Jump to content

Απλο routing με windows

morpheus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω σπιτι 2 subnets, 192.168.1.χχχ και 192.168.2.χχχ, το πρώτο ειναι ενσύρματο, το αλλο ασύρματο. Στο πρώτο παρέχεται Internet απο gateway που ειναι είτε ADSL Router είτε PC με Internet Connection Sharing (ελεγμένα δουλέυει και στις δύο περιπτώσεις). Το PC του δωματίου μου ειναι το ΜΟΝΟ που ανηκει και στα δυο (συνδέεται ανσύμρατα στο switch και ασυρματα με το laptop). Θέλω απο το laptop να routarεται η κίνηση του laptop προς το ενσυρματο LAΝ και το Internet μεσω του PC του δωματίου μου που τρέχει XP. Έχω ενεργοποιήσει το IP Forwarding/routing απο το HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip \Parameters

subkey : "IPEnableRouter" αλλά δεν παίζει (απο το laptop βλέπω μόνο τα δυο interfaces του desktop μου, τιποτε αλλο). Στο laptop υπάρχει Norton Internet Security, το οποιο με απενεργοποίηση δεν έκανε διαφορά.

Πάσα πρόταση δεκτή

Γράψε ip,mask,gateway,dns για κάθε κάρτα δικτύου ασύρματη ή ενσύρματη καθώς και του router.

OK λύθηκε το πρόβλημα! Έφταιγε οτι δεν ειχα βαλει route στη Gateway ενσύρματου δικτύου ωστε να επιστρέφουν τα πακέτα στο laptop, δεν ειχα δηλαδη αντιστροφο route. Έβαλα ενα persistent να ψάχνει το laptop μεσω του PC του δωματιου μου και ολα παιζουν!

Ευχαριστώ πάντως trendy για την προθυμία!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.