AndreasAlex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2006 Πήγα και πήρα μία Philips 20.1" αλλά τελικά μετάνιωσα, λόγω του χώρου που μου παίρνει η CRT TV στο δωμάτιό μου (Θα προτιμούσα να έπαιρνα μία οθόνη που να έχει και tv-tuner). Για αυτό και αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά HD Ready TV. Από pixmania θα πάρω. Και βρήκα τα ακόλουθα δύο μοντέλα:LG Τηλεόραση LCD 16/9 26'' (66 εκ.) ''HD ready'' 26LX2R http://www.pixmania.com/gr/gr/104089/art/lg/oceaunaoc-lcd-16-9-26-66.html?itag=3905908 + 40 = 948eurosSamsung Τηλεόραση LCD 16/9 26" (66εκ.) "HD ready" LE26R51 http://www.pixmania.com/gr/gr/99556/art/samsung/oceaunaoc-lcd-16-9-26-66a.html?itag=3905856 + 40 = 896eurosΠιο από τις δύο θα παίρνατε? Έχουν διαφορά στο contrast, η μια έχει DVI ενώ η άλλη όχι. Σύμφωνα με τις σελίδες των κατασκευαστών τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν pc monitors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 29, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Ξέχασα να πω. Χρήση τους θα είναι tv - movies - gaming (xbox360) και αν είναι και πολύ καλές μπορεί και ως pc monitor (δύσκολο το βλέπω όμως.... μάλλον θα κρατήσω την 17" crt). H philips καλή, αλλά έχει ήδη φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 29, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Κατ΄ αρχας δεν ειναι καποια απο τις 2 τηλεορασεις που εβαλες HDTV. Ειναι απλα hd ready. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 29, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Ναι έχεις δίκαιο.... Είμαι noob σε αυτά....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 29, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 http://img249.imageshack.us/my.php?image=img19758dm.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 29, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από aggelopas Κατ΄ αρχας δεν ειναι καποια απο τις 2 τηλεορασεις που εβαλες HDTV. Ειναι απλα hd ready. Η δευτερη "HDMi digital connection(HDCP". Δεν ειναι αυτο ΗDTV ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revils Μάρτιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 HDTV είναι μια τηλεόραση όταν έχει ενσωματωμένο δέκτη λήψης high definition σήματος. ΗD-READY είναι όταν απλά υποστηρίζει αναλύσεις HD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelos Μάρτιος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Η Samsung ειναι πολυ καλη...Την LG δεν την εχω δει και δεν εχω αποψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 29, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Ναι, και εγώ έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για την Samsung, αλλά δεν έχω ακούσει/δει ως τώρα τίποτα για την LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelos Μάρτιος 29, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Εμενα προσωπικα μου αρεσει και πολυ στη φατσα η Samsung.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 Η Samsung ειναι σιγουρα πολυ καλη απλα θελει να ασχοληθεις λιγο για να στρωσεις τα χρωματα. Βεβαια με 200-250 ερω παραπανω παιρνεις την 32αρα. Την LG δεν την εχω δει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 29, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2006 αν την θες μόνο για ΟΘΟΝΗ τότε οκ. Αν θες και τηλεόραση τότε η SAMSUNG δεν είναι λύση. Χάλια σήμα ακόμα και στα καθαρότερα κανάλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak Μάρτιος 30, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Snips [Χθες, στις 20:06] αν την θες μόνο για ΟΘΟΝΗ τότε οκ. Αν θες και τηλεόραση τότε η SAMSUNG δεν είναι λύση. Χάλια σήμα ακόμα και στα καθαρότερα κανάλια. μηπως εχεις να προτεινεις καποια τφτ που να εχει και καλο δεκτη και καλη εικονα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάρτιος 30, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Τι ανάλυση παίζουν αυτές οι hdready σε desktop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 30, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 1366X768 και υπερτερούν μπορώ να πω των κανονικών οθονών.Υπάρχει σχετικό θέμα στο overclockers.co.uk (forum)Μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα παραγγείλω από pixmania και θα σας πω εντυπώσεις. Και pics... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάρτιος 30, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Μικρή μου φαίνεται η ανάλυση...Για games είναι ok αλλά desktop μικρή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 30, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από pcfreak μηπως εχεις να προτεινεις καποια τφτ που να εχει και καλο δεκτη και καλη εικονα? Δεν είπα ότι φταίει ο δέκτης. Απλά σε απόδοση αναλογικού σήματος δεν αποδίδει καλά. Με απλά λόγια έχει, για τα δικά μου μάτια, πολύ έντολο το "πιξέλιασμα". Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι Philips (όχι όλες) έχουν πολύ καλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα τους. Το λέω από πρώτο χέρι αυτό καθότι έψαχνα πολύ καιρό για αγορά LCD τηλεόραση και απαίτησα από όλα τα καταστήμα που επισκέφτηκα να έχουν όλες τις "υπό εξέταση" τηλεοράσεις να παίζουν με την ίδια πηγή (είτε TV είτε DVD), και βέβαια "έπαίξα" με τις ρυθμίσεις όλων. Κατέληξα στην 32άρα 9966 η οποία βέβαια ξεφεύγει σε κόστος (2100+). (ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ PC ΜΟΝΙΤΟR ΒΕΒΑΙΑ-αλλά ένα HEPC δεν με χάλαει ) Ιδίως όμως με απογοήτευσε η SAMSUNG την οποία μάλιστα εδώ και καιρό βλέπω καθημερινά σχεδόν σε διπλανό διαμέρισμα φίλου, ο οποίος όσο να παίξει με χρώματα και to DNIe και όλα τα άλλα "ψηφιακά" εφέ, δεν μπορεί να την ευχαριστηθεί σε λήψη. Για DVD βέβαια αλλάζει το σκηνικό. Φυσικά αναφέρομαι σε ίδιες αποστάσεις θέασης από όλες τις τηλεοράσεις που είδα (παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 30, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 Δεν με χαλάει η ανάλυση, μια χαρά είναι. Τόσο καιρό είμαι με 1280Χ960.Με αφορά πολύ αυτό με το σήμα της τηλεόρασης, γιατί σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ για να βλέπω μπάλες. Θα πάω σε κανένα κατάστημα να την κοιτάξω.Το νέο μοντέλο τι λέει? Αυτό της samsung λέω. Είναι πανέμορφη και καλύτερα χαρακτηριστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasAlex Μάρτιος 30, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2006 http://www.samsung.com/Products/TV/LCDTV/LNS2652DXXAA.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak Μάρτιος 31, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2006 Αρχική απάντηση από Snips [Χθες, στις 22:31] Δεν είπα ότι φταίει ο δέκτης. Απλά σε απόδοση αναλογικού σήματος δεν αποδίδει καλά. Με απλά λόγια έχει, για τα δικά μου μάτια, πολύ έντολο το "πιξέλιασμα". Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι Philips (όχι όλες) έχουν πολύ καλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα τους. Το λέω από πρώτο χέρι αυτό καθότι έψαχνα πολύ καιρό για αγορά LCD τηλεόραση και απαίτησα από όλα τα καταστήμα που επισκέφτηκα να έχουν όλες τις "υπό εξέταση" τηλεοράσεις να παίζουν με την ίδια πηγή (είτε TV είτε DVD), και βέβαια "έπαίξα" με τις ρυθμίσεις όλων. Κατέληξα στην 32άρα 9966 η οποία βέβαια ξεφεύγει σε κόστος (2100+). (ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ PC ΜΟΝΙΤΟR ΒΕΒΑΙΑ-αλλά ένα HEPC δεν με χάλαει ) Ιδίως όμως με απογοήτευσε η SAMSUNG την οποία μάλιστα εδώ και καιρό βλέπω καθημερινά σχεδόν σε διπλανό διαμέρισμα φίλου, ο οποίος όσο να παίξει με χρώματα και to DNIe και όλα τα άλλα "ψηφιακά" εφέ, δεν μπορεί να την ευχαριστηθεί σε λήψη. Για DVD βέβαια αλλάζει το σκηνικό. Φυσικά αναφέρομαι σε ίδιες αποστάσεις θέασης από όλες τις τηλεοράσεις που είδα (παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο). thanks for the info ψαχνομαι και εγω για μια και καθε πληροφορια ειναι χρησιμη μιας και δεν το κατεχω το θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.