνέχεια πάμε στη καρτέλα των voltages να αυξήσουμε τις τιμές. Η Χ1900ΧΤ σε 3D mode και 625MHz (το default της σε 3D δηλαδή) χρειάζεται ανάλογα με την υλοποίηση 1.4 1.425 Volt, οπότε αυτό είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να βάλουμε για τα 625MΗz. Εγώ επειδή ήθελα να είμαι σίγουρος για λίγο παραπάνω όρισα 1.45V. Στη συνεχεία πρέπει οπωσδήποτε να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις αυτές στο profile που φτιάξαμε. Παταμε το κουμπί "save" και επιλέγουμε το profile Που δουλεουμε. Πάμε τώρα στην αρχική καρτέλα και βάζουμε τα ρολόγια που θέλουμε. Εγώ επειδή το είχα ψάξει νωρίτερα στο profile ΟC έβαλα απευθείας μεγαλύτερες συχνότητες. Και πάλι να θυμίσω ότι πρέπει να πατήσουμε το save για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις. Μέχρι στιγμής καταφέραμε να υπερχρονίσουμε τη κάρτα, όμως δεν είναι απαραίτητο να δουλεύουμε τη κάρτα σε τέτοια ρολόγια όταν δε παίζουμε. Οπότε φτιάχνουμε ένα νέο profile πχ low και κατεβάζουμε τα ρολόγια εγώ τα πήγα υπερβολικά κάτω Σε τέτοιες συχνότητες τα 1.150 του default και τα 1.45 του OC είναι πολλά οπότε πάμε πάλι στη καρτέλα voltages και Δε ξεχνάμε να αποθηκεύσουμε τα νέα voltages στο κατάλληλο profile!!! Μέχρι στιγμής έχουμε φτιάξει 2 profile, ένα για 2D και ένα για 3D. Για να μην είναι όμως κουραστικό να αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι ανοίγουμε τη καρτέλα 3D-Detection και ορίζουμε όπως η εικόνα Σε όσα 3D προγράμματα χρησιμοποίησα το detection δούλεψε άψογα, δεν είναι απαραίτητο όπως ότι θα δουλεύει για όλα τα προγράμματα. Τώρα είναι καιρός να κάνουμε κάτι και για τη ψύξη της κάρτας. Η συγκεκριμένη κάρτα έχει για μένα πολύ λάθος αυτόματες ρυθμίσεις ταχύτητας ανεμιστήρα. Με αποτέλεσμα ενώ χτυπάει άνετα 85C-86C ο ανεμιστήρας να δουλεύει στο 50-55%. Ανοίγουμε τη καρτέλα Fan Control για να ορίσουμε δικές μας τιμές. Προσωπικά μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στα εξής : Οι παραπάνω ρυθμίσεις κράτησαν την oced κάρτα στους 72C, ενώ σε 2D mode ο ανεμιστήρας πρακτικά δεν ακούγεται, ότι πρέπει για ένα ήσυχο σύστημα. Η τελευταία μας κίνηση είναι σε κάθε profile στο αρχικό παράθυρο του atitool να επιλέξουμε properties και να τσεκάρουμε τα παρακάτω : ΠΡΣΟΧΟΧΗ: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ DEFAULT PROFILE ΕΑΝ ΠΡΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ LOW. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΑΝ ΠΡΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ OC PROFILE. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, γιατί στο default profile, ΔΕΝ αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις τάσης, οπότε μόλις βάλουμε 500MHz με 0.875volt η κάρτα πρακτικά κλείνει. Εάν θέλουμε να φορτώνουμε το default όποτε θέλουμε, φτιάχνουμε ένα άλλο profile πχ DEFAULT-1 και σε αυτό αποθηκεύουμε χρονισμούς και τάσης που δειχθούν οι 2 πρώτες εικόνες. ---- Εάν έχετε υποδείξεις ή προσθήκες μη διστάσετε να τις πείτε.
SLN Απρίλιος 3, 2006 #3 Απρίλιος 3, 2006 Να ρωτησω κατι...Περιπτωσεις να φλασαρουμε bios (με ανεβασμενα ρολογια) και απο την μαμα να παιρνει τα κλοκια ειναι "ασφαλεις"??Απο οσο ξερω οι καρτες σηκωνουνε αρκετο ανεβασμα (για καθε μερα) οποτε ποσο καλα δουλευουν τα BiTor για να γλιτωνεις ιστοριες με τα ATI(tray)toolz για να το βαλεις και να ξενοιαζεις?
panoc Απρίλιος 3, 2006 Author #4 Απρίλιος 3, 2006 Ευχαριστώ Φάνη Σόλωνα, από το λίγο που έψαγα στο εξωτερικό, φλασάρεται, απλά θα πρέπει να εχεις τις γρήγορες μνήμες (1.1 ns) και από το bios να ορίσεςι και μεγαλύτερες τάσεις. Ακόμα η κάρτα είναι 2 ημερών και δεν εχω ακόμα πρόθεση να τις κάνω τέτοια κόλπα. EDIT Ξέρεται πόσες φορές έκανα φορματ μέχρι να καταλάβω γιατί όταν φόρτωνα το default profile γινοταν corrupt ολο το σύστημα??????? :tomato: :tomato: :tomato: :X: :X: :X: :X: :X:
crmaris Απρίλιος 3, 2006 #5 Απρίλιος 3, 2006 πολύ καλός οδηγός.. Μπράβο φίλε.. Ενα info ακόμη γιια φλασαρισματα κτλ σε ATI το ΑΤΙwinflash είναι πολυ καλό και δεν μπλέκεις με dos κτλ.. Χτες το χρησιμοποιήσα για να βάλω bios της XTX στην ΧΤ μου.
dimcar Μάϊος 24, 2006 #6 Μάϊος 24, 2006 κυκλοφόρησε και το BIOS από τις Toxic (700/1700) με λίγο ανεβασμένα ρεύματα! δουλεύει μια χαρά
Stelaras Μάϊος 24, 2006 #7 Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από dimcar [Χθες, στις 12:05] κυκλοφόρησε και το BIOS από τις Toxic (700/1700) με λίγο ανεβασμένα ρεύματα! δουλεύει μια χαρά Αυτο που εδωσαν στο XS & Hardforum ??? 675/1600 ειναι . H ICEQ3 ειναι στα 700/1700 (http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=386979#post386979) και δεν υπαρχει το bios της ακομη ... Αν λες διαφορετικο , δωσε ενα λινκ ή καντo upload plz .
dom Ιούνιος 6, 2006 #8 Ιούνιος 6, 2006 προβλημα!ακολουθω κατα γραμμα την διαδυκασια,φορτονω το ο/c προφιλ και κανω scan for artifacts.μεχρι εδω ολα καλα.μολις τρεξω καπιο 3dmark η καπιο game μαυριζει η οθονη και κολαει το pc!ακομα και με συχνοτιτες που εχω τρεξει με το catalist 6,4 (690/800)xωρις κανενα προβλημα σε 3d εφαρμογες!
dom Ιούνιος 12, 2006 #9 Ιούνιος 12, 2006 οκ!βρηκα λυση!περασα bios απο xtx και ολα μια χαρα!:banging:
GoriLLakoS Αύγουστος 20, 2006 #10 Αύγουστος 20, 2006 Τερμα πια ολη η μανουρα.....βγηκε το 15... http://www.techpowerup.com/downloads/341
Snips Σεπτέμβριος 4, 2006 #11 Σεπτέμβριος 4, 2006 Τελικά τι ισχύει; Και με αυτό το ΑΤΙ Tool εμένα λέει 500/594. ΤΟ ίδιο και στους catalyst. Aπό το CCC πως βλέπω το 3d clock αντί για το 2D?
Snips Σεπτέμβριος 4, 2006 #12 Σεπτέμβριος 4, 2006 ΓΜΤ....όποτε πατάω set clock στο ΑΤΙ τοοl...τα ρολόγια επανέρχονται στα 500/600.....Όλα τα ATI services είναι απενεργοποιημένα....HELP γιατί χανόμαστε...Bασικά το μύνημα με το 2D,3D που πατάμε yes.....εμένα δεν μου το βγάζει ποτε.
ergotelis Σεπτέμβριος 6, 2006 #13 Σεπτέμβριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Snips ΓΜΤ....όποτε πατάω set clock στο ΑΤΙ τοοl...τα ρολόγια επανέρχονται στα 500/600.....Όλα τα ATI services είναι απενεργοποιημένα....HELP γιατί χανόμαστε...Bασικά το μύνημα με το 2D,3D που πατάμε yes.....εμένα δεν μου το βγάζει ποτε. Παίδες ακριβώς το ίδιο και εδώ, τι λάθος παίζει?Σημείωση το ati3evx πως λέγεται το έχω απενεργοποιήσει όπως διάβασα σε techpowerup και madstrimps....
blade_gld Μάρτιος 2, 2007 #14 Μάρτιος 2, 2007 Σε εμενα με MSI 1950pro 256 που μου μαυριζει η οθονη καθε φορα που ανεβαζω λιγο τα ρολογια τι γινετε??Πρεπει να βαλω αλλο bios????Αν ναι πιο και απο που???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.