Jump to content

new overclocker needs help!!!!

dman

Recommended Posts

Είμαι νέος στο ο/c (ασχετα αν εχω κανει εδω και 3 χρονια στο pc μου)και θελω μερικες συμβουλες. 1ον. πειτε μου ενα mobo για intel, να ειναι ξεκλειδωμένο το bios (καταλαβενεται τι ενοω...) αλλα να μην χρειαστει να χαλασω μια περιουσια (τωρα εχω μια asrock P4V88=gia petama!!!).2ον. ποιο υλικο απαγει περισσοτερο την θερμοκρασια του επεξ εκτος απο νερο??? 3ον(και ηλιθια ερώτηση) εχω εναν celeron 2.40. παλια τον ειχα φτασει μεχρι 2.76 με 115 fsb kai 24 multiplier. TO vcore δεν το αλλαξα γιατι η κ***μητρικη μου το εχει κλειδωμένο (το ιδιο και το multiplier) .τωρα δεν μπορω να του κανω ο/c γιατι εχω εναν sata hd και οταν ανεβαζω το fsb δεν διαβαζει το λειτουργικο.φταιει που δεν μπορω να ρυθμισω την συχνοτητα του σκληρου μεσο bios???γινεται σε αυτον τον επεξεργαστη "καλο" ο/c???Σας παρακαλω απαντηστε μου γιατι γουσταρω τρελα το overclocking:D :D :D :jump: :jump:

Κατ'αρχήν 'ξεκλειδωμένο' BIOS, που να σε αφήνει να αλλάξεις multiplier σε επεξεργαστή δεν υπάρχει. Οι επεξεργαστές είναι κλειδωμένοι, όχι τα BIOS.

Για μία καλή μητρική πρώτα θα πρέπει να ξέρεις εσύ τι θέλεις. Τι μνήμες και κάρτα γραφικών έχεις και θέλεις να τις αλλάξεις με DDR-2/PCI-E;

Τώρα για την ψύξη φυσικά και πρέπει πρώτα να σκεφτείς τι είδος ψύξης θέλεις. Για υδρόψυξη το μόνο που μπορείς να βάλεις είναι νερό. Για απλή ψύξη αέρα συνήθως οι χάλκινες ψύκτρες είναι καλύτερες. Υπάρχουν πολλά υλικά που απορροφούν την θερμότητα καλύτερα από το νερό (πχ ξηρός πάγος) αλλά για τον προφανή λόγο δεν συνίσταται η χρήση τους.

Τώρα δεν μπορείς να κάνεις overclock γιατί το VIA chipset που έχει η μητρική σου δεν κλειδώνει τα PCI/PCI-E frequencies. Οπότε μόλις ανεβάσεις λίγο το frequency λογικό είναι ο SATA controller να μην λειτουργεί. Μία χαρά overclock μπορείς να κάνεις σε ένα σωστά φτιαγμένο σύστημα, αλλά όχι με την μητρική που έχεις.

ισως να εννοει οτι δεν εχει επιλογη για αυξηση τη τασης,,(συνηθως ειναι γκριζαρισμενες αυτες οι επιλογες και δεν μπορεις να την επιλεξεις..πας στην επομενη επιλογη που μπορεις να μεταβαλλεις...)

τα υπολοιπα νομιζω στα απαντησαν οι παραπανω...

(αν και πολυ θα θελα να μαθω τι καταλαβες με αυτο->"Υπάρχουν πολλά υλικά που απορροφούν την θερμότητα καλύτερα από το νερό (πχ ξηρός πάγος) αλλά για τον προφανή λόγο δεν συνίσταται η χρήση τους." )

Αρχική απάντηση από dman [Σήμερα, στις 16:57]

γιαυτο ρωταω ποια μητρηκη κανει για καλο ο/c.

Ποια μητρηκη με το επεξεργαστη που εχεις ή κατι καινουριο?

• 1 year later...
Αρχική απάντηση από dman [30-03-2006 11:58]

ρε παιδες ξεχαστε οτι εχω pc.θελω να μου πειτε τι να αγορασω ωστε να μπορω να κανω καλο o/c σε ιντελ επεξ.(μονοπυρυνους).

:zzz: :zzz: :zzz: :zzz: :zzz: :zzz:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.