Dagalidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2006 Eπιτέλους ήρθε η ώρα να βάλω και πάλι το EXOS μου σε δράση... Αφού είχε καεί η πλακέτα που τροφοδοτεί τις αντλίες του EXOS, αποφάσισα να το μοντάρω με εξωτερική αντλία και TANK. Ετσι λοιπόν αγόρασα τα απαραίτητα και έκανα το MOD. Oλα πήγαν καλά, και επιτέλους έχω και πάλι νεράκι να δροσίζει την CPU μου.. H αντλία είναι μία Eheim 600 lt/h βυθιζόμενη μέσα σε δεξαμενή εξαέρωσης ... Tώρα μένει να δούμε πόσο θα πάρω σε Overclock σταθερό την CPU .. Σε πρώτη δοκιμή έχω σταθερά τα 2850 με 1,5 Vcore... Δείτε μερικές φωτογραφίες και σχέδια.... Εδώ είναι η ροή που έχω κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Να και το Τάνκ με την Αντλία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Ο χαμός των καλωδιώσεων (Προσωρινά) και στο βάθος το ΜΠΛΟΚ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Να και το EXOS μου με άχρηστες πλέον τις αντλίες του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Και μία πρώτη απόπειρα να βγάλω SPI στα 2950 δεν μπόρεσε να πετύχει αφού στο 15 Loop τρώω restart... θα περιμένω να στρώσει λιγάκι η AS5 και θα ανεβάσω τάση αφού θέλει μάλλον πάνω από 1.525 Vcore να στρώσει η cpu.... Πάρτε ένα Validation ..... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=83383 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 1, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 1, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Για δώσε και καμια τεμπς σε διπλό spi ας πουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 17:31] Για δώσε και καμια τεμπς σε διπλό spi ας πουμε . Θα το κάνω αλλά από αύριο γιατί τώρα καίω την CPU στα 2800 @ 1.55 για να στρώσει.... Πάντως σε S&M fpu full load με 2800 @ 1.55 έχω 33C Idle & 46C Full me 23C Δωμάτιο αλλά απ'οτι ξέρω το ΒΙΟS της μητρικής δεν είναι και πολύ αξιόπιστο στα temp readings ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Απρίλιος 1, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Ωραιος!!! Καιρος ηταν να βγει απο το παταρι το exos και να βοηθησει τον X2 με το OC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Daidalos [Σήμερα, στις 18:55] Ωραιος!!! Καιρος ηταν να βγει απο το παταρι το exos και να βοηθησει τον X2 με το OC. Xε χε χε ... Το καλό πράμα αργεί να γίνει. Πάντως μέχρι τώρα καμμία σχέση το νερό με την XP120... Eίσαι σύγουρος βρε παιδί μου, αθόρυβος και καλές θερμοκρασίες χωρίς να έχεις ανοιχτό το case.. Από την άλλη όμως μέχρι τώρα δεν βλέπω και μεγάλο κέρδος σε μέγιστο overclock... Aς περιμένουμε όμως να στρώσει και η arctic silver 5 για να βγάλουμε ποιό ασφαλή συμπεράσματα... Εδώ που τα λέμε 2850 για 24/7 δεν είναι και άσχημα για έναν 3800Χ2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 1, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 θα μπορούσες να μετρήσεις θερμοκρασία νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 19:48] θα μπορούσες να μετρήσεις θερμοκρασία νερού? Το Exos έχει έναν sensor που πατάει πάνω στο Block αλλά δεν το έχω βάλει στην θέση του... Εχω αυτή την δυνατότητα εαν ανοίξω την τάπα του Tank και βάλω την άκρη του σένσορα να ακουμπάει στο νερό και διαβάσω το display του exos να δώ τι θα μου δώσει.... Σε λίγο update..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Λοιπόν έχουμε και λέμε....Θερμοκρασία δωματίου => 22CIDLE TEMPSWater => 21CCase => 29CCpu => 31CFull temps (15 min S&M FPU full load)Water => 25CCase =>30CCpu =>44CH cpu είναι στα 2850@1.55 VcoreΔιαρκίνω κάτι περίεργο ή όλα είναι ΟΚ ???????? ????? ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 1, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 νομιζω οτι η πρωτη εικονα που δειχνεις την ροη ειναι ολα τα λεφτα!! Με την νικον της τραβηξες? Ποσο ανεβηκες σε σχεση με την ΧΡ120? Αυριο περιμενουμε νεο γυρο μετρησεων.... καλοδουλευτο και παλι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 1, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 το νερό σε idle πως έπεσε κάτω απο το περιβάλλον?μέτρα περιβάλλον και νερό με το ίδιο αισθητήριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 20:15] το νερό σε idle πως έπεσε κάτω απο το περιβάλλον? μέτρα περιβάλλον και νερό με το ίδιο αισθητήριο Διαφορετικά μετράει το Exos από το θερμόμετρο τοίχου.... Θα το βγάλω έξω από το case για να δώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Απρίλιος 1, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 22:15] το νερό σε idle πως έπεσε κάτω απο το περιβάλλον? Και καμια φώτο το smartguardian με 2 spi στην μέση θα ήταν καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 1, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 20:13] νομιζω οτι η πρωτη εικονα που δειχνεις την ροη ειναι ολα τα λεφτα!! Με την νικον της τραβηξες? Ποσο ανεβηκες σε σχεση με την ΧΡ120? Αυριο περιμενουμε νεο γυρο μετρησεων.... καλοδουλευτο και παλι.. Ακόμη δεν μπορώ να το πώ με συγουριά. Μια πρώτη ένδειξη είναι ότι είμαι σταθερός κατά 100 Μηζ επάνω αφού τώρα μπορώ να έχω 2850 ενώ με την XP120 είχα 2800 εαν εξασφάλιζα temps μικρότερα από 50C που ήταν πολύ δύσκολο για αέρα.... Ετσι δούλευα στα 2700 - 2750 για 24/7.... Ισως εαν ξεβρακώσω την CPU θα κερδίσω αρκετά ΜΗΖ ακόμη.... Ας καεί η CPU όλο το βράδυ με s&m για να στρώσει και η πάστα και από αύριο το απόγευμα θα δούμε τι θα πάρουμε... BTW η θερμοκρασία δωματίου που διαβάζει το ΕΧΟΣ είναι 19C...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 1, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 συμπέρασμα:και το exos κλέβει όσο μπορεί για σας ευχαριστήσει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Απρίλιος 3, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [01-04-2006 19:34] συμπέρασμα:και το exos κλέβει όσο μπορεί για σας ευχαριστήσει.... Πάντως έχει καλούτσικο ψυγείο.... Πέρα από την πλάκα η αντλιούλα που πήρα (Thanks Unseen) είναι μιά χαρά για το κύκλωμα που τροφοδοτεί. Τώρα το μόνο που μένει να δοκιμάσω είναι να βγάλω το καπάκι της CPU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.