dop Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Γίνεται να αλλάξω τον ανεμιστήρα από το stock cooler του AthlonXP και να βάλω ένα 8άρι ή 12άρι - υπάρχει κανένα fan duct για αυτόν τον λόγο στην ελληνική αγορά;Με έναν 12άρι να βάζει και του τροφοδοτικού να βγάζει, έχω 55C για την CPU και 36C για την μητρική. Και αυτό γιατί έχω βάλει την ASUS μου μέχρι τα 55 να μην ανεβάζει στροφές στον ανεμιστήρα.Επιπλέον, αν βάλω λεπτό ricofon ή φελλό, πόσο αύξηση θερμοκρασίας θα έχω; Υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει τους 5C; Link to comment Share on other sites More sharing options...
iem36 Μάρτιος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Όσον αφορά την ηχομόνωση μην περιμένεις και τρελά πράγματα. Εγώ είχα βάλει ένα υλικό της Akasa και δεν είδα καμία απολήτως βελτίωση στο θόρυβο. Το ευχάριστο ήταν ότι οι θερμοκρασίες του κουτιού δεν μεταβλήθηκαν προς τα πάνω (άντε, 1 βαθμό τουλάχιστο)Τώρα δεν ξέρω τι είναι το fun duct αλλά εγώ είχα άριστα αποτελέσματα με μία SI 97 και έναν 9 άρι Sunon.Πάντως πριν αλλάξεις cooler βάλε ένα 12άρι να διώχνει τον αέρα από το κουτί σου. Εγώ παρατήρησα μία μείωση τουλάχιστον 3-5 βαθμών αντικάθιστώντας το πίσω μαμίσιο 12άρι του κουτιού με ένα 12άρι αλουμινένιο από μαγαζί της Στουρνάρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Μάρτιος 28, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι σε load ή σε idle? Για στοκ ψύκτρα καλά μου φαίνεσαι...πάντα βέβαια με την όποια απόκλιση της μητρικής. Ποιόν AthlonXP έχεις? Mobo? Το να αλλάξεις τον ανεμιστήρα της ψύκτρας δεν θα σε ωφελήσει λόγω της μικρής και αλουμινένιας κατασκευής της (= όχι για πολλά πολλά). Η αγορά μιας καλύτερης ναι. Γλιτώνεις και από τον θόρυβο και τα ρικοφόν . Ενα καλό παράδειγμα είναι εδω : http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=24092 Και βεβαίως αν δημιουργήσεις μια καλή ροή αέρα με εξτρα φανς κτλ. χάνεις κάποιους βαθμούς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dop Μάρτιος 28, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Είναι ένας Athlon XP 2700+ (στα 2GHz παίζει). Η μητρική είναι μία ASUS A7V880 και οι θερμοκρασίες είναι ίδιες σε load/idle, μόνον και μόνον επειδή έχω ρυθμίσει το αντίστοιχο χαρακτηριστικό της μητρικής να ρίχνει τις στροφές του ανεμιστήρα κάτω από τους 55C.Δεν ενδιαφέρομαι να το κάνω overclocking (σιγά, τι θα κερδίσω κιόλας) αλλά με ενοχλεί το βουητό - που κατά 90% προέρχεται από το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή όταν δουλεύει σε full-στροφές.Αυτή τη στιγμή ένας 12άρης βάζει αέρα (είναι κάτω από τους δίσκους στο πλαϊνό του κουτιού, αφού άνοιξα τρύπα) και ο 12άρης του τροφοδοτικού βγάζει. Στην ATI μου έχω ένα Silencer οπότε είμαι καλυμμένος από θόρυβο εκεί, η μητρική δεν έχει fan στο northbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Μάρτιος 28, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Τον ψήνεις δλδ κανονικά....:devil: Barton πυρήνας, ε; Καλά είσαι με την στοκ.Ξήλωσε drives-fans από το ρεύμα και βάλε μπρός το pc σου...έτσι θα εντοπίσεις αν όντως ο θόρυβος προέρχεται από εκεί (που έτσι πρέπει να είναι όπως τα λές).Πάντως η αλλαγή ψύκτρας θα σε ωφελήσει και σε temps και σε θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dop Μάρτιος 28, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 ’κυρο, στα 2.16GHz είναι. Νομίζω είναι Thoroughbred-B (στα 333 είναι το bus, άρα μάλλον τέτοιος είναι).Ένα μέρος έρχεται σίγουρα από το ανεμιστηράκι της CPU και ένα από τον 12άρη του τροφοδοτικού - υπεύθυνη πρέπει να είναι η γρίλια που έχει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Μάρτιος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Ο φαν του τροφοδοτικού ακούγεται σα να βρίσκει πάνω στη γρίλια? Μπορεί να κάνει και από μόνος του θόρυβο...αν δεν ενοχλεί βέβαια, και τι να λέει...το τροφοδοτικό τί μάρκα είναι? Το έχεις καιρό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dop Μάρτιος 28, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Ο αέρας που περνά μέσα από την γρίλια ακούγεται, δεν ακουμπά ο ανεμιστήρας πάνω σε αυτήν. Το τροφοδοτικό είναι ένα Sansun από το e-shop (τώρα πια δεν το έχει). Πρόσφατα το είχα πάρει, μια και είχα μείνει από τροφοδοτικό και ήταν ετοιμοπαράδοτο.Δυστυχώς έχει 2-3 χρόνια εγγύηση, οπότε δε θα ήθελα να του βάλω χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.