morgul Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2006 Προσπαθώ να βοηθήσω έναν σχετικά μεγάλο σε ηλικία συγγραφέα που γράφει με to pw σε DOS (δεν θυμάμαι και ολόκληρο το όνομα του προγράμματος ή της εταιρίας κατασκευής αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να βοηθηθώ αρκετά με τις αναζητήσεις). To θυμάται κανείς, σας λέει κάτι;Το πρόβλημά μου είναι ότι ψάχνω έναν τρόπο να ανοίξω τα αρχεία του με σωστά Ελληνικά και μορφοποίηση (όπως εμφανίζεται το αρχείο στο pw) στα winXP, ώστε να καταφέρει ο άνθρωπος να εκτυπώνει και να περάσει σε έναν πιο καινούριο επεξεργαστή κειμένου.Εξάντλησα τους τρόπους με MSWord (ιερογλυφικά βλέπω και χαλασμένη μορφοποίηση με όποια κωδικοποίηση και αν επέλεξα στο παραθυρο που ανοίγει όταν βλέπει τέτοια DOS κείμενα).Λέτε να δοκιμάσω Open Office; Ξέρει κανείς αν έχει περισσότερες δυνατότητες σε τέτοια θέματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nec Μάρτιος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 professionalwrite λεγοταν μηπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Μάρτιος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Τι extension έχουν τα αρχεία? Το έψαξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Μάρτιος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Δοκίμασε με το Ultra Edit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgul Μάρτιος 30, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Ναι, είναι μάλλον το profesional write.τα αρχεία έχουν ότι extension θέλεις. μπορείς δλδ να βάζεις και το extension εσύ. Ας πούμε ο τύπος έχει αρχεία (eisagogi.eis arxes.k01 help.k01)όπου k01 αυτός εννοεί κεφάλαιο1δεν είμαι πολύ σίγουρος πάντως. θα ξαναπάω σπίτι του να πάρω τα αρχεία του, δεν βρίσκω άκρη αλλοιώς.Αν και νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν αυτά τα αρχεία σε περιββάλον winXP.Πάντως σε win98 το pw ανοίγει κανονικά σε fullscreen και παίζει κανονικά (γράφει ελληνικά, εκτυπώνει σε έναν laser OKI). Σε XP δεν το κάνει αυτό.Η όλη φάση είναι να έχει μια προσωρινή λύση μέχρι να μάθει να δουλεύει με windows πρόγραμμα (πράγμα που το βρίσκω πολύ δύσκολο έως αδύνατο για άνθρωπο αυτής της ηλικίας). Το καινούριο laptop που πήρε δεν τυπώνει από dos στον ΟΚΙ επειδή δεν έχει παραλληλη. Έχει ένα USB -> παράλληλη που δουλεύει μια χαρά τον εκτυπωτή σε win. Αλλά στα XP δεν μπορείς να ανοίξεις τα αρχεία για να τα εκτυπώσεις. ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Μάρτιος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Αν ανοίγει το pw σε win98 λογικά θα ανοίγει και σε xp , τι ακριβώς συμβαίνει ότανπας να το τρέξεις σε xp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Μάρτιος 30, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Αφού τρέχει από 98, μπορείς να κάνεις εκτύπωση σε αρχείο από PW, δίνοντας το όνομα του αρχείου που θες κάθε φορά (πχ file1.txt). Δεν σώζει καθαρό (unformatted) κείμενο ο PW, βάζει και αυτή την υποτυπώδη μορφοποίηση που έχει. Οπότε με αυτό τον τρόπο παίρνεις το .txt αρχείο καθαρό. Εναλλακτικά δοκίμασε απο τον PW να κάνεις save as τα αρχεία σαν *.txt και μετά από τον OpenOffice ή το Word πρέπει να έχει import με κωδικοσελίδα 737. Μάλλον με τον πρώτο τρόπο το είχα κάνει ρε γμτ αλλά δε θυμάμαι ακριβώς...παει καιρός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgul Μάρτιος 30, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Johnakis12 [Σήμερα, στις 10:12] Αν ανοίγει το pw σε win98 λογικά θα ανοίγει και σε xp , τι ακριβώς συμβαίνει ότανπας να το τρέξεις σε xp ? ΝΟ ελληνικά...μην ξεχνάς ότι στα win98 με ένα bat file μπορείς να φορτώσεις εύκολα μερικά com (ελληνικά, πληκτρολόγιο και μετά pw) στη σειρά ώστε να έχεις ένα pw με ελληνικά.στα XP δεν γίνεται αυτό (ή μάλλον γίνεται αλλά δεν μένουν resident τα ελληνικά ώστε να τα βλέπει το pw). Δοκίμασα τα emulation mode αλλά τπτ. Θα τα ξανακάνω όλα από την αρχή όταν έχω τα αρχεία στα χέρια μου, μήπως μου ξέφυγε κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Μάρτιος 30, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Στα xp στο φάκελο system32 έχει 2 αρχεία το autoexec.nt και το config.ntμπορείς εκεί για παράδειγμα να βάλεις ελληνικά και δεν θα έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάρτιος 30, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Ειχα παρομοιο προβλημα με ενα κειμενο και μετα απο πολυ googling βρηκα αυτη την ιστοσελιδα ...δεν ξερω κατα ποσο θα σε βοηθησει απλα την βαζωhttp://www.jiffycomp.com/smr/unicode-converter/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgul Μάρτιος 30, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 ευχαριστώ, μου έχετε δώσει 2 νέες ιδέες και αύριο που θα πάρω όλο το pw με τα αρχεία του θα τα τσεκάρω όλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.