kallileo Μάρτιος 25, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 O συγκεκριμενος projector αξιζει. Το λεω απο προσωπικη εμπειρια μαζι του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάρτιος 25, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Επειδη τον κόβω για dlp και φτηνός dlp, θέλει προσοχη α. στην φωτεινότητα , β. στο rainbow effect, (για τους μη γνώστες ενα search στο google αρκεί)Πρίν αγοράσεις καλα θα κανεις να τον δείς απο κοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 25, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Τό χουμε ξανασυζητήσει το θέμα εδώ:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=22771Lcd είναι, από τους χειρότερους προφανώς, κάτι απόλυτα λογικό για την κατηγορία τιμής του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 25, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 LCD ειναι. Για ενα αρχη ειναι οτι πρεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 25, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo LCD ειναι. Για ενα αρχη ειναι οτι πρεπει. Τον έχεις? Εστίαση μπορείς να ρυθμίσεις? (από ότι ξέρω ο φακός είναι fixed, δεν έχει zoom). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 25, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Έχει εστίαση. Δεν εμφανίζει rainbow effect. Δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός οπότε θέλει καλό σκοτάδι για να αποδώσει όμορφα χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 25, 2006 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Έχει εστίαση. Δεν εμφανίζει rainbow effect. Δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός οπότε θέλει καλό σκοτάδι για να αποδώσει όμορφα χρώματα. Ε τότε εντάξει, απλά δεν έχει zoom. Rainbow προφανώς δεν έχει, αφού είναι lcd. 3 πράγματα με προβληματίζουν: 1) Πρέπει να έχει εντονότατο screendoor effect (η μαυρίλα ανάμεσα στα pixel), λόγω της χαμηλής ανάλυσης. Αν προβάλλεις μικρή διαγώνιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. 2) Η αντίθεσή του είναι ελεεινή (400:1). 3) Φοβάμαι πολύ τα lcd panel, ειδικά τα φτηνά. Έχουν τα εξής προβλήματα: α) κακή σύγκλιση β) ψοφάνε με τη χρήση. γενικά τα lcd, ως οργανικά, δεν αντέχουν τη θερμοκρασία, και η λάμπα τα "καίει" τα panel. οπότε ξεθωριάζουν. ειδικά όταν προβάλλουν μαύρο, που απορροφούν την ακτινοβολία της λάμπας, τα ξεσκίζεις (και οι ταινίες έχουν πολύ μαύρο). γ) χρωματική απόδοση: δύσκολα να πετύχεις τον φυσικό τόνο σε δέρματα κλπ., δεν τον έχω δει το συγκεκριμένο, αλλά μια τάση προς τον υπερκορεσμό τον έχουν τα lcd. δ) οι ρίγες που εμφανίζουν σε ενιαίες χρωματικά περιοχές (vertical banding νομίζω λέγεται). Πριν από 2 χρόνια, έψαχνα κι εγώ να πάρω projector, και κάτω από τα 3000 δεν έπαιζε τίποτα που να με ικανοποιούσε απόλυτα (έψαχνα στα 1000-2000 το πολύ ευρώ). Δεδομένου ότι βλέπω τρελό rainbow (και σε 4x τροχό βλέπω), κοίταζα για lcd, αλλά φοβάμαι τα μειονεκτήματα. Πάντως ξαναλέω ότι για τα λεφτά του, είναι Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η ευκαιρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάρτιος 25, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema.. εχουν το καλύτερο μαύρο και ελαχιστο screendoor effect. Αν δεν σε ενοχλεί το rainbow (δεν ειναι απαραίτητο ότι θα το βλέπεις...) πήγαινε σε dlp Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 25, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 15:46] Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema.. εχουν το καλύτερο μαύρο και ελαχιστο screendoor effect. Αν δεν σε ενοχλεί το rainbow (δεν ειναι απαραίτητο ότι θα το βλέπεις...) πήγαινε σε dlp Στα 400? Λίγο δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 25, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από jogi Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema..Αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό.Πλέον δεν είναι είναι θέμα τόσο τεχνολογίας (DLP / LCD) όσο μοντέλου.Προβολέας χωρίς Zoom = Φωτογραφική Μηχανή χωρίς Zoom = Ευχρηστία ~0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 25, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Απο τοτε που βγηκε το D5 της Epson oι DLP πηγαν στο ραφι.Ο συγκεκριμενος προβολεας το μεγαλυτερο μειονεκτημα που εχει ειναι η χαμηλη φωτεινοτητα οπως ειπε και ο Tristeno. Κατα τα αλλα τα 400 ευρω τα αξιζει και με το παραπανω. Εχει εστιαση βεβαια αλλα δεν εχει ζοομ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Μάρτιος 25, 2006 Author #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Δηλαδή και με συνθήκες "βράδυ και αναμμένο μόνο κανα φωτιστικό" πάλι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 25, 2006 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από demizz26 Δηλαδή και με συνθήκες "βράδυ και αναμμένο μόνο κανα φωτιστικό" πάλι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα; Γιατι να εχεις αναμενο φωτιστικο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Μάρτιος 25, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 ok! με απόλυτο σκότος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
αλεξ Μάρτιος 25, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 μου εχουν πει οτι το μυστικο μακροζωιας της λαμπας ειναι να μην κουνηθει ο προτζεκτορας για τουλαχιστον 20 λεπτα μεχρι να κρυωσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 26, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από demizz26 ok! με απόλυτο σκότος; Και η ιδια η οθονη προβολης βγαζει αρκετο φως. Οποτε δεν χρειαζεσαι φωτιστικο. Οπως ειπα δεν εχεις προβλημα να δεις μια ταινια. Πιο πολυ μετραει η αισθηση της μεγαλης οθονης.....Εγω ειμαι ευχαριστημενος...Αρχική απάντηση από αλεξ μου εχουν πει οτι το μυστικο μακροζωιας της λαμπας ειναι να μην κουνηθει ο προτζεκτορας για τουλαχιστον 20 λεπτα μεχρι να κρυωσει Σε ολους τους προβολεις εφοσον κλεισεις τον προβολεα ο ανεμιστηρας συνεχιζει να λειτουργει καποια λεπτα για να πεσει η θερμοκρασια της λαμπας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelos Μάρτιος 27, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2006 Eγω παντως πιστευω οτι ολα τα πραγματα εχουν μια τιμη.Δηλαδη προβολεας των 400-500Ε ειναι της πλακας...Και γενικα δεν θα πηγαινα με τιποτα σε LCD...Εχω δει πολλους προτζεκτορες τον τελευταιο καιρο απο 1300-40000Ε (αγορασα προσφατα μερικα κομματια για home cinema) και την κατασταση LCD την απερψα αμεσως και με τη συμφωνη γνωμη αρκετα ειδικων ανθρωπων...Φυσικα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να παρεις μια ΤV Plasma με 2000-3000Ε αφου σε αυτα τα χρηματα παιρνεις προβολεα πολυ καλο.Οχι ομως με 500ΕΤωρα βεβαια αν καποιος θελει μια εικνα οχι ιδιαιτερων απαιτησεων αρκει να ειναι μεγαλη καθε προτζεκτορας σε καλυπτει...Αυτα κατα τη γνωμη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 28, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 δεν νομιζω να διαφωνει και κανενας μαζι σου αλλα νομιζω εχεις βγαλει ενα μεγαλο μερος υποψηφιων αγοραστων!!Αυτους που σκεφτονται κανενα 2μηνο αν αξιζει να δωσουν 1000++ για 32 αρα lcd η να δωσουν απο 500-1000(και πολλα βαζω) για προβολεα!Δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως τωρα, αλλα ενας nec (μαλλον->)940 ελεγε τιποτα??Με αυτον βλεπαμε ταινιες και παιζαμε κανενα παιχνιδακι τα παλια εκεινα χρονια...ειχε και ενα μονιμο μπλε πιχελακι προς πανω δεξια μερια θυμαμαι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 28, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από vazelos Eγω παντως πιστευω οτι ολα τα πραγματα εχουν μια τιμη.Δηλαδη προβολεας των 400-500Ε ειναι της πλακας...Και γενικα δεν θα πηγαινα με τιποτα σε LCD...Εχω δει πολλους προτζεκτορες τον τελευταιο καιρο απο 1300-40000Ε (αγορασα προσφατα μερικα κομματια για home cinema) και την κατασταση LCD την απερψα αμεσως και με τη συμφωνη γνωμη αρκετα ειδικων ανθρωπων...Φυσικα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να παρεις μια ΤV Plasma με 2000-3000Ε αφου σε αυτα τα χρηματα παιρνεις προβολεα πολυ καλο.Οχι ομως με 500ΕΤωρα βεβαια αν καποιος θελει μια εικνα οχι ιδιαιτερων απαιτησεων αρκει να ειναι μεγαλη καθε προτζεκτορας σε καλυπτει...Αυτα κατα τη γνωμη μου... Γνωμη σου. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelos Μάρτιος 28, 2006 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 23:52] Γνωμη σου. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη γνωμη. ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ΦΥΣΙΚΑ και ειναι γνωμη μου....Το γραφω μαλιστα στο τελος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.