aggelopas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2006 Ξερω οτι το εχουν κανει μερικοι απο εδω αλλα δεν ειδα κανενα παρομοιο θεμα. Επειδη σκεφτομαι να το κανω και εγω μπορει να μου πει καποιος αν αξιζει και κατα ποσο το πλαισιο των οθονων ειναι ενοχλητικο και αν ειναι δυνατον να βαλει και καποιες φωτογραφιες (απο ταινια,παιχνιδι θα ηθελα...) 10nks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάρτιος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Εμένα βασικά με βολεύειΓιατί δεν αναγκάζομε να είμαι συνεχεία minimize-maximize τα παράθυρα για να κανείς μερικές δουλειέςΠχ word με firefox Java με pdf ΚτλΤο μόνο κακό είναι το κενό στην μέση αλλά το συνηθίζεις..Στην περίπτωση μου είναι αισθητό μονό στις ταινίες γιατί υπάρχει μια γραμμή 3 εκατοστών στο κέντρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάρτιος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 @aggelopas έχεις σκεφτεί τη λύση μιας wide? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 25, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Ναι αλλα θελω απο 20'' και πανω και μαζευονται δυσκολα τα μαμιδια...Περισσοτερο για αυτο και επειδη εχω ξεμεινει με μια NEC crt 17'' θελω να περασω σε tft γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v@ss Απρίλιος 13, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Έχω δύο CRT 17άρες, με 1152 ανάλυση η καθεμία. Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι η κάρτα χάνει απόδοση όταν δείχνει σε δύο monitor. Γιαυτό και για άλλους λόγους, έχω dual boot XP, ένα για δουλειά και ένα για παιχνίδια. Στο δεύτερο, είναι ρυθμισμένη μόνο η μία οθόνη. Σχετικά με την άνεση, πιστεύω ότι όποιος συνηθίσει να δουλεύει με δύο Monitor, δεν γυρίζει σε ένα εύκολα. Ειδικά με το nview, που επιτρέπει maximise ενός παραθύρου σε κάθε οθόνη, τα πράγματα είναι πολύ άνετα. Πέρα από τις περιπτώσεις που δουλεύεις σε δύο εφαρμογές (πχ firefox και word) συνήθως έχεις το πρόγραμμα ή ταινία στη μια οθόνη και όλα τα Monitors (cpu, temps, δίσκους, downloads, msn) και τα shortcuts στην άλλη. Με μια ματιά βλέπεις τι γίνεται, πολύ εύχρηστο. Όσο για το κενό, προσωπικά στην απόσταση που δουλεύω από τις οθόνες (0.5m) μου φτάνει η μια και δεν κάνω maximise ένα video σε όλο το desktop αλλά στη μια οθόνη, οπότε δε με ενοχλεί. Μεταφέροντας ένα παράθυρο από τη μια στην άλλη, απλά δεν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaGR Απρίλιος 13, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από v@ss Σχετικά με την άνεση, πιστεύω ότι όποιος συνηθίσει να δουλεύει με δύο Monitor, δεν γυρίζει σε ένα εύκολα. Ειδικά με το nview, που επιτρέπει maximise ενός παραθύρου σε κάθε οθόνη, τα πράγματα είναι πολύ άνετα. Πέρα από τις περιπτώσεις που δουλεύεις σε δύο εφαρμογές (πχ firefox και word) συνήθως έχεις το πρόγραμμα ή ταινία στη μια οθόνη και όλα τα Monitors (cpu, temps, δίσκους, downloads, msn) και τα shortcuts στην άλλη. Με μια ματιά βλέπεις τι γίνεται, πολύ εύχρηστο. Όσο για το κενό, προσωπικά στην απόσταση που δουλεύω από τις οθόνες (0.5m) μου φτάνει η μια και δεν κάνω maximise ένα video σε όλο το desktop αλλά στη μια οθόνη, οπότε δε με ενοχλεί. Μεταφέροντας ένα παράθυρο από τη μια στην άλλη, απλά δεν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Απρίλιος 13, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Το dual view εγώ το χρησιμοποιώ όχι για να έχω ένα μεγαλύτερο view αλλά για να κάνω ξεχωριστές δουλειές Οπότε το ενδιάμεσο πλαίσιο δεν με ενοχλεί. Θεωρητικά, ναι, η απόδοση πέφτει αναφορικά πάντα με την ίδια κάρτα. Σαν κάτοχος Dual Asrock έχω βάλει στην AGP μια 5700, ενώ στην PCI E μια 7800 GT. Στην μια οθόνη παίζει το ΤV tuner για να βλέπω ΤV, ενώ στην άλλη το NFSΔεν έχω δοκιμάσει να βάλω και τρίτο η τέταρτο View μία και έχω επιπλέον 2 ελευθέρα D-SUBαλλά είναι στα άμεσα σχέδια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 13, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Οταν εχεις 2 οθονες εχεις την επιλογη να βλεπεις ταινια μονο στην μια ετσι ωστε να μην εχεις αναγκαστικα το κενο στην μεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
v@ss Απρίλιος 13, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 ναι, τουλάχιστον ο driver της nvidia το επιτρέπει. Για ATI πρέπει να το κοιτάξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaGR Απρίλιος 13, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 και σε ΑΤΙ ισχύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Απρίλιος 13, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 dual monitor rulezzz τωρα που εμαθα δεν προκειται για κανενα λογο να γυρισω σε μια οθονη οπωσδηποτε να τσεκαρεις το προγραμμα ultramon... ειναι must προγραμμα πιστευω για οποιους δουλευουν με δυο οθονες.. Αρχική απάντηση από v@ss [Σήμερα, στις 08:35] Όσο για το κενό, προσωπικά στην απόσταση που δουλεύω από τις οθόνες (0.5m) μου φτάνει η μια και δεν κάνω maximise ένα video σε όλο το desktop αλλά στη μια οθόνη, οπότε δε με ενοχλεί. Μεταφέροντας ένα παράθυρο από τη μια στην άλλη, απλά δεν υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από louis_gas dual monitor rulezzz τωρα που εμαθα δεν προκειται για κανενα λογο να γυρισω σε μια οθονη οπωσδηποτε να τσεκαρεις το προγραμμα ultramon... ειναι must προγραμμα πιστευω για οποιους δουλευουν με δυο οθονες.. Τι κάνει το προγράμματακι που προτείνεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 13, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2006 Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ δύο οθόνες CRT ...Τώρα είμαι με δυο επίπεδες CRT Sony trinitron G500 21" και δεν τις αλλάζω με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Απρίλιος 14, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ δύο οθόνες CRT ...Τώρα είμαι με δυο επίπεδες CRT Sony trinitron G500 21" και δεν τις αλλάζω με τίποτα. ετσι ρε μαριε δοσε σρχοντα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 14, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Είναι λάθος να πιστεύετε οτι πέφτει η απόδοση με δύο οθόνες.Ίσα ίσα που με αυτό τον τρόπο έχουμε διπλάσια επιφάνεια εργασίας με τις απαιτήσεις και την ταχύτητα της μιας.Είναι μετρημένο και αν θέλετε το εξηγώ και με περισσότερα λόγια.Φυσικά τα παιχνίδια τα παίζω στη μια οθόνη, αλλά στην άλλη έχω ανοιγμένα walkthough, monitoring προγράμματα για θερμοκρασίες, CPU usage και ότι άλλες πληροφορίες θέλω να βλέπω κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.Επίσης σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να κάνω hard restart, γιατί έχω τη δεύτερη οθόνη που ποτέ δεν χάνει εικόνα και μπορώ με kill process να κλείσω το κακογραμμένο παιχνίδι που κόλλησε.Όσο για το Internet και τα διάφορα desktop προγράμματα, οι δύο οθόνες είναι σκέτη απόλαυση με τη δυνατότητα να έχουμε maximized δύο παράθυρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v@ss Απρίλιος 14, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Αναφέρομαι στην απόδοση στα παιχνίδια και μόνο. Εξαρτάται πόσο ζορίζεις την κάρτα σου.Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Με ολοκαίνουρια 7800GTX πάω όλο χαρά να τρέξω το MadModMike Demo της nvidia. Κόλλαγε για 1 sec καθε 3 σκηνές. Μόλις το δοκίμασα με μια οθόνη, έτρεξε κανονικά χωρίς κολλήματα. Ξανά με δύο, κολλήματα. Η κάρτα προφανώς απασχολείται να ζωγραφίσει τη δεύτερη οθόνη οπότε όταν τρέχει με μέγιστο φορτίο, κάνει κολλήματα. Γνώμη μου δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά δυστυχώς έτσι είναι.Σε όλα τα υπόλοιπα περί ευχρηστίας, όσο και στο να παίζεις ένα παιχνίδι που η κάρτα σου δουλεύει "χαλαρά", συμφωνούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 14, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Το video MadModMike έχει ειδικές απαιτήσεις.Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει ειδικό αποκωδικοποιητή WMV Mpeg4-10 και τα δυο updates της M$ ή να έχεις το Nero, που υποστηρίζει το hardware acceleration και να ορίσεις overlay acceleration στο Media Player 10 της M$.Και πάλι όμως τα video και τα παιχνίδια πρέπει να τα παίζεις σε μια οθόνη.Υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις των forceware οδηγών για την επιτάχυνση στη μια ή και στις δυο οθόνες.Επίσης δεν έχεις λόγο να τρέχεις ένα παιχνίδι σε δύο οθόνες.Εξ άλλου ελάχιστα παιχνίδια έχουν αυτή τη δυνατότητα.Πάντα η πρώτη (η κύρια) οθόνη θα παίζει τα παιχνίδια και μπορεί να έχει όποιο μέγεθος θέλουμε.Η δεύτερη οθόνη είναι βοηθητική και μπορεί να είναι μικρότερη.Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να αγοράσει μια wide screen Dell 24" για να παίζει παιχνίδια και να βάλει την παλιά του 17" tft ως δεύτερη.Ποτέ δεν θα μπορούσα να δουλέψω με μια μόνο οθόνη ακόμα κι αν αυτή είναι η 24" dell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Απρίλιος 15, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [13-04-2006 23:41] Τι κάνει το προγράμματακι που προτείνεις??? δες εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Απρίλιος 16, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2006 dual display rulezzz δουλευω με δυο tft, lg και eizo και nvidia nview. το nview εχει τις επιλογές του ultramon δηλαδη send to other display, επισης μπορείς να φτιαξεις gridlines και να χωρίσεις την μία οθονη σε 4 κομματια και να δουλεύουν ανεξάρτητα.αν δεν το δοκιμασεις το dual παντως δεν μπορεις να καταλάβεις την χρησιμότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.