Jump to content

[hwbot] SuperPi 1M Ranking

Recommended Posts

Εχεις βρει review ? Fsb ? ταχυτητες ? Κατι περα απο φωτογραφιες δηλαδη ... ???

μπα τιποτα προς το παρων...ετσι για να συμληρωσουμε την γκαμα...:rofl::rofl:

• Replies 2,7k
  • Created
  • Last Reply
...Λοιπον εχω την υποψια οτι το δικο σου mobo παει καλυτερα εγω 590 δεν μπορω να βγαλω 3d και εννοω οχι να τρεξω 1-2 τυχαια run στην αρχη με το που ξεκινησει αλλα να παιξω για κανα 5ωρο και να τα βγαλω ολα, εμενα καπου στα 575-580 παιζει αναλογα το bench και τις ορεξεις του!

..στο north με νερο τι temp σου δειχνει στο bios?

Δεν εχω δει πανω απο 32 βαθμους με 1.85v (τερμα δηλαδη) .

Ισως φταιει και ο CPU . Τον εψαξα λιγο ακομη και οι ρυθμισεις που κατεληξα ηταν λιγο διαφορετικες απο αυτες που ειχαμε βρει στη rampage σου . Επαιξα με pll & gtl και κατεληξε να ξεμπλοκαρει στα 590 . Στα 595 spi1m βγαζει-δε βγαζει .

Εχω 2 ακομη 8500 να δοκιμασω για fsb . Μακαρι να ξεπερασω τα 600 με νερο ! :baby:

...μάλιστα..στο δικο με 1.85v ΝΒ (σε cascade run) δειχνει 28-29c

...για πες τι gtl & pll παιζεις?

...καλά και έμενα βγάζει μεχρι 593 1m λίγο που ασχολήθηκα αλλά το θέμα μου είναι στα 3d τι κάνει :p

αα.. επίσης παρατήρησα οτι αυτός ο cpu δεν γουστάρει το πολύ PLL :hmm:...

...μάλιστα..στο δικο με 1.85v ΝΒ (σε cascade run) δειχνει 28-29c

...για πες τι gtl & pll παιζεις?

...καλά και έμενα βγάζει μεχρι 593 1m λίγο που ασχολήθηκα αλλά έμενα το θέμα μου είναι στα 3d τι κάνει :p

αα.. επισης παρατηρησα οτι αυτος ο cpu δεν γουσταρει το πολυ PLL :hmm:...

Τιμες bios :

Pll 1.70V , SB : 1.175V , SB 1.5V : 1.80V , CPU GTL : 0.67x , NB GTL : 0.63x

590 3d εχω βγαλει ηδη . Πολυ στο οριο ομως ...

..χεχε μιλάμε οτι έχω καταλήξει ακριβώς στα ίδια settings με την μόνη διαφορά ειμαι ενα κλικ πάνω σε PLL και ακόμα δεν εχω παίξει με CPU GTL :). το οποίο ευελπιστώ παίζοντας να μου δώσει κάτι!

Μόρτη παίζει να θέλει λίγο παρακάτω για κάποιο VTT παραπάνω.

Δηλαδή αν με 0.67x που είναι ο Στέλιος στα 590 (VTT δεν είπατε)

μπορεί να θέλει ένα τσικ παραπάνω το VTT και ένα τσικ παρακάτω το GTL.

Tα ίδια για το VMCH και NB GTL

λοιποοον...εβαλα κι εγω μια Χ48 Rampage να δοκιμασω λιγο fsb με τον 8500 στον αερα...0219 το bios.

οτι βγηκε ηταν μεσα σε 10 λεπτα..

το NB ηταν χωρις καθολου ψυξη και τσεκαροντας το επαιζε στους 62C περιπου...:p

οι τιμες που εβαλα στο bios:

Pll 1.50V,SB : 1.075V,Vfsb 1.44V,NB: 1.75V,CPU GTL : 0.67x,NB GTL : 0.63x,PL9,333 strap,μνημες 1/1 - 5-5-5-5.

σταματησα στα 585fsb και δεν ηταν μητρικη οπως φαινοταν,αλλα με αερα ο 8500 εφτανε τα ορια του..

570fsb 3D stable με ενα γρηγορο 06.

1mfsbny9.jpg

μπορει να τα εχει και με τον αερα δεν ξερω...στα 10 λεπτα δεν προλαβα να ψαξω και τιποτα..

μπορει να τα εχει και με τον αερα δεν ξερω...στα 10 λεπτα δεν προλαβα να ψαξω και τιποτα..

Ε τοτε πηγαινε για τα 600fsb ! :hi:

Ύπνο τώρα! Έχει αγώνα αύριο...

Τι του λες τωρα ... Εδω γυρισε απο τη δουλεια τετοια ωρα και εστησε νεα μητρικη ο καμμενος ! :jump1:

μπα αυτο ηταν το ευκολο μερος...5 λεπτα δουλεια να στησω και αλλα 5 να παω 585fsb...που να`χω και χρονο δηλαδη....:tomato::tomato:

Τι του λες τωρα ... Εδω γυρισε απο τη δουλεια τετοια ωρα και εστησε νεα μητρικη ο καμμενος ! :jump1:

Καλά, το περίμενα αυτό, στο έλεγα το μεσημέρι. Αύριο όμως θα έχει και νέα παιχνίδια :shutup:

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή με ίδιες ρυθμίσεις/τάσεις η φόρμουλα πάει 530-550 και η rampage 580-600

ή έκανες και κάτι διαφορετικό; Υποθέτω ότι το υπόλοιπο hardware είναι το ίδιο (cpu δηλαδή + μνήμες)

ακριβως τα ιδια Σπυρο,ιδιες ρυθμισεις...ανεβαινει πολυ πιο ευκολα...

και χειριζεται πολυ καλυτερα την cpu...

στην maximus με 1.55Vcore ειχα περιπου 5020mhz...τωρα εχω αυτο...

75rxjxop2gj380btvosj.jpg

αντε και το 590 με το μοτερακι....τα`χει τα 600 ο cpu....

Για να δουμε ...

Απο οτι συζητησα και με τον Κωστα (mortisboy) , εαν ανεβασεις vmch ή χαλαρωσεις PL & μνημες και ανεβει και αλλο το FSB , τοτε εχουμε limit μητρικης.

Εαν δεν κερδισεις ... τοτε εχουμε cpu wall .

Απο οσο εχω συζητησει , το FSB Wall του επεξεργαστη απο μεταβαση αερα σε υγρο αζωτο ειναι καμμια 20αρια Mhz .

Μεχρι στιγμης νομιζω πως CPU wall εχεις .

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή με ίδιες ρυθμίσεις/τάσεις η φόρμουλα πάει 530-550 και η rampage 580-600

ή έκανες και κάτι διαφορετικό; Υποθέτω ότι το υπόλοιπο hardware είναι το ίδιο (cpu δηλαδή + μνήμες)

Εκανε 5 ξορκια και 2 ταματα ! :magic:

Σπυρε ... αλλαξε μητρικη . Μονο αυτο .... Τελος ! :smoke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.