Dr.Paneas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2009 Επιτελους τα καταφερα και αγορασα το hardware: GA-P45 UD3R Rev1.1 με BIOS F9 (το πιο προσφατο). Core2 e8500 (stepping e0) Corsair Dominator 2x2GB 1066 5-5-5-15 @ 2.1v Radeon 4890 Για οσους διαβαζαν το προηγουμενο μου thread σχετικα με την τοποθετησει την ψυκτρας μου (Thermalright Ultra 120 Extreme), ενημερωτικά σας λεω οτι το branket που μου εστειλαν απο το Πλαισιο δεν ηταν τελικα το ψαλιδωτο απλα ηταν το κλασσικο 775 για να κουμπωσει μια Thermalright. Και να μην χωραει το ατοιμο να περασει μεσα αποτην ψυκτρα . . . και να βριζω και να σπρωχνω . . . ωσπου πηρα μαι ταναλια, το στραβωσα, το περασα μεσα απο την ψυκτρα, και μετα το ξανα εστρωσα Τωρα ειμαι με stock στα 3 Ghz και κατι ψιλα, οπως βλεπετε και στην παρακατω εικονα: Λοιπον, πριν αρχισω το overclocking θα σας πω την αεροψυξη που εχω. Η ψυκτρα ειναι 2 fans πανω της. Ο ενας φυσαει μεσα της, και ο αλλος διωχνει τον αερα στο πισω μερο του κουτιου (δηλαδη η γνωση push pull διαταξη). Στο πισω μερος του κουτιου, σε κοντινη αποσταση υπάρχει ενας ακομα fan που διαχνει τον αέρα εξω απο το κουτι. Στην οροφη του κουτιου υπάρχει ενας ακομα που διωχνει τον αέρα έξω. Μπροστα, υπαρχει ενας που φυσαει μεσα, και ψυχει τους δισκους. Τελος με μια μοντα, υπαρχουν 4 στο πλαι που φυσανε εξω. Πολυ ωραια συνδιαζονται με το Dominator Airfan που δροσιζουν τις μνημες. Αρχικα λοιπον το εφτιαξα ετσι: Ομως οταν πηγα να το βαλω στο κουτι, δεν χωρουσαν Οποτε καθησα, βρηκα τις διαστασεις και τα εβαλα. Μονο που οι βιδες προεξιχαν και φοβομουν κανενα τυχαιο βραχυκυκλωμα. Εβαλα βασεις πριν και μετα, και εσπασα τις βιδες. Ιδου: Τωρα οι θερμοκρασεις ειναι 36C σε idle. Υποψην οτι ειναι καλοκαιρι και εχει ζεστουλα. Οριστε το BIOS μου με φορτωμενα τα stock και οχι AUTO. Θα δειτε οτι αλλαξα καποια πραγματα στις μνημες καθως οι Auto τιμες, ηταν ο,τι να ναι στα timings. Δεν εχω καθησει να τις ψαξω πολυ, αυτο θα γινει στο τελος αφου βρω την συχνοτητα που θελω. ******Motherboard Intelligent Tweaker (M.I.T.)****** Robust Graphics Booster.........................[ Auto ] CPU Clock Ratio.................................[ 9 ] Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.5 ] CPU Frequency 3.160GHz..........................[ 333 x 9.5] ******Clock Chip Control****** CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ] CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 333 ] PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ] C.I.A 2.........................................[ Disabled ] ******Advanced Clock Control****** CPU Clock Drive.................................[ 800mv ] PCI Express Clock Drive.........................[ 900mv ] CPU Clock Skew..................................[ 0ps ] MCH Clock Skew..................................[ 0ps ] ******DRAM Performance Control****** Performance Enhance.............................[ Standard ] (G) MCH Frequency Latch.........................[ AUTO ] System Memory Multipler.........................[ 3.20B ] Memory Frequency 1066...........................[ 1066 ] DRAM Timing Selectable..........................[ Manual ] CAS Latency Time................................[ 5 ] tRCD............................................[ 5 ] tRP.............................................[ 5 ] tRAS............................................[ 15 ] ******Advanced Timing Control****** tRRD[4].........................................[ 3 ] tWTR[4].........................................[ 4 ] tWR[8]..........................................[ 6 ] tRFC[68]........................................[ 48 ] tRTP[4].........................................[ 4 ] Command Rate (cmd)[0]...........................[ 2 ] ******Channel A Timing Settings****** Static tRead Value [ 8 ] ................[ Auto ] tRD Phase0 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ] tRD Phase1 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ] tRD Phase2 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ] tRD Phase3 Adjustment [ 0 ] ................[ Auto ] tRD 2rd (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ] tWR 2wr (Differnt Rank) [ 6 ] ................[ Auto ] tWR 2rd (Differnt Rank) [ 5 ] ................[ Auto ] tRD 2wr (Same/Difft Rank) [ 8 ] ................[ Auto ] Dimm 1 Clock Skew Control.......................[ Auto ] Dimm 2 Clock Skew Control.......................[ Auto ] DDR Write Training..............................[ Auto ] ******Motherboard Voltage Control****** Load-Line Calibration...........................[ Enabled ] CPU Vcore [ 1.250 ]...................[ Normal ] CPU Termination [ 1.20 ]...................[ Normal] CPU PLL [ 1.50 ]...................[ Normal] CPU Reference [ 0.760 ]...................[ Normal] MCH Core [ 1.100 ]...................[ Normal] MCH Reference [ 0.760 ]...................[ Normal] MCH/DRAM Refernce [ 0.900 ]...................[ Normal ] ICH I/O [ 1.500 ]...................[ Normal] ICH Core [ 1.100 ]...................[ Normal] DRAM Voltage [ 1.800 ]...................[ 2.100 ] DRAM Termination [ 0.900 ]...................[ Normal] Channel A Ref [ 0.900 ]...................[ Normal] Channel B Ref [ 0.900 ]...................[ Normal] ******Advanced BIOS Features****** Limit CPUID Max to 3............................[ Disabled ] No-Execute memory Protect.......................[ Disabled ] CPU Enhance Halt (CIE)..........................[ Disabled ] C2/C2E State Support............................[ Disabled ] C4/C4E State Support............................[ Disabled ] CPU Thermal Monitor.............................[ Disabled ] CPU EIST Function...............................[ Disabled ] Virtualization Technology.......................[ Disabled ] Λοιπόν Vdrop μπαινοντα στα Windows εχω 0.034 δηλαδη αντι να βλεπω το VID 1.250, το βλεπω στα 1.160 Ετρεξα ένα IntelBurnTest στο Maximum και η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και 58 C. Τρεχοντας Small FFT στο Orthos για κανα μισαωρο είχα 50 C. To ιδιο και στο Tortune Test με Prime95. Το συστημα ολοκληρωσε 2 ωρο Memtest86 χωρις σφαλματα. Αρα, να υποθεσω εχω τις βασεις, για να αρχισω πλεον να ανεβαζω. Εχω κανει save το profile στο BIOS, ωστε αν τυχει αναποδια, κατευθειαν αντι για Load Fail-Safe Defaults, να φορτωσω τα stock μου. Για αρχη ας βρω το μεγιστο FSB. Θα κατεβασω Multiplier έτσι ώστε να μην υπερβαίνει ποτε τα 3.16Ghz καθως και οι μνημες να μην ανεβαουν ποτέ πάνω απο 1066. 6x475 - Επανεκκινιση στην φορτωση των Windows 6x470 - Freeze μεσα στα Windows 6x465 - Error στο Linx (στα 40 δευτερολεπτα) 6x460 - Ετρεξε 13λεπτα Linx με το default Proem Size. Αλλά έβγαλε error στο IBT με την 4η προσπάθεια. 6x455 - Προς το παρόν έχω τρέξει Linx με Problem Size 20 000 ώσπου το ολοκλήρωσε σε 2 ώρες. Εβγαλε και Orthos small fft 5 ώρες με 9 priority. Καθως ετρεξα και 2-3 3D Mark. Νομιζω οτι το 6x455 ειναι πολυ stable. Στα 460FSB τρωω σφαλμα στην 4η προσπάθεια του IBT. Τι να αυξήσω έτσι ώστε να καταφέρω τα 460; 1) MCH Core 2) FSB Termination Voltage 3) Κατι άλλο ; Στα μεγαλα test απενεργοποιειτε το screensaver και το sleep ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούλιος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 βάλε τους ανεμιστήρες να φυσάνε μέσα στο κουτί θα είναι λίγο καλύτερα πιστεύω κατά τα άλλα μεγιές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούλιος 13, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2009 Ευχαριστω ευχαριστω !Ακου τωρα πρωτη ειδηση: 9.5x422 @ 1.116Vcore και ολα τα αλλα stock και μαλιστα stable.Αυτο τωρα ειναι λογικο ρε παιδια ή ειναι πατι σπανιο ; Ερχομαι απο AMD και δεν την ξερω την μερια της Intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούλιος 14, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2009 καλά είσαι έχουν υπάρξει και καλύτερα κομμάτια 4Ghz @ 1volt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούλιος 15, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2009 Τον ματιαξαμε ρε συ. Δεν μπουταρει σημερα Κανει reboot. Οποτε αρχικα εθεσα ενα νεο ερωτημα: Ποσο VCore θελει για τα 4.2 Ghz. Ειμαι με: Multi: 9.5 FSB: 443 VCore (BIOS) : 1.3 VCore (Windows) : 1.264 MCH Core: 1.3 PLL : 1.57 VTT : 1.2 MCH Ref : 0.680 CPU Ref: 0.760 Θεωρώ ότι το 1.3MCH Core είναι αρκετό για να κρατήσει το FSB στο 443. Εβγαλε ενα 3D Mark 2006 Εβγαλε και ενα Intel Burning Test με Standard stresslevel. Όταν το ξανα έτρεξα όμως και δοκίμασα παράλληλα να ανοίξω το πρόγραμμα EasyTuner6 (καθως ετρεχε το IBT) κόλλησε το PC και πέταξε BSOD. Άρα το 1.264 δεν φαινετε να ειναι αρκετό για να κρατήσει τα 4.2Ghz. Άρα θα το ανεβασω. Το ανεβάζω λοιπόν BIOS Vocre: 1.325 Windows VCore : 1.296 Δοκιμάζω ξανά το IBT standrd stresslevel να κανει 5 loops. Απο πολύ νωρίς πιάνει του 70 Κελσίου στο τσεπάκι. Λιγό μετά φτάνει 71 Κελσίου. Πλέον ολοκληρώνει το τεστ, αλλά έφτασε 72 Κελσίου. Άρα με 9.5 multi δεν μπορώ να εκτελέσω για πολύ ώρα το IBT ( Intel Burning Test) για να ξέρω αν όντως είναι σταθερός με το 1.296 . Επειδή λοιπόν, δεν μπορώ να κάνω αυτήν την εξέταση με το IBT, λέω να δοκιμάσω το Orthos. Βάζω το Orthos να τρέχει Small FFTs - Stress CPU και Priorirty 9. Η θερμοκρασία στα πρώτα 15 λεπτά βρίσκετα στους 59 Κελσίου, δηλαδή 12-13 βαθμούς κάτω από το IBT προ λίγου. Περιμένουμε . . . . . πόσες ώρες να το αφήσω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούλιος 15, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2009 Νταξει ειναι τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούλιος 15, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2009 Δεν χρειάζεται να τον λιώνεις με linpack..Dual blend αν βγάλεις 4h και δεν πετάει και BSOD είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούλιος 31, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 final clock: 4.25Ghz ~40 Hours Blend Prime95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.