Jump to content

Επιλογή οθόνης + HD Ready = 2 σε 1

AndreasAlex

Recommended Posts

Πήγα και πήρα μία Philips 20.1" αλλά τελικά μετάνιωσα, λόγω του χώρου που μου παίρνει η CRT TV στο δωμάτιό μου (Θα προτιμούσα να έπαιρνα μία οθόνη που να έχει και tv-tuner).

Για αυτό και αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά HD Ready TV.

Από pixmania θα πάρω. Και βρήκα τα ακόλουθα δύο μοντέλα:

LG Τηλεόραση LCD 16/9 26'' (66 εκ.) ''HD ready'' 26LX2R

http://www.pixmania.com/gr/gr/104089/art/lg/oceaunaoc-lcd-16-9-26-66.html?itag=3905

908 + 40 = 948euros

Samsung Τηλεόραση LCD 16/9 26" (66εκ.) "HD ready" LE26R51

http://www.pixmania.com/gr/gr/99556/art/samsung/oceaunaoc-lcd-16-9-26-66a.html?itag=3905

856 + 40 = 896euros

Πιο από τις δύο θα παίρνατε? Έχουν διαφορά στο contrast, η μια έχει DVI ενώ η άλλη όχι. Σύμφωνα με τις σελίδες των κατασκευαστών τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν pc monitors.

Ξέχασα να πω. Χρήση τους θα είναι tv - movies - gaming (xbox360) και αν είναι και πολύ καλές μπορεί και ως pc monitor (δύσκολο το βλέπω όμως.... μάλλον θα κρατήσω την 17" crt). H philips καλή, αλλά έχει ήδη φύγει.

Αρχική απάντηση από Snips [Χθες, στις 20:06]

αν την θες μόνο για ΟΘΟΝΗ τότε οκ. Αν θες και τηλεόραση τότε η SAMSUNG δεν είναι λύση. Χάλια σήμα ακόμα και στα καθαρότερα κανάλια.

μηπως εχεις να προτεινεις καποια τφτ που να εχει και καλο δεκτη και καλη εικονα?

1366X768 και υπερτερούν μπορώ να πω των κανονικών οθονών.

Υπάρχει σχετικό θέμα στο overclockers.co.uk (forum)

Μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα θα παραγγείλω από pixmania και θα σας πω εντυπώσεις. Και pics...

Αρχική απάντηση από pcfreak

μηπως εχεις να προτεινεις καποια τφτ που να εχει και καλο δεκτη και καλη εικονα?

Δεν είπα ότι φταίει ο δέκτης. Απλά σε απόδοση αναλογικού σήματος δεν αποδίδει καλά. Με απλά λόγια έχει, για τα δικά μου μάτια, πολύ έντολο το "πιξέλιασμα".

Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι Philips (όχι όλες) έχουν πολύ καλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα τους. Το λέω από πρώτο χέρι αυτό καθότι έψαχνα πολύ καιρό για αγορά LCD τηλεόραση και απαίτησα από όλα τα καταστήμα που επισκέφτηκα να έχουν όλες τις "υπό εξέταση" τηλεοράσεις να παίζουν με την ίδια πηγή (είτε TV είτε DVD), και βέβαια "έπαίξα" με τις ρυθμίσεις όλων.

Κατέληξα στην 32άρα 9966 η οποία βέβαια ξεφεύγει σε κόστος (2100+). (ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ PC ΜΟΝΙΤΟR ΒΕΒΑΙΑ-αλλά ένα HEPC δεν με χάλαει :rolleyes: )

Ιδίως όμως με απογοήτευσε η SAMSUNG την οποία μάλιστα εδώ και καιρό βλέπω καθημερινά σχεδόν σε διπλανό διαμέρισμα φίλου, ο οποίος όσο να παίξει με χρώματα και to DNIe και όλα τα άλλα "ψηφιακά" εφέ, δεν μπορεί να την ευχαριστηθεί σε λήψη. Για DVD βέβαια αλλάζει το σκηνικό. Φυσικά αναφέρομαι σε ίδιες αποστάσεις θέασης από όλες τις τηλεοράσεις που είδα (παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο).

Δεν με χαλάει η ανάλυση, μια χαρά είναι. Τόσο καιρό είμαι με 1280Χ960.

Με αφορά πολύ αυτό με το σήμα της τηλεόρασης, γιατί σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ για να βλέπω μπάλες. Θα πάω σε κανένα κατάστημα να την κοιτάξω.

Το νέο μοντέλο τι λέει? Αυτό της samsung λέω. Είναι πανέμορφη και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Αρχική απάντηση από Snips [Χθες, στις 22:31]

Δεν είπα ότι φταίει ο δέκτης. Απλά σε απόδοση αναλογικού σήματος δεν αποδίδει καλά. Με απλά λόγια έχει, για τα δικά μου μάτια, πολύ έντολο το "πιξέλιασμα".

Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι Philips (όχι όλες) έχουν πολύ καλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα τους. Το λέω από πρώτο χέρι αυτό καθότι έψαχνα πολύ καιρό για αγορά LCD τηλεόραση και απαίτησα από όλα τα καταστήμα που επισκέφτηκα να έχουν όλες τις "υπό εξέταση" τηλεοράσεις να παίζουν με την ίδια πηγή (είτε TV είτε DVD), και βέβαια "έπαίξα" με τις ρυθμίσεις όλων.

Κατέληξα στην 32άρα 9966 η οποία βέβαια ξεφεύγει σε κόστος (2100+). (ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΓΙΑ PC ΜΟΝΙΤΟR ΒΕΒΑΙΑ-αλλά ένα HEPC δεν με χάλαει :rolleyes: )

Ιδίως όμως με απογοήτευσε η SAMSUNG την οποία μάλιστα εδώ και καιρό βλέπω καθημερινά σχεδόν σε διπλανό διαμέρισμα φίλου, ο οποίος όσο να παίξει με χρώματα και to DNIe και όλα τα άλλα "ψηφιακά" εφέ, δεν μπορεί να την ευχαριστηθεί σε λήψη. Για DVD βέβαια αλλάζει το σκηνικό. Φυσικά αναφέρομαι σε ίδιες αποστάσεις θέασης από όλες τις τηλεοράσεις που είδα (παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο).

thanks for the info :T: ψαχνομαι και εγω για μια και καθε πληροφορια ειναι χρησιμη μιας και δεν το κατεχω το θεμα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.