Jump to content

Opteron 165 + Dfi nf4 Ultra = Δεν clockarete

Cronogr

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Τακας [Σήμερα, στις 20:45]

οχι αλλα δεν πειραζει....

εχουμε το ιδιο stepping!!!

τον εχεις δωκιμασει να δεις μεχρι που παει?

εγω εχτες τον πειρα και μεχρι τωρα ειμαι Rock Stable με στα 2.7gHZ με 1.5Volt...

κοιτα με μαμα ψυκτρα δουλευετε 2600 καθημερινος

τον εχω φτασει 2820 με 1.55 αλλα να ξερεις πως αυτες οι τιμες αν εχεις stock ψυκτρα οπως εγω σε διπλο toast θα σου κρασαρει απο θερμοκρασια.......:(

παντως το cpu ειναι πολλα υποσχομενο για πανω απο 3 ghz με καλυτερη ψυκτρα.....

και ειναι δοκιμασμενο και με phaze και δεν εχει goldbug κατι πολυ πολυ θετικο.....

που να με δεις πως εκανα οταν αναψε στα 330fsb 1\1 αλλα οπως σου ειπα με κοβει η θερμοκρασια δυστυχως.....κατι πρεπει να κανω....:devil: :devil:

Αρχική απάντηση από nick_p [Σήμερα, στις 20:53]

κοιτα με μαμα ψυκτρα δουλευετε 2600 καθημερινος

τον εχω φτασει 2820 με 1.55 αλλα να ξερεις πως αυτες οι τιμες αν εχεις stock ψυκτρα οπως εγω σε διπλο toast θα σου κρασαρει απο θερμοκρασια.......:(

παντως το cpu ειναι πολλα υποσχομενο για πανω απο 3 ghz με καλυτερη ψυκτρα.....

και ειναι δοκιμασμενο και με phaze και δεν εχει goldbug κατι πολυ πολυ θετικο.....

που να με δεις πως εκανα οταν αναψε στα 330fsb 1\1 αλλα οπως σου ειπα με κοβει η θερμοκρασια δυστυχως.....κατι πρεπει να κανω....:devil: :devil:

το ξερω ειναι πολυ καλο το stepping αυτο..εγω παντος με νερο που ειμαι μεχρι 2.75 εφτασα για παραπανω μαλον με phaze..αλλα και εκει ειμαι μια χαρα..

Αρχική απάντηση από Τακας

το ξερω ειναι πολυ καλο το stepping αυτο..εγω παντος με νερο που ειμαι μεχρι 2.75 εφτασα για παραπανω μαλον με phaze..αλλα και εκει ειμαι μια χαρα..

απο νερακι τι εχεις???? και σε τι θερμοκρασιες παιζεισ σε ful load k idle στα 2.7 με 1.5????

για πε....εγω μαλλον παω για phaze.....

Αρχική απάντηση από nick_p [Σήμερα, στις 21:11]

απο νερακι τι εχεις???? και σε τι θερμοκρασιες παιζεισ σε ful load k idle στα 2.7 με 1.5????

για πε....εγω μαλλον παω για phaze.....

Full load 47-48c idle 44-45c..με θερμοκρασια δωματιου 30c...

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=62032

με Waterblock DagerDen Σωληνες μισης ιντζας..

idle 44-45???? μηπως ηθελες να πεις 34-35???

παντως ειναι οκ σαν μια ευκολη λυση το νερακι εγω εχω δει και 60 λιγο πριν κολησει απο θερμοκρασια το opteroni

.....δεν ξερω ποσο ρευμα καιει ενα phaze για να δω αν συμφερει......

θες να δεις τι παει να πει rock stable στον opteron με default ρευμα? βεβαια ειναι μουφα οι ραμ μου και πανω απο τα 160mhz μπουκονουν, η cpu στα 2.8ghz μου κανει failed ston deutero pirina sto fpu test κατα αλλα ειναι και εκει σταθερος τεσπα παρε ενα ss(ειναι απο ton spc η cpu)

clock5yj.jpg

κατι παιζει με αυτο Strategos για ανεφερε απο τι αποτελειτε το pc με τι bios..και τα σχετικα γιατι ειναι λιγο δυσκολο αυτο........

μιλαμε παντα για stock ψυξη σωστα???

επισης δοκιμασε να κανεις τα κλοκια αυτα σε σοβαρες μνημες......ολα παιζουν ρολο......:shifty:

δοκιμασε να του δωσεις διπλο toast να δεις τι κανει και αν ειναι σωστο γιατι το ρευμα ειναι αρκετα λιγο για να ανταπεξελθει στον χρονισμο αυτο....εκτος και αν σου κοβει τοσο ποια απο μνημες γιαυτο και σου ειπα παραπανω να δοκιμασεις με σοβαρες μνημες!

ποσταρε και τιποτα να δουμε τι κανεις...

Αρχική απάντηση από nick_p [Σήμερα, στις 03:01]

γιατι το ρευμα ειναι αρκετα λιγο για να ανταπεξελθει στον χρονισμο αυτο....

Ε; Όσο βλέπεις στη φωτό είμαι πάνω από μήνα, με μανίσια ψύκτρα, S&M, Πι32Μ, κλπ

Μνήμες 2x 1Gb Gskill ΗΖ στα 270 με 3-4-3-8, C&Q απενεργοποιημένο και ή 1.3V ή 1.275V από BIOS, θα σε γελάσω...

post-129-1416072613,181_thumb.jpg

τα περναει ολα στα 2.7 ετσι απο τα 2.8 κανει νερα ο ενας πυρηνας αλλα εχω βασικο προβλημα με τις ραμ εχω παραγγηλει απο μυλτιραμα πριν το πασχα ocz 4800 tccd και ακομα περιμενω, η vga ζεστενετε και στα 561 που την βλεπεις (7900gt) μετα απο κανα 5 ωρο κανει κατι γραμουλες και κολαει βεβαια πιανει πανο απο 80c ,επισης με θερμοκρασιες με παραπανω ταση εχω και στην cpu για αυτο θα αρχισω να φτιαχνω 1 stacker και μετα θα πω στον eleven να μου φτιαξει κανα παιχνιδακι γιατι το φουρφουρι της amd ειναι ελεινο τοσος θορυβος για το τιποτα

p.s ξεχασα να πω οτι εχω μια ραμ kingston με elpida chips 512 και μια twinmos value 512

Αρχική απάντηση από nick_p

κατι παιζει με αυτο Strategos για ανεφερε απο τι αποτελειτε το pc με τι bios..και τα σχετικα γιατι ειναι λιγο δυσκολο αυτο........

μιλαμε παντα για stock ψυξη σωστα???

επισης δοκιμασε να κανεις τα κλοκια αυτα σε σοβαρες μνημες......ολα παιζουν ρολο......:shifty:

δοκιμασε να του δωσεις διπλο toast να δεις τι κανει και αν ειναι σωστο γιατι το ρευμα ειναι αρκετα λιγο για να ανταπεξελθει στον χρονισμο αυτο....εκτος και αν σου κοβει τοσο ποια απο μνημες γιαυτο και σου ειπα παραπανω να δοκιμασεις με σοβαρες μνημες!

ποσταρε και τιποτα να δουμε τι κανεις...

dfi lan party ultra d,opteron 165,tagan 580w,7900gt(απο spc αυτα), τις ραμ που σου πα παραπανω, raptor 36ri... κτλπ

Για πειτε ρυθμισεις στο ltd/fsb?? μαλλον εγω κανω κατι λαθος....

και εγω εχω παει εκει σταθερα και λιγο πιο πανω αλλα οχι με τοσο λιγο vcore...

εχω πατησει και 2880 με αερα με fsb 320 1/1

και μνημες 640Mhz 3-4-4-8(crucial ballistix 2*1gb pc4000) αλλα με κοβουν οι θερμοκρασιες εκει..

με θερμοκρασιες υπο του μηδεν εχει φτασει 3ghz+++ μιας και ειναι χωρις coldbug αλλα οχι στα χερια μου...

λες να κανω καμια πατατια??? για πειτε απο chipset kai ltd voltage πειραζετε τιποτα??

Αρχική απάντηση από Strategos

dfi lan party ultra d,opteron 165,tagan 580w,7900gt(απο spc αυτα), τις ραμ που σου πα παραπανω, raptor 36ri... κτλπ

με ποιο bios εισαι???

εγω εχω dfi lp nf4 sli-d,opteron 165,tagan 530w,ati καρουλι μεχρι να ερθει η 7900 gt,

2*1gb crucial ballistix pc4000(μεχρι στιγμις εχω ενα error στο memtest μονο στα 320(640ddr) το οποιο θα φυγει και με λιγο ρυθμισουλα...,2 seagate raid 3gb/s

κ.τ.λ....

To bios του Strategou είναι το κλασσικό 623,όπως και το δικό μου.Πιάνουν οι μνήμες σου 640Mhz(dual προφανώς) stable?! :eek::blink: Πολύ καλές!!

Πάρε και ένα δικό μου, που τον έχω έτσι για καθημερινά.

clipboard013qf.jpg

ίσως το cpu σου να μη βγήκε τόσο όσο άλλα,αλλά νομίζω και πάλι μια χαρά παίζει!’λλωστε όσες διαφορές και αν έχουνε όταν βγούνε οι conroe μάλλον όλοι οι επεξεργαστές οι υπόλοιποι θα μας φαίνονται αργοί ! :D:D

ρε αμε στο καλο....μεσημεριατικα....

Παρακαλουνται οι χρηστες που θελουν να ξεφορτωθουν την παραπανω πατατα για να πανε σε conroe ας μου στειλουν ..το πατατακι τους...!!!

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 12:48]

To bios του Strategou είναι το κλασσικό 623,όπως και το δικό μου.Ποιάνουν οι μνήμες σου 640Mhz(dual προφανώς) stable?! :eek::blink: Πολύ καλές!!

Για τις μνημες μου ριξε μια ματια εδω---->http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=392289#post392289

οι photo που εχω ποσταρει ειναι στα 620 full stable και ΦΥΣΙΚΑ με 1 8αρι ανεμιστιρι να βαραει γιατι αν πας να τις αγκιξεις χωρις ανεμιστιρι παιζει να σου αφισει το δαχτυλο πανω στα micron....:D:p

οσο για τα υπολοιπα δωσε μου λιγο χρονο να ψαχτο στα bios γιατι δεν τα εχω δοκιμασει τα συγκεκριμενα......

λοιπον.......αποτελεσματα των τεστ που λεγαμε...:

το opteron πραγματι φτανει αυτες τις τιμες που λεγατε με μαμα ρευμα με την διαφορα οτι με τις crucial ballistix 2*1gb που εχω δεν συμβιβαζοντε με αυτο.......τι εννοω...

δοκιμες με utt 2*512 ram ειχα ανετοτατα τα 2700 με 1.3v στον cpu ΑΛΛΑ

με τις crucial με εκοβε διοτι αν δεν τσιμπαγα το ρευματακι του cpu δεν μου μπουταραν ουτε καν στα 600mhz οι μνημες.....:eek:

καθως επισης δεν μου συμβιβαστηκαν με κανενα αλλο bios τοσο καλα παρα μονο με το 406 το καινουργιο δουλευαν αψογα....

κουλο???:confused:

αυτο σημαινει πως πρεπει να υποστο τις τσιμπημενες θερμοκρασιες το cpu και να καταφυγω σε μια καλυτερη ψυξη στην cpu για να τρεχω τις ballistix 620+++???:eek:

οχι πως με χαλαει :p με τετοιες ταχυτητες αλλα γιατι να συμβαινει αυτο???:getlost:

δεν ειναι πολυ περιεργο???

για πειτε ρε παιδες μια γνωμη....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.