Jump to content

Ηibernate - Μήπως τελικά αυτή είναι η λύση ?

kreach

Χρησιμοποιείται τo "Hibernate" ?  

46 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από kreach [Χθες, στις 23:29]

Stand-By οι ανεμιστήρες είναι αναμένοι και κάνει θόρυβο. Το Hibernation είναι συν τοις άλλοις και αθόρυβη λύση ! Eίναι αρκετά ασφαλές για μια επιχείρηση? Δεν πρέπει κάθε τόσο να γίνεται παραδοσιακό restart? Προσωπικά κάθε μια δυο βδομάδες κάνω ένα restart καλού κακού.

Ρυθμιζεται απο το ΒΙΟΣ πως θα ειναι το σταντ-μπάι. ;)

Αρχική απάντηση από kreach [12-04-2006 23:29]

Stand-By οι ανεμιστήρες είναι αναμένοι και κάνει θόρυβο. Το Hibernation είναι συν τοις άλλοις και αθόρυβη λύση ! Eίναι αρκετά ασφαλές για μια επιχείρηση? Δεν πρέπει κάθε τόσο να γίνεται παραδοσιακό restart? Προσωπικά κάθε μια δυο βδομάδες κάνω ένα restart καλού κακού.

Σε εμένα όταν είναι stand-by τα μόνα που έχουν ρεύμα είναι οι μνήμες και το κουμπί του power που αναβοσβήνει. Δεν λειτουργεί τίποτε άλλο. Επομένος δεν υπάρχει ούτε υποψία θορύβου.

Ένα (ηθελημένο) restart δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Εγώ κάνω όποτε το "βλέπω μπουκωμένο" το σύστημα..

Hibernate. Όλα σβήνουν.

Κλασικό Stand by (POS). Νομίζω μόνο οι δίσκοι ουσιαστικά σταματάνε. Ανεμιστήρια στο full.

Stand by (STR - Suspent To RAM). Όπως το περιγράφει ο Master.

Στο BIOS για STR επιλέγετε S3(STR). Το κλασικό είναι το S1(POS).

Ακόμα και αν το BIOS διαθέτει την επιλογή υπάρχει περίπτωση με μην δουλεύει το STR. Παρατήρησα δυστυχώς το εν λόγο σε μητρική 775 με VIA όπου το STR υπάρχει στο BIOS αλλά δυστυχώς το σύστημα μπαίνει σε κλασικό stand by ( όλα τα ανεμιστήρια στο full γ@μώτο...)

• 2 weeks later...

εκει που θελει 1 λεπτο με hibernate κανει 52''. εσεις εχετε μεγαλυτερες διαφορες;

Κοίτα τόσην ώρα κάνει περίπου με hibernate, το θέμα είναι όταν έχεις κανα λάπτοπ ή ένα αρχαίο "κατεβαστήρι" που κάνει κανα 5-10 λεπτά να φορτώσουν εμ, τα 52" είναι λύτρωση :cool:

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες με κυριότερο τον controller την ποσότητα της μνήμης, αλλά και για παράδειγμα το πόσο φορτωμένο ήταν το σύστημα την ώρα του hibernate.

Σε ένα γρήγορο τεστ πριν αυτό το post μαζί με τον χρόνο που κάνει το BIOS να προχωρήσει έχω τους εξής χρόνους.

Κανονικό BOOT όλα τα task icons φορτωμένα 65 sec

Hibernate 27 sec

Αρχική απάντηση από MasterDAL [17-04-2006 19:46]

Σε εμένα όταν είναι stand-by τα μόνα που έχουν ρεύμα είναι οι μνήμες και το κουμπί του power που αναβοσβήνει. Δεν λειτουργεί τίποτε άλλο. Επομένος δεν υπάρχει ούτε υποψία θορύβου.

Ένα (ηθελημένο) restart δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Εγώ κάνω όποτε το "βλέπω μπουκωμένο" το σύστημα..

Και εγώ με ASUS μητρική σβήνουν όλα τα ανεμιστηράκια, και AMD και ΙΝΤΕΛ ASUS RULEZ:clap:

Αρχική απάντηση από .38-.45

οχι. δεν εχει ρευμα αφου. απλα οταν κλεινει, γραφει τη ram στο σκληρο. οταν ανοιγει, φορτωνει οσα εγραψε και εισαι εκει που βρισκουσουνα.

Αυτό μου τυχαίνει διαρκώς στο SuSE. Όταν πχ εχω ανοιχτά καποια προγραμματα και κλεισω το PC γιατί κόλλησε οταν πήγα να παιξω το SIMS2 (linux βλεπεις........), οταν κανω reset και μετά μπω ξανα στο SUSE είναι όλα απείραχτα, έτσι όπως τα άφησα. Αυτό σημαίνει ότι ο PC μου hybernίζεται ;

Εγω γλιτωνω καμμια 15αρια δευτερα αλλα αν κλεινεις το pc καθε 10 μερες δεν εχει και μεγαλη διαφορα.........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.