2cpu Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Στο μηχανημα της υπογραφης σκεφτηκα να το αλλαξω λειτουργικο συστημα .Αυτη την στιγμη το εχω win xp sp2. Τι προτεινετε να το εγκαταστησω?Δεν με ενδιαφερει αν ειναι win η Linuxοειδες. Απλα να ειναι οσο το δυνατον πιο ελαφρυ. Οποιαδηπωτε προταση(εκτος να το εκπαραθυρωσω ) δεκτη.
demizz26 Μάρτιος 28, 2006 #2 Μάρτιος 28, 2006 ubudu linux, αρκετά ελαφρύ και λειτουργικόΑλλιώς σε ms windows 2000Τρίτη ελαφρια εναλλακτική Vista.(πλάκα κάνω για την τρίτη)
saxon_747 Μάρτιος 29, 2006 #3 Μάρτιος 29, 2006 Γιατι δεν κρατας τα Win XP SP2? Με λιγο tweaking μπορουν να γινουν πολυ ελαφρυτερα...
saxon_747 Μάρτιος 29, 2006 #5 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από kreach Tι είδος tweaking? Καταρχας θα μπορουσε να απενεργοποιησει ολα τα εφε των windows και επιλεξει My Computer->Properties->Advanced->Performance->Settings->Adjust For Best PerformanceTα υπολοιπα tweaks που μπορουν να ελαφρυνουν τα windows βρισκονται με μια απλη αναζητηση στο google. Link 1 Link 2 Eπιπλεον, μπορει να χρησιμοποιησει προγραμματα του τυπου Tune up Utilities , Registry Mechanic, System Mechanic κτλ.Αν χρησιμοποιησει και καποιο ελαφρυ AV & Firewall, νομιζω οτι θα πετυχει αυτο που θελει, χωρις να αλλαξει λειτουργικο.
2cpu Μάρτιος 29, 2006 Author #6 Μάρτιος 29, 2006 Tα εφε τα εχω απενεργοποιησει απο την πρωτο μπουταρισμα των win οπως επισης και το theme.Ολα τα υπολοιπα τα εχω εφαρμοσει (registry,drivers)πανω κατω. Επισης αφου απενεργοποιησω τα εφε εφαρμοζω και το xp antispy και οτι εχω ξεχασει το απενεργοποιει εκεινο.Απλα registry δεν πειραζω πολυ γιατι οπωτε βαζω χερι εκει το μηχανημα μετα χανει αυγα και πασχαλια. Οπωτε ειχα δοκιμασει registy mechanic,system mechanic,jv16 μετα γεια σας ... Βασικα επειδη εχω χασει τα δισκακια των 98 & 95 και τα ξεχασα υπεθεσα μηπως ηταν ποιο ελαφρια σε σχεση με xp.Απο πλευρας Linux δεν γνωριζω γιατι δεν ασχοληθηκα ποτε και δε ξερω τι γινεται.Παλια ειχα κανει προσπαθειες με suse αλλα οχι τιποτα παραπανω,τα εγκατεστησα και μετα τα ξηλωσα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.