jax7480 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Μετα απο 10 ημερες λοιπον ή κατακαημενη μας, XFX 7900GT μας αφησε χρονους. Πηγαινουμε το λαιπον στον μπαρμπα Ματσουκα στην Θεσσαλονικη για αντικατασταση. Παλια στο τεξας μου λεει, δεν υπαρχει ουτε για δειγμα 7900GT οποιασδηποτε μαρκας. Τι να κανω κι εγω.σκεφτομαι λιγο και του λεω, ποσο εχει η Sapphire που βλεπω? Τοσο επι τοσο συν τοσο(χτυπαει στο calc) τοσα διαφορα μου λεει , θα σου κοψω πιστωτικο την παλια και θα σου χρεωσω την διαφορα. Τι να κανω κι εγω ο δυσμοιρος, ας δοκιμασουμε λεω και μια ΑΤΙ. Καλη φαινεται, θα την παλεψει την κατασταση. Πηγαινουμε σπιτι χαρουμενοι και μερικα ευρωπουλα απο την τσεπη ελαφροτεροι και ανοιγουμε την συσκευασια. Μαλλον η Sapphire εχει πεσει εξω στα οικονομικα της. 500+ καρτα και δεν ειχε τιποτις μεσα. Κατι καλωδιακια, 2-3 cd και αυτο ειναι ολο. Που ειναι τα παιχνιδια μου ρε? Τεσπα, το προσπερναμε αυτο, αλλωστε προτιμω να παιζω 3dmark2005. Ριχνω ενα πρωτο βλεφαρο στην καρταχμ, σκεφτομαι, ψιλογομαρακι ειναι. Επειδη στην παραπανω φωτο δεν υπαρχει συγκριση με κατι, οριστε και το logitech MX1000 διπλα. Σαν 2 logitech ειναι η γομαρα Μικρο το κακο , αλλωστε μεσα στο κουτι το μονο που ψυχεται με αερα ειναι οι δισκοι και το chipset οποτε 2-3 βαθμοι παραπανω, λογω χαλια airflow (η καρτα χωριζει το κουτι στην μεση) δεν με πειραζει και πολυ. Παω να την βαλω επανω λοιπον, και πρωτο προβλημα. Τα κλιπακια που κουμπωνουν τις PCI καρτες απο το Kandalf δεν κλεινουν, λογω του οτι η καρτα καταλαμβανει 2 θεσεις(ατιμη γομαροψυκτρα). Ξηλωνω λοιπον τα κλιπακια και ξαναδοκιμαζωπαλι κατι δεν χωραει.ψαχνω απο εδω, ψαχνω απο εκει και βλεπω οτι η καρτα "βρισκει" στα 2 καλωδια SATA του nforce4(sata3-sata4).(οσοι δεν εχουν δισκους συνδεμενους εκει δεν θα εχουν προβλημα) Τα βγαζω και αυτα, βιδωνω την καρτα πανω στο κουτι και βαζω τα sata μετα. Πρωτο boot, περναμε drivers στα XP, δευτερο boot και drivers στα 2003 Server. Επανερχομαι στα XP και προσπαθω να εγκληματιστω λιγο με το ATI Control Center. Αφου αντιλαμβανομαι την ολη φιλοσοφια λειτουργιας του(πανω-κατω) τρεχω ενα 3dmark05 ετσι για την προθερμανση. Καλο το νουμερακι στα stock, χωρις αλλαγη σε performance και ιστοριες Καλη ειναι λεω, ηρθε για να μεινει. Κατα την διαρκεια του 3dmark ομως ακουσα το ανεμιστηρακι της(μεχρι τοτες δεν ειχε ακουστει τιποτα) Δεν γινεται αντιληπτο, απλα καταλαβα οτι αυξησε πολυ λιγο της στροφες του. Ανοιγω το monitoring της ATI, και ξεκιναω να τρεχω τις μπιλιες(δεν ειχα κατεβασει ακομα το ATI TOOL). Παρατηρω θερμοκρασιες και βλεπω οτι στους 70 βαθμους η καρτα αυξανει τις στροφες απο το ανεμιστηρακι της.χμ, σκεφτομαι νερακι θα χρειαστουμε για να στρωσει. Αφηνω την καρτα 5 λεπτα idle. και μετα ξεκιναω της μπιλιες Μετα απο 10 λεπτα με τις μπιλιες στο desktop(με ρυθμιση σε 16X super sampling) Η καρτα εγραψε τις παρακατω θερμοκρασιες: Αρκετη διαφορα πιστευω. Περιπου 20 βαθμους κελσιου. Ωρα λοιπον για το νερακι μας. Ξηλωμα την καρτα απο το κουτι, ξεβιδωμα της γομαροψυκτρας και ιδου. ψιλοτερατακι η ψυκτρα. Ψιλοαθλια η παστα που εβαλε η sapphire κλασικα, την αλλαξα με Ceramique. Ακομα πιο αθλια ομως τα thermal pads Ελεος ρε παιδια, φτιαχνετε και πουλατε καρτα γραφικων των 500+, τοσο γυφτια πια? Βαλτε κατι που πραγματικα να μεταφερει την θερμοτητα Αυτα τα πραγματα ειναι σαν θερμομονωτικα Και μια φωτο τον γυμνο πυρηνα. R580 μπλα,μπλα,μπλα,μπλα Ψυκτρακια της Zalman αλουμινιου στις μνημες και waterbolck απο 11(eleven) στην καρτα. Λιγο σφυξιμο απο εδω, λιγο ξεσφυξιμο απο εκει.και boot Windows XP ξανα, και ανοιγμα του θερμοκρασιομετρου. Το αφηνω ξανα idle κανα δυο λεπτα αυτη την φορα και ξεκιναω να τρεχω τις μπιλιες για ενα 10λεπτο με την ρυθμιση παλι του super sampling στο 16Χ Η κατασταση μετα το 10λεπτο ηταν αυτη Καλα ειμαστε εδωσκεφτομαι. Κρυωσε και αυτη. Ποιανω τα ψυκτρακια απο τις μνημες, ζεματουσαν και αυτα που σημαινει οτι γινεται επιτελους δουλεια. Τρεχω και για τα τυπικα ενα 3dmark 01 και 06 ετσι για να δω που κυμαινεται η καρτα Το 2001 και το 2006 Δεν την ειδα και πολυ ανεβασμενη στα 2 συγκεκριμενα 3dmark και ψιλοαπογοητευτηκα. Δεν πειραζει σκεφτομαι τωρα την πηραμε. Ας δουμε και σε κανενα παιχνιδακι τι κανει. Το μονο παιχνιδι που εχω δοκιμασει τον τελευταιο καιρο ειναι το NFS: Most Wanted. Καλο-χρυσο δεν λεω, μου αρεσε παρα πολυ και το τερματισα και γρηγορα. Το μονο που με χαλασε ειναι οτι με την 7900GT, στα 1680χ1050 που ειναι η native αναλυση της οθονης μου μου εκανε μερικα ψιλοκολληματακια μολις πειραζες λιγο τo AntiAliasing ειτε μεσα απο το παιχνιδι, ειτε απο τις ρυθμισεις της καρτας. Εκει μαλλον φανηκε η διαφορα της ΑΤΙ. Μπορει στα 3dmarks να μην εδωσε τα αναμενομενα αλλα στο NFS δεν κωλωσε πουθενα. 1680χ1050 Antialiasing στο full(απο την ρυθμιση του παιχνιδιου) και AF το ιδιο και αυτο(στο τερμα) και το παιχνιδι παιζει απλα smooth. Δυστυχως δεν ειχα στα χερια μου την 7900GT για να κανω μια συγκριση με το FRAPS. Εγω παντως αυτο που ηθελα να δω το ειδα. Η καρτα εχει δυναμη και ειδικα με ενεργοποιημενα φιλτρα μπορει και την δειχνει. Αυτα τα ολιγα για την ωρα. Μενει τωρα να ψαχτω με κανεναν volt mod οδηγο, γιατι αυτες οι μνημες των 1.1ns μαλλον θελουν λιγο τσιμπημα στα βολτ για να ανεβουν. RADEON X1900 XT Specifications Πυρήνας RADEON X1900 XT (625MHz) 512MB GDDR3 onboard μνήμη (1450MHz) 48 pixel shader processors Δίαυλος μνήμης 256-bit PCI Express x16 Pixel Shader Version 3.0 Επιτάχυνση βίντεο: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1 και H.264 Dual DVI 2 επιλέξιμα πλήκτρα ξεκλειδώματος Sapphire Υ.Γ. Η καρτα με το προγραμμα της ATI για το αυτοματο overclocking δουλεψε απροβληματιστα στα 638-1594 οπου εγιναν και ολες οι μετρησεις των θερμοκρασιων, ΟΧΙ ομως τα 3dmarks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Ωραιος Ζάχο , review υπάρχουν πολλά αλλα the Greek is better. Την πήραμε την ιδέα μας . [Το Club του Θεοδόση ειναι ανοικτο σημερα ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Απρίλιος 2, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 μεγεια σου φιλε πολυ καλη η καρτουλα!για το 01 βαλε το catalyst A.I στο advanced.θα παρεις κατι καλυτερο!ποσο full load εχεις με το block του 11????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Απρίλιος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Ωραια παρουσιαση Ζαχο! Καλοριζικη και η καρτα και καλο gaming! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 2, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από madg μεγεια σου φιλε πολυ καλη η καρτουλα!για το 01 βαλε το catalyst A.I στο advanced.θα παρεις κατι καλυτερο!ποσο full load εχεις με το block του 11????? To δειχνει και η εικονα πιο πανω.Περιπου 44-45 να εχει με τις μπιλιες, και γυρω στους 47 να ποιανει με το ATI Tool.Να αναφερω βεβαια οτι το ψυγειο ειναι απο ford transit μεν αλλα δουλευει μονο ενας δωδεκαρης επανω του στα 7 volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Απρίλιος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Αν οι μνημες ειναι 1.1ns φλασαρε την σε ΧΤΧ και με λιγο voltmod θα δεις τις μνημες να περνανε τα 870 βαλε και κατι να τις φυσαει να κρυωνουν λιγο εγω ειδα διαφορα αισθητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 2, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Δεν ειχα χρονο αρκετο για να την ψαξω την καρτα. Θα ψαχτω σημερα λιγο με το προγραμματακι που μου εδωσες και απο την Πεμπτη που εχω ρεπο θα δω και τι αλλο θα γινει. Θενκς για το προγκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 2, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 13:38] Δεν ειχα χρονο αρκετο για να την ψαξω την καρτα. Θα ψαχτω σημερα λιγο με το προγραμματακι που μου εδωσες και απο την Πεμπτη που εχω ρεπο θα δω και τι αλλο θα γινει. Θενκς για το προγκ... Α.Ι. = Disable για το 2001 ΑΝ Overclock-άρεις την κάρτα......Πώς βγάζουμε σκόρ νομίζεις?........ A.I. = Enable σε όλα τ'άλλα........ ATItool BETA 13 ή 14.......Με το Core Voltage παίξε........μέχρι και τέρμα με το νεράκι σου.......Μνήμες τώρα.......VDD χώστα ΟΛΑ.......Vddq βάλτο ΑΚΡΙΒΩΣ 2.151Volts και ΜΗΝ το πειράζεις με ΤΙΠΟΤΑ..........VDDCI= Τέρμα κι αυτό.............και πάμε........ Επίσης για σκόρ παίξε με το LOD μέσα από τη registry και ΟΧΙ με πρόγραμμα.........Πως?.......Θα τραβήξω κάνα screenshot από τη δικιά μου στα WinXP και θα επανέλθω........ LODadj = 0 για 2k3.........1 - 1.5 για 2k5 ........3.3 για 2k1 και ......?......για 2k6 (δεν το έχω τρέξει ακόμα)........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 2, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Μεγειες ζαχο , welcome to mATI παλι @Hipro5 , AI = standard ή Acvanced? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 2, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 16:16] Μεγειες ζαχο , welcome to mATI παλι @Hipro5 , AI = standard ή Acvanced? Advanced 2k3 , 2k5..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Απρίλιος 2, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 hipro ,σεμενα γιατι με advanced βγαζει καλυτερο σκορ στο 01??????disable ειμαι 1500marks κατω περιπου....675/761 (light κατασταση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 2, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Ενταξει παιδες....τελικα με 2-3 tweaks εστρωσε χαρακτηρα....Οι λιστες ανανεωθηκαν...χεχεχεχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 3, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Hipro που ειναι η ρυθμιση για το LOD? OEO.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 3, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 μεγεια την κάρτα φίλε. Και εγώ την ίδια πήρα πριν 2-3 μέρες και χτες την έκανα ΧΤΧ (bios). Πήρα 260 βαθμούς περίπου πάνω σε 3dmark 06 (6030). Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί όταν πάω να κάνω ο/c με το atitool στα 3d τρώω κολήμα (τα ati services ktl τα έχω απενεργοποιημένα) ενώ με το Ati overclocker όλα είναι οκ. Drivers έχω τους καινούριους omega πάνω.. Επίσης το Ati tray tools δεν τρεχει σε μένα κατι βγάζει ότι δεν αναγνωρίζει το bios της VGA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Απρίλιος 4, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Φτιάλε ένα κλειδί : LODAdj και δώστου ότι τιμές θέλεις........2k1 = 3.3 , 2k3 = 0 , 2k5 = 0.5 , 2k6 = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Απρίλιος 4, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 15:55] Φτιάλε ένα κλειδί : LODAdj και δώστου ότι τιμές θέλεις........2k1 = 3.3 , 2k3 = 0 , 2k5 = 0.5 , 2k6 = 0 [ αστον λιγο να παιδευτει μονος του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Απρίλιος 4, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2006 Α Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί όταν πάω να κάνω ο/c με το atitool στα 3d τρώω κολήμα κοίτα αυτό μήπως σε βοηθήσει, φαντάζομαι πρέπει να σιχύει και σε φλασαρισμένη XThttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=371024#post371024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 5, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2006 Τελικα λιγο διαβασμα δεν κανει ποτε κακο. Ειδα στο thread του pan[oc] οτι η καρτα παιρνει απο default 1.4-1.425 ρευμα στα 3d. Αυτο δεν το γνωριζα, και το o/c που εκανα ηταν με αυτη την ταση ανεβασμενη απο τα 1.2 που ειναι τα μαμα(την ανεβαζα χειροκινητα στα 1.425 και μου φαινοταν και πολυ). Δηλαδη με στοκ ταση στα 3d πηγε ο πυρηνας στα 724. χεχεχεχεχεχεχεεχεHipro, θενκς μαν για την ρυθμιση....Απο αυριο καινουρια σκορ.....ΟΕΟ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Απρίλιος 5, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2006 Με γειες και απο εμενα.Καλο ξεζουμισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 6, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2006 Ερωτηξη.... γνωριζει κανεις τι δειχνει η παρακατω θερμοκρασια και που πρεπει να ψυξουμε την καρτα για να κατεβει? Χτυπαει κατι 75αρες καμια φορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.