Jump to content

Ηibernate - Μήπως τελικά αυτή είναι η λύση ?

kreach

Χρησιμοποιείται τo "Hibernate" ?  

46 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το μεγάλο πρόβλημμα που αντιμετώπιζα με το "κατεβαστήρι" μου καθώς και το λάπτοπ του πατέρα μου είναι το γεγονός ότι αργούσε ΠΑΡΑ πολύ το startup. Με το TuneUp Startup Manager (των TuneUp Utilities) κατάφερα να μειώσω αρκετά τον χρόνο του startup αλλά και πάλι αργούσε. Τελικά δοκίμασα κάτι καινούργιο. Αντί να κάνω το κλασσικο Shut Down κάνω Hibernate. Έτσι ό,τι υπάρχει στη ram αποθηκεύεται στον σκληρό και είναι θέμα μερικών λεπτών να ξαναγυρίσει στην αρχική του κατάσταση.

Είναι λύση όμως αυτή?

Σαφώς και με διαφορά.

Το βράδυ μεταφέρω το λάπτοπ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να κατεβάζει. Έτσι κάνω ένα ωραίο hibernate στο τσακ μπαμ. Δεν αξίζει να το ανοιγοκλείνεις κάθε φορά. Το κάνω εξαιρετικά σπάνια πλέον.

Τα vista είχα δει πως θα μπαίνουν σχεδόν πάντα σε μια παρόμοια κατάσταση και θα κάνουν 2-3s να ξεκινήσουν.

Εγώ πάλι όσες φορές το έχω δοκιμάσει δεν έχω δει καμια σπουδαία διαφορά... Επίσης δεν ξέρω, προτιμώ την καθαρή λύση του κανονικού άνοιξε/κλείσε...

Και εγώ παλιά με Windows το συνήθιζα.

Αν και το PC είναι ποιο αργώ μετά, δε ξέρω γιατί, μάλλον λόγο κάποιού preloading που έχει γίνει και με το που ανοίγει στέλνει τα cached settings, πριν το hibernation, στη RAM.

Στο start-up πάντως έχει τεραστία διαφορά.

Κατι πάει να κάνει και η Novell πλέον αλλά είναι beta.

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 10:46]

Δεν αξίζει να το ανοιγοκλείνεις κάθε φορά. Το κάνω εξαιρετικά σπάνια πλέον.

το αυτο.

ποτέ δεν καταλαβα, γιατι πρεπει καθε φορα να ξεκινας το pc απο το μηδεν, λες και ειναι φορτηγο.

Εδώ και 1-2 χρόνια παίζω όσο ποιο συχνά μπορώ με hibernate και τελευταία με STR (Suspent to RAM). Απλά θέλει το σύστημα να είναι σταθερό ώστε να είσαι 110% σίγουρος ότι θα επανέλθει από hibernate.

Πραγματικά το μόνο που έχω λατρέψει στα windows. 10-20 δευτερόλεπτα από το power on με hibernate για να αρχίσεις να δουλεύεις. Όσο χρειάζεται να ανοίξει η οθόνη από STR.

Φυσικά και hibernate / suspend to ram για laptop υπολογιστες κυρίως. Ανοιγει αμέσως και αν δεν τον χρησιμοποιείς καταναλώνει λιγότερη (έως καθόλου) ενέργεια παρατείνοντας την αυτονομία του.

στον φορητό το χρησιμοποιώ συνέχεια...

Bug: εαν έχω ενεργοποιήσει το Ati overdrive σε άλλη θέση από το performance, όταν γίνει επαναφορά η οθόνη είναι εντελώς corrupted, αν καταφέρω και πατήσω "Ati restart runtime" φτιάχνει.

στο desktop όχι, έχει και το raid φορτώνει σχετικά γρήγορα.

Παλιότερα το συνήθιζα.Σε κάποια φάση το είχα κόψει γιατί είχε κολλήματα το pc.Τώρα το ξανάρχισα αφού το startup μου κάνει μισό αιώνα...

Εγώ πριν κάνω Hibernate καλού κακού κάνω ένα Optimization της RAM με το TuneUp MemOptimizer. Υπάρχει τίποτε άλλο που πρέπει να προσέξω πριν και μετά το Hibernation?

Θέλω να καταλήξω στο εξής: είναι αρκετά αξιόπιστη η χρήση του σε επαγγελματικό περιβάλλον?

• 2 weeks later...

Σε εμένα γιατί δεν υπάρχει η λειτουργία hibernation; Πατάω shift και δεν φαίνεται ούτε από τη διαχείριση εργασιών(task manager)

Έχω Fujitsu-Siemans Lifebook E8020 Win.XP Pro.

Αρχική απάντηση από Rightman [Σήμερα, στις 18:29]

Σε εμένα γιατί δεν υπάρχει η λειτουργία hibernation; Πατάω shift και δεν φαίνεται ούτε από τη διαχείριση εργασιών(task manager)

Έχω Fujitsu-Siemans Lifebook E8020 Win.XP Pro.

Πινακας Ελενχου -->Επιλογες ενεργειας

Η ψηφος μου πηγε στην πρωτη επιλογη...

post-1392-1416072531,3547_thumb.jpg

Hibernation. Όλα σώζονται στον δίσκο. Με λίγα λόγια? Το βγάζεις από την πρίζα!!!

STR. Μόνο η RAM παίρνει ρεύμα. Όλα τα άλλα είναι off. Κατανάλωση. Ελάχιστη.

Αρχική απάντηση από $George Vasil$ [07-04-2006 18:59]

Πινακας Ελενχου -->Επιλογες ενεργειας

Η ψηφος μου πηγε στην πρωτη επιλογη...

Σωστός! Παντός λάθος που τον είχαν προριθησμένο χωρίς αδρανοποίηση.

οχι. δεν εχει ρευμα αφου. απλα οταν κλεινει, γραφει τη ram στο σκληρο. οταν ανοιγει, φορτωνει οσα εγραψε και εισαι εκει που βρισκουσουνα.

Εγώ προτιμώ τη λύση stand-by σε str. Περίπου μία φορά την εβδομάδα κάνω και κανένα restart. Η διαδικασία είναι τάχιστη και ο λογαριασμός του ρεύματος δεν έχει αλλάξει.

Το γέλιο της υπόθεσης είναι ότι για να βγει ο υπολογιστής από stand-by πατάω το κουμπί του power και σε 2-3 sec είναι στην εισαγωγική οθόνη επιλογής χρηστών των win. Κάποιοι γνωστοί λοιπόν που έτυχε να είναι μπροστά κατά την "εκκίνηση" έμειναν έκπληκτοι από την ταχύτητα του Η/Υ:D:D:D

Stand-By οι ανεμιστήρες είναι αναμένοι και κάνει θόρυβο. Το Hibernation είναι συν τοις άλλοις και αθόρυβη λύση ! Eίναι αρκετά ασφαλές για μια επιχείρηση? Δεν πρέπει κάθε τόσο να γίνεται παραδοσιακό restart? Προσωπικά κάθε μια δυο βδομάδες κάνω ένα restart καλού κακού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.