mariosalice Μάρτιος 10, 2007 #1561 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Το διόρθωσα και το ξανάβαλα.Έτρεξα ένα spi σε όλους τους δίσκους.Σε δύο partition RAID-0, σε ένα δίσκο NTFS, σε ένα δίσκο με ένα partition FAT32 και σε ένα USB key.Διαπίστωσα ότι το USB key σέρνεται.Πιο γρήγορο ήταν το FAT32 partition.Παράξενο.Θα δω μήπως μπορέσω να φτιάξω ένα partition FAT32 στο RAID.Το copy waza εμένα δεν μου είχε δώσει τίποτα, παλιότερα, γι αυτό σε ρώτησα.Ίσως το ξαναδοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάρτιος 10, 2007 #1562 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Mήπως είχες κάνει την μεταφορά του αρχείου απο λάθος partition? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 10, 2007 #1563 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Τι να πω. Μπορεί. Έκανα αντιγραφή ενός video αρχείου 2GB στο dir του spi και το έκανα move (μεταφορά στο αρχικό dir σε άλλο δίσκο). Mε την ολοκλήρωση της μεταφοράw είχα ανοικτό το spi και έτοιμο να τρέξει 32MB, οπότε πάτησα ένα enter.Αλλά δεν τρέχω Spi με απαιτήσεις, αφού δεν έχω κατάλληλη ψύξη για extreme Ο/C και δεν το έψαξα ιδιαίτερα το θέμα. Θέλει πολλές μετρήσεις που είναι χρονοβόρες στο SPi32.Το ramdisk δεν τρέχει σε 64bit λειτουργικά και απαιτεί χρόνο και κόπο.Πάντως μέσα από τα Vista μίκρυνα ένα partition στο RAID-0 και έφτιαξα ένα 8GB FAT32.Παίρνω τα ίδια αποτελέσματα με το fat32 του σκέτου δίσκου.Τo Raid-0 δεν μου έδωσε τίποτα.Ίσως επειδή είναι μικρά τα αρχεία που φτιάχνει το spi.Αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω την τεράστια καθυστέρηση που έχω όταν τρέχω το SPi από USB key.Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο το μέγεθος του file allocation.Τα έχεις ψάξει καθόλου αυτά? Ποια είναι η εμπειρία σου από το copy waza και το ram disk?Αξίζουν τον κόπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάρτιος 10, 2007 #1564 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Βάλε Maxmem = 640 ΤΕΛΟΣ..........Μετά φτιάξε ένα αρχείο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από 4 χ 640ΜΒ.........Μετά κάνε ότι έκανες...... Υ.Γ. Ελπίζω να έχεις βάλει και το LargeSystemCache = 1........ EDIT: Αυτά ισχύουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για το 32Μ και όχι για το 1Μ......Στο 1Μ ΔΕΝ βλέπουμε μεγάλη διαφορά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάρτιος 10, 2007 #1565 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Ram disk και copy waza δίνουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε spi32m...και ελαχιστα καλυτερα σε 1Μ...όταν κάνεις το ramdisk κοίτα το γράψιμο της τελευταίας λούπας. Όλα αυτα σε συνδιασμό με real time και affinity και όλα τα συναφή.. Δεν εχω ιδεα για Vista ,ούτε απο 64bit λειτουργικο...δοκίμασε με XP και service pack 2. ’μα έχεις και έναν raptora δοκίμασε να βάλεις το Pi σε αυτον αλλά δεν ξέρω αν θα την ακούσει με το υψηλό PCI frequency/latency....αμα έχες raid καλυτερα μην το δοκιμασεις γιατι μπορει να χτυπήσει... Την μεταφορά να την κάνεις απλά τραβώντας το αρχείο...μην δοκιμάσεις μέσα απο MS-DOS με εντολές, δεν πιάνει... Και όπως σου είπα πιο πριν μην βάλεις MAXMEM 640...ο hipro το έχει τιγκα ελαφρομένο το λειτουργικό του και παιρνει τα καλύτερα αποτελέσματα εκεί...αυτο ισχύει μόνο για 2X1gb και μόνο για το 32m...για τα άλλα θές άλλα values. Για το USB key...δεν έχω εμπειρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 10, 2007 #1566 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 hipro5 να δωσω παραπανω ταση στις μνημες? ο επεξεργαστης δεν παει πιο πανω απο 4007,4 οποτε τον αφηνω ως εχει... μπορω ομως να κερδισω παρα πολλα απο τις μνημες.επισης τις τασεις της μιτρικης για ΝΒ ΚΑΙ SB τις εχω AUTO.. μηπως γιαυτον τον λογο δεν παει πανω απο 4007ΜΗz?επισης δοκιμασα και αυτο με το maxmem (το ορισα 640) αλλα δυστηχως κανενα το κερδος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Μάρτιος 10, 2007 #1567 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 09:34] Τρέχω το Spi με Vista 64bit. Το maxmem 640ΜΒ δεν έδωσε τίποτα. Αντίθετα, τα msconfig - diagnostic startup, μου έδωσε ~100 ms. Επίσης τα Vista δεν επιτρέπουν να βάλω real time το affinity. Μέχρι high priority μπαίνει. Η δική μου ψύξη δεν είναι τόσο αποδοτική όσο η δική σου. Αν και έχω μεγάλο ψυγείο και δυνατή αντλία, νομίζω ότι οι χάλκινες σπείρες και οι πλαστικοί σωλήνες που έχεις είναι μισής ίντσας. Σε μένα η διάμετρος είναι 3/8". Διαπίστωσα ότι με μικρότερη τάση πάει καλύτερα ο δικός μου επεξεργαστής, γιατί είναι πιο κρύος. Θέλει ψάξιμο με μικρές αυξήσεις στην τάση κάθε φορά. Ο επεξεργαστής έχει περιθώρια. Εγώ δεν έχω. Έσφιξα τα timing κι άλλο, αλλά πόσταρα στο SPi32. Εκεί θα τα δεις. Μόνο που όταν έτρεχα το SPi32, ξέχασα να απενεργοποιήσω το screen saver και ίσως να έχασα λίγο ΛΟΛ. Πήρα ιδέες από σένα (timing, DRAM:FSB 1:1, 1Τ). Αν και έχουν αναφερθεί εδώ, από τον Hιpro και τον Phill, (thanks σε όλους) δεν τα είχα δοκιμάσει. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει να αυξήσω το FSB μέσα από τα Windows, γιατί δεν ξέρω το μηχανισμό και τα όρια που λειτουργεί αυτό το τρυκ και δεν το έχω ψάξει. 1:Το phil το γραφω με ενα l 2:Κατεβασε το nlite και φτιαξε ενα lite λειτουργικο XP(το δικο μου μαζι με το SP2 δεν ξεπερνα τα 90ΜΒ) 3:Αφου παιζεις με 9 μουλτι οποτε μπουταρεις πανω απο 424fsb,βαλε στο bios 424(1696),μπες win,και μετα ανεβα με clockgen.Λογικα δεν θα εχεις προβλημα μεχρι εκει που παιζεις.Ετσι θα εκμεταλευτεις το 1066 strap(και εγω απο τον hipro το διαβασα). 4:Δοκιμασε και τις ρυθμισεις που εχω ποσταρει στο 32Μ με 2Τ και πολυ σφικτα subtimings(βεβαια εχε υποψιν οτι θα χριαστεις πολυ ρευμα στο chipset και καλη ψυξη,οπως και στις μνημες). Αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάρτιος 10, 2007 #1568 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Δώσε κι άλλη τάση στις μνήμες και βάλε κι έναν ανεμιστήρα να τις φυσάει.......Μετά σφίξε κι άλλο τα sub-timmings.......και ναι, ψάξου με τις τάσεις NB και SB...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 10, 2007 #1569 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Eχω βαλει το OCZ MEMORY COOLER οσον αφορα την ψυξη των μνημως ετσι μονο καταφερα να κατεβασω τα timings σε 4-4-3-4 1T... στα 900MHz με 2.33 VOLT. Aλλα δεν αρκουμε εδω σε καμια περιπτωση, εχω πολυ δρομο ακομη.. αλλωστε μολις ξεκινησα στο μονοπατι του OVERCLOCK Αποτι ειδα στο BIOS ΤΟ NB ειναι με 1.57 volt... θα του δωσω 1.60 volt και θα προσπαθησω για τα 4100MHz ... στον επεξεργαστη.. λογικα με 1.7 volt θα τα πιασει :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 10, 2007 #1570 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Ωπα Ένα μεγάλο ευχαριστώ hipro5, Phil, GoriLLakoS και JOHNX2. Κρίμα που δεν τα πρόλαβα να τα διαβάσω όλα αυτά που μου γράψατε λίγο νωρίτερα. Είχα κλειστό το Internet γιατί ανέβαζα λίγο λίγο το FSB (από BIOS αφού δεν είχα δει το όριο 425) και έτρεχα SPi1ΜΒ και SPi32MB. Θα ποστάρω τα αποτελέσματα σε λίγο. Φαίνεται ότι ο επεξεργαστής ανεβαίνει κι άλλο. Μόνο που κάθε φορά τρέχω ένα spi, τρέχω Everest και CPUz και κάνω δύο print screen, για να έχω δύο σελίδες από το Everest. Δεν συμφέρει. Μου τρώει πολύ χρόνο. Πάντως δοκίμασα SPi 1 και 32ΜΒ με maxmem 640 και copy waza με αρχείο 1.8GB και στη συνέχεια με maxmem 700 και το ίδιο αρχείο για copy waza. Όπως είπα δεν είχα διαβάσει τα δικά σας ποστ και έτσι ταλαιπωριόμουν άδικα. Πάντως δεν είδα διαφορά ούτε στο 1 ούτε στα 32ΜΒ. Βέβαια ίσως να κάνω κάτι λάθος, εκτός από το μέγεθος του αρχείου ή να μην δουλεύει το κόλπο στα Vista. [hwbot] 13.104 sec - Intel E6700 @ 3960 MHz @1.42V - SuperTalent 2 GB 4-4-3-9 1T 1:1[/hwbot] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 10, 2007 #1571 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Στα Vista μην βαλεις LargeSystemCache = 1 εμένα σερνόταν και μερικές φορές δεν ξεκινούσαν καν.:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNX2 Μάρτιος 10, 2007 #1572 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 ΜΑΡΙΕ ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ CPU... ακομη με 1.42 εισαι, οπως και στο NB... εγω με 1.57 volt ειμαι.... θα πιασεις 4χχχ MHz σιγουρα.κανε το εξης.... ορισε απο BIOS με την μια ετσι ξερα 1801 FSB με 9Χ multy και αρχισε σιγα-σιγα να ανεβαζεις ταση στον επεξεργαστη μεχρι να ειναι σταθερος και να μην εχεις προβλημα... σφιξε timings και subtimings και δωστου S-PIετσι επιασα εγω τα 4007MHz... μην φοβασε δεν κεγεται σε καμια περιπτωση...επισης δοκιμασε και με 10χ401 και εχεις 4ρισει με την μια... ειναι θεμα χρονου βαση αυτον που βλεπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάρτιος 10, 2007 #1573 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Θα ανεβάσω vcore όταν δω ότι αυξάνοντας το FSB δεν μπαίνει Windows.Πάω σιγά σιγά.Πάντως τις ρυθμίσεις στα 3960 τις έχω σώσει και όταν τις φορτώνω στο BIOS, μπαίνει με τη μία στα Windows.Αν θυμάμαι καλά από 1800 μέχρι 1820 είχα κενό παλιότερα με προηγούμενα BIOS.Τώρα είναι εντάξει?Τη μνήμη την έβαλα 2.3v στο BIOS αλλά μου δείχνει 2.35v.Για ψύξη στις μνήμες έχω το OCZ MEMORY COOLER. Κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι αθόρυβο.Το LargeSystemCache = 1 που το βρίσκουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάρτιος 10, 2007 #1574 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 SystemCache : regedit---> Hkey_Local_Machine\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 10, 2007 #1575 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Χωρίς Maxmem στα 400x9 και 3-3-3-10 εβγαζα 14m 06s χχχ. Με Μaxmem στα 400x9 και 3-3-3-8 έβγαζα 14m 04s χχχ. (στο Spi 32M).Mνημες 1:1. Αυτα τα 2 sec μου τα έδωσαν οι μνήμες ή το maxmem? :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Expert Μάρτιος 10, 2007 #1576 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 απο tras να πάρεις 2 δεύτερα...κάπως χλωμό...Λογικά απ το maxmem τα πήρεςΑρχική απάντηση από $George Vasil$(sto Spi 32 MB) βγήκε 32ΜΒ SPi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Μάρτιος 10, 2007 #1577 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2007 Αρχική απάντηση από Expert [Σήμερα, στις 23:19] απο tras να πάρεις 2 δεύτερα...κάπως χλωμό... Λογικά απ το maxmem τα πήρες βγήκε 32ΜΒ SPi? Ναι ειναι πιο μεγαλο απο το 1ΜΒ Μιας και εχει καιρο να αναφερθει και το διαβαζω ολο και πιο συχνα,το spi δεν μετριεται σε ΜΒ(MegaByte) αλλα σε Μ(Milion)και εχει να κανει με το ποσα εκατομηρια δεκαδικους του π(3,14......) θα υπολογισει το προγραμμα. Οποτε μην ξαναδω κανεναν να γραφει ΜΒ γιατι θα εχει να κανει με τον Beetlejuice :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellbound Μάρτιος 11, 2007 #1578 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2007 [hwbot] hellbound - 18.88 - Core 2 Duo E6300 @ 3127 Mhz - Asus P5B - Kingston 667 @ 893 5-6-6-15 - Zalman CNPS 9500 [/hwbot] Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 12, 2007 #1579 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2007 Αρχική απάντηση από phil [10-03-2007 22:48] Ναι ειναι πιο μεγαλο απο το 1ΜΒ Μιας και εχει καιρο να αναφερθει και το διαβαζω ολο και πιο συχνα,το spi δεν μετριεται σε ΜΒ(MegaByte) αλλα σε Μ(Milion)και εχει να κανει με το ποσα εκατομηρια δεκαδικους του π(3,14......) θα υπολογισει το προγραμμα. Οποτε μην ξαναδω κανεναν να γραφει ΜΒ γιατι θα εχει να κανει με τον Beetlejuice :devil: πες τα βρε φιλιπ,πες τα... :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
skritikos Μάρτιος 13, 2007 #1580 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2007 [hwbot] skritikos - 12.547s - Core 2 Duo - E6600 @ 4032Mhz - Abit AW9D Max - Zalman 9700 - Mem 4-4-3-4-30 [/hwbot] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.