Jump to content

[hwbot] SuperPi 1M Ranking

Recommended Posts

• Replies 2,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από GoMaR

δηλαδη σε αζωτο ποσο να πηγαινουν αυτα τα κομματια ;

μην φαντάζεσαι μεγάλη διαφορά από cascade σε άζωτο.

Μπορεί να πάρει 100+ mhz μπορεί να πάρεις και τα 3μου όμως λόγο coldbug

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

Προφανως γιατι τον x6800 που εχω θα τον βαλω εκει που ξερω ακομα και με αζωτο...

ρε κορμί,αναμενόμενο δεν ήταν?

οσο ανεβαινει το cache δεν εχει και γραμμικη μειωση στα sec

ολοι ξερουμε οτι ειναι μη γραμμικο

εγω δεν περιμενα να δω 7αρια και 8 αρια τοσο ευκολα απο 2 mb cache παραπανω

όπως είπε ο Νίκος είναι και άλλος πυρήνας..

που σημαίνει ότι μπορεί με 2mb cache επιπλέον να μην κατεβάσανε τα latencies οπότε να η γραμμικότητα που ήθελες :p

u never know.

Και δεν είναι ότι βλέπεις εύκολα 8 κ 7 sec απ τα 2mb επιπλέον μόνο αλλά ότι πάνε όλοι μέχρι στιγμής 5200+ σε cascade/ln2 όταν οι παλιοί τερμάτιζαν τα καλά κομμάτια στα 5-5,2 βία και μετά πήγαινες στα τρελά ψαγμένα κομμάτια.

μερικές σημειώσεις τις οποίες έχω ψάξει.αρχίζω η l2 cache είναι σημαντική λόγω υπερταχυτητας σε σχέση με την κανονική μνήμη του υπολογιστή ένα αυτό.2 ότι υπάρχει πιο πολύ σε αυτούς τους επεξεργαστές άρα μπορούν να διαβάσουν πιο γρήγορα πιο πολλά δεδομένα κάτι που έχει το pi και όλα τα bench,συνεχίζω με το ότι μίκρυνε η νανομετρικη στους επεξεργαστές άρα πιο πολύ χώρος για πιο πολλά τρανζίστορ(έχει κολλήσει το μυαλό μου δεν θυμάμαι αν λέγονται έτσι) άρα πιο πολύ επεξεργαστική ισχύ στους πυρήνες.δεν ξέρω βρε beetle τι βλέπεις περίεργο στον 6800 και στους νέους 8400-8500 ανεμενομενο ήταν,και μια σημειωση σε αυτά που είπε ο ακης για τα ghz όλοι θυμόμαστε κάποτε τους celeron,p4 που σήκωναν πράμα πάνω τους.μην ξεχνάμε και αυτό Streaming SIMD Extensions 4 (SSE4).αυτά είχα να πω και καλή συνέχεια

Y.Σ. beetle με ξέχασες....

Πρίν ένα χρόνο για <10secs θέλαμε Extreme ψύξη και τώρα γίνεται με αέρα ... :D και όλα αυτά χωρίς να αλλάξει η αρχιτεκτονική αλλά μόνο η μέθοδος κατασκευής και με μόνο έναν "παίκτη" στο παιχνίδι ... (ο ΑΜDαλλος είναι τραυματίας)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.