mini_fan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2006 Παιδια χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια! Εχω εναν prescott 540 ο οποιος τρεχει σε stock ρευμα/FSB/multiplier/ψυκτρα. Γενικοτερα ειναι καρα-μαμα. Λοιπον σημερα εντελως ξαφνικα σε καποια στιγμη το συστημα εκανε emergency shutdown. Οταν το ξαναξεκινησα, στο POST μου εβγαλε ενα μηνυμα για CPU overheat και κατοπιν συνεχισε κανονικα να bootαρει. Απο εκεινη τη στιγμη, σε idle δεν εχει πεσει κατω απο 85 βαθμους ενω για καποιες στιγμες πιανει και τριψηφια νουμερα(100).:nuke: :-O Η θερμοκρασια της μητρικης ειναι φυσιολογικοτατη (25-35). Τι παιζει?!?! Κινδυνευω να :bye: τον prescott? Δωστε τα φωτα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelos Μάρτιος 29, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Αυτο σου το παρουσιασε ξαφνικα???Σε τετοιες περιπτωσεις μαλλον δεν παταει σωστα η ψυκτρα...Δεν μου ερχεται κατι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Μάρτιος 29, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Shutdown, το PC μετά το boot που έκανες όταν σου έκανε το emergency shutdown, σου έκανε? 85 βαθμούς και 100 σου λεει μέσα απο το BIOS ή απο κανένα προγραμμα που έχεις απο τα windows?(μερικά δείχνουν εσφαλμένες ενδείξεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα?εαν εχεις τις απαραιτητες γνωσεις βγαλε την ψυκτρα και δες εαν το αποτυπωμα της θερμοαγωγιμης στον πατο της ψυκτρας ειναι ομοιομορφο.σε μερικους φιλους που ειχαν προβλημα με θερμοκρασιες σε πρεσκοτ (που ειχαν αγορασει ετοιμη συνθεση) η ψυκτρες παταγαν μονο σε ενα μικρο σημειο του πυρηνα ή δεν ειχαν καθολου θερμοαγωγιμη παστα.κοιταξε το παντως συντομα.εαν λειπει η παστα καλο ειναι να βαλεις μια στρωση.μπορεις να βρεις σωληναρια παστας σε σχεδον οποιοδηποτε κομπουτερομαγαζο σε μεγαλες πολεις πλεον.εαν εισαι αθηνα στουρναρη ή σε καποιο multirama/ e-shop point Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini_fan Μάρτιος 29, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Αυτο σου το παρουσιασε ξαφνικα??? Ναι εντελως ξαφνικα.Μεχρι τωρα δεν ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα ακομα και με ολονυκτιες gaming kai downloading.85 βαθμούς και 100 σου λεει μέσα απο το BIOS ή απο κανένα προγραμμα που έχεις απο τα windows? 100 μου δινει το PCProbe της Asus. Αλλα και το BIOS δεν παει πισω. Το λιγοτερο 80+ μεχρι ~95.μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα? Θα το τσεκαρω.Εχω μια Arctic Silver 5 και θα προσπαθησω να ανανεωσω το στρωμα της πανω στον επεξεργαστη.Απλα θελει αρκετα σταθερο χερι και δεν εχω το θαρρος να το κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Μάρτιος 29, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 είναι σίγουρο ότι κάπου εκεί είναι η πηγή του κακού! μην αγχώνεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 δεν χρειαζεται βιασυνες.για την Arctic Silver 5 ειδικοτερα θελει αρκετα προσεκτικο απλωμα(να σκουπισεις οτι περισσεψει στα πλαγια) και πολυ μικρη ποσοτητα.δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι μηπως χαλασεις κατι.με αργες προσεκτικες κινησεις και μεθοδικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.εμενα πιο δυσκολο μου φαινεται να ξακουμπωσω την ψυκτρα μηπως σπασω κανα δοντακι παρα να απλωσω την παστα.περιμενουμε νεα σου μετα την επεμβαση.επισης και μια φωτο οταν θα πρωτοβγαλεις την ψυκτρα να δουμε πατημα και κατασταση παστας(εαν υπαρχει) θα ηταν καλο να μας δειξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάρτιος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Μα κανείς δεν σκεφτικέ το ενδεχόμενο το φανακι να μην γυρίζει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 γι αυτο ειμαστε τοσα μελη.για να αλληλοσυμπληρονωμαστε σε γνωσεις.οντως αυτο που λεει ο αλεξ μπορει να εχει δικιο.και ισως περισσοτερη βαση απο το να μην παταει καλα η ψυκτρα ή να χαλασε ξαφνικα η παστα.παντως θυμαμαι οτι εαν χαλαγε το ανεμηστιρακι θα του βγαζε ''error if cpu fan fails'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini_fan Μάρτιος 29, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Το ανεμιστηρακι δουλευει μια χαρα.Υπαρχει περιπτωση να φταιει το γεγονος οτι το pc τον τελευταιο καιρο ειναι μονιμως ανοικτο 24/7? Αν το αφησω 1-2 μερες κλειστο, να επανελθει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 οχι δεν παιζει τετοιο πραγμα που λες. μηπως κουνηθηκε το κουτι κατα λαθος απο καμια μαμα που εβαζε σκουπα για παραδειγμα? ισως να μην ειχε κλειδωσει καλα η ψυκτρα και να κουνηθηκε.εμενα μου ετυχε παρομοιο πραγμα αλλα με υδροψυξη.κουνηθηκε το κουτι για να καθαριστει το δωματιο και το μισο τανκ αδειασε........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini_fan Μάρτιος 29, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 ΟΚ, τωρα εχω μια πρωτη ενδειξη προς τα που να κινηθω. Μαλλον ειναι ψυκτρα.Παντως τωρα κατοσταρισα και με τις ευλογιες του BIOS.:cry: :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 μην το αργεις αλλο το θεμα.κλεισε το πισακι και πριν κρυωσει η ψυκτρα ξεκουμπωσε την.στριψε την και λιγο μην βγει και ο επεξ μαζι και μετα ψαχνεις τσιμπιδακι για να ισιωσεις πινς Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini_fan Μάρτιος 29, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Τωρα ειναι μαλλον δυσκολο γιατι θα ξυπνησω ολο το σπιτι και δε με συμφερει. :whistling Το πρωι θα γινει το κολπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάρτιος 29, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Πιασε την ψυκτρα με το χερι για ελαχιστα δευτερολεπτα.Αν νιωσεις καψιμο,τοτε κανε οτι σου λεει ο φραγμας,αλλιως μπορει να μην διαβαζει σωστα τις θερμοκρασιες η μητρικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 29, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Νομίζω σε σοκετ 775 [540presky] Δεν τιθετε θέμα στραβώματος πιν ακομη και απο τράβηγμα . Τα πιν ειναι στο σοκετ και τον επεξεργαστή τον κρατάει κάτω το πλαισιο του σοκετ[δεν γινεται να βγει με την ψύκτρα] . Εν πάση περιπτώση καλά ειναι να βγει οταν ειναι ζεστο ακομη το cpu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 29, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 01:43] Νομίζω σε σοκετ 775 [540presky] Δεν τιθετε θέμα στραβώματος πιν ακομη και απο τράβηγμα . Εν πάση περιπτώση καλά ειναι να βγει οταν ειναι ζεστο ακομη το cpu . σως-τοστ ο αθενς (πεινασα ρε γμτ....)...γιατι αραγε:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάρτιος 30, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 επισης κοιτα μηπως η ψυκτρα εχει πιασει μπιχλα...σε ενα pc στο γραφειο το οποιο κολλαγε συνεχεια το ανοιξα και η ψυκτρα ηταν καλυμενη απο ενα χαλί σκονης...βγαλε την ψυκτρα, καθαρισε την αν ειναι βρωμικη, καθαρισε και τον πατο της και τον επεξεργαστη απο υπολλειματα θερμοαγωγιμης και βαλε μια καινουρια στρωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάρτιος 30, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 μηπως εχει μαζεψει σκονη η ψυκτρα???και δεν μπορει να περασει ο αερας??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini_fan Μάρτιος 30, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Λοιπον, ευτυχως ο prescott σωθηκε!! Το προβλημα μαλλον ηταν στην ψυκτρα η οποια λογω σκονης ειχε μπουκωσει.Επισης και η Arctic μαλλον τα βρηκε σκουρα. Αφου λοιπον αφαιρεθηκε η stock ψυκτρα και καθαριστηκε ο επεξεργαστης, στη θεση της μπηκε μια Sonic Tower. Εδω ειναι ο prescott μετα την αφαιρεση της ψυκτρας Και αυτη ειναι η ψυκτρα Μετα την εγχειρηση και την τοποθετηση της SonicTower Ειχα και την εμπνευση να κανω μια αναδιαταξη στα καλωδια αλλα χωρις μεγαλη επιτυχια. Αυτη η Asus εχει ενα σκασμο panels και τους connectors για τον καθενα σε ασχετα σημεια.Το αποτελεσμα ειναι αυτο: Και με μια γενικοτερη οψη Ευχαριστω ολους τους φιλους που με βοηθησαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.