Jump to content

Αξίζει η αγορά projector?

demizz26

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Επειδη τον κόβω για dlp και φτηνός dlp, θέλει προσοχη

α. στην φωτεινότητα ,

β. στο rainbow effect, (για τους μη γνώστες ενα search στο google αρκεί)

Πρίν αγοράσεις καλα θα κανεις να τον δείς απο κοντα

Αρχική απάντηση από tristeno

Έχει εστίαση. Δεν εμφανίζει rainbow effect. Δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός οπότε θέλει καλό σκοτάδι για να αποδώσει όμορφα χρώματα.

Ε τότε εντάξει, απλά δεν έχει zoom.

Rainbow προφανώς δεν έχει, αφού είναι lcd.

3 πράγματα με προβληματίζουν:

1) Πρέπει να έχει εντονότατο screendoor effect (η μαυρίλα ανάμεσα στα pixel), λόγω της χαμηλής ανάλυσης. Αν προβάλλεις μικρή διαγώνιο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

2) Η αντίθεσή του είναι ελεεινή (400:1).

3) Φοβάμαι πολύ τα lcd panel, ειδικά τα φτηνά. Έχουν τα εξής προβλήματα:

α) κακή σύγκλιση

β) ψοφάνε με τη χρήση. γενικά τα lcd, ως οργανικά, δεν αντέχουν τη θερμοκρασία, και η λάμπα τα "καίει" τα panel. οπότε ξεθωριάζουν. ειδικά όταν προβάλλουν μαύρο, που απορροφούν την ακτινοβολία της λάμπας, τα ξεσκίζεις (και οι ταινίες έχουν πολύ μαύρο).

γ) χρωματική απόδοση: δύσκολα να πετύχεις τον φυσικό τόνο σε δέρματα κλπ., δεν τον έχω δει το συγκεκριμένο, αλλά μια τάση προς τον υπερκορεσμό τον έχουν τα lcd.

δ) οι ρίγες που εμφανίζουν σε ενιαίες χρωματικά περιοχές (vertical banding νομίζω λέγεται).

Πριν από 2 χρόνια, έψαχνα κι εγώ να πάρω projector, και κάτω από τα 3000 δεν έπαιζε τίποτα που να με ικανοποιούσε απόλυτα (έψαχνα στα 1000-2000 το πολύ ευρώ). Δεδομένου ότι βλέπω τρελό rainbow (και σε 4x τροχό βλέπω), κοίταζα για lcd, αλλά φοβάμαι τα μειονεκτήματα.

Πάντως ξαναλέω ότι για τα λεφτά του, είναι Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Η ευκαιρία :)

Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema.. εχουν το καλύτερο μαύρο και ελαχιστο screendoor effect. Αν δεν σε ενοχλεί το rainbow (δεν ειναι απαραίτητο ότι θα το βλέπεις...) πήγαινε σε dlp

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 15:46]

Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema.. εχουν το καλύτερο μαύρο και ελαχιστο screendoor effect. Αν δεν σε ενοχλεί το rainbow (δεν ειναι απαραίτητο ότι θα το βλέπεις...) πήγαινε σε dlp

Στα 400? Λίγο δύσκολο.

Αρχική απάντηση από jogi

Κοίτα σε dlp.. Ειναι οι απολύτως καλύτεροι για home cinema..

Αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό.

Πλέον δεν είναι είναι θέμα τόσο τεχνολογίας (DLP / LCD) όσο μοντέλου.

Προβολέας χωρίς Zoom = Φωτογραφική Μηχανή χωρίς Zoom = Ευχρηστία ~0

Απο τοτε που βγηκε το D5 της Epson oι DLP πηγαν στο ραφι.

Ο συγκεκριμενος προβολεας το μεγαλυτερο μειονεκτημα που εχει ειναι η χαμηλη φωτεινοτητα οπως ειπε και ο Tristeno. Κατα τα αλλα τα 400 ευρω τα αξιζει και με το παραπανω. Εχει εστιαση βεβαια αλλα δεν εχει ζοομ.

Αρχική απάντηση από demizz26

ok! με απόλυτο σκότος;

Και η ιδια η οθονη προβολης βγαζει αρκετο φως. Οποτε δεν χρειαζεσαι φωτιστικο. Οπως ειπα δεν εχεις προβλημα να δεις μια ταινια. Πιο πολυ μετραει η αισθηση της μεγαλης οθονης.....Εγω ειμαι ευχαριστημενος...

Αρχική απάντηση από αλεξ

μου εχουν πει οτι το μυστικο μακροζωιας της λαμπας ειναι να μην κουνηθει ο προτζεκτορας για τουλαχιστον 20 λεπτα μεχρι να κρυωσει

Σε ολους τους προβολεις εφοσον κλεισεις τον προβολεα ο ανεμιστηρας συνεχιζει να λειτουργει καποια λεπτα για να πεσει η θερμοκρασια της λαμπας.

Eγω παντως πιστευω οτι ολα τα πραγματα εχουν μια τιμη.Δηλαδη προβολεας των 400-500Ε ειναι της πλακας...Και γενικα δεν θα πηγαινα με τιποτα σε LCD...Εχω δει πολλους προτζεκτορες τον τελευταιο καιρο απο 1300-40000Ε (αγορασα προσφατα μερικα κομματια για home cinema) και την κατασταση LCD την απερψα αμεσως και με τη συμφωνη γνωμη αρκετα ειδικων ανθρωπων...Φυσικα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να παρεις μια ΤV Plasma με 2000-3000Ε αφου σε αυτα τα χρηματα παιρνεις προβολεα πολυ καλο.Οχι ομως με 500Ε

Τωρα βεβαια αν καποιος θελει μια εικνα οχι ιδιαιτερων απαιτησεων αρκει να ειναι μεγαλη καθε προτζεκτορας σε καλυπτει...

Αυτα κατα τη γνωμη μου...

δεν νομιζω να διαφωνει και κανενας μαζι σου αλλα νομιζω εχεις βγαλει ενα μεγαλο μερος υποψηφιων αγοραστων!!Αυτους που σκεφτονται κανενα 2μηνο αν αξιζει να δωσουν 1000++ € για 32 αρα lcd η να δωσουν απο 500-1000(και πολλα βαζω) για προβολεα!

Δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως τωρα, αλλα ενας nec (μαλλον->)940 ελεγε τιποτα??

Με αυτον βλεπαμε ταινιες και παιζαμε κανενα παιχνιδακι τα παλια εκεινα χρονια...

ειχε και ενα μονιμο μπλε πιχελακι προς πανω δεξια μερια θυμαμαι.....

Αρχική απάντηση από vazelos

Eγω παντως πιστευω οτι ολα τα πραγματα εχουν μια τιμη.Δηλαδη προβολεας των 400-500Ε ειναι της πλακας...Και γενικα δεν θα πηγαινα με τιποτα σε LCD...Εχω δει πολλους προτζεκτορες τον τελευταιο καιρο απο 1300-40000Ε (αγορασα προσφατα μερικα κομματια για home cinema) και την κατασταση LCD την απερψα αμεσως και με τη συμφωνη γνωμη αρκετα ειδικων ανθρωπων...Φυσικα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να παρεις μια ΤV Plasma με 2000-3000Ε αφου σε αυτα τα χρηματα παιρνεις προβολεα πολυ καλο.Οχι ομως με 500Ε

Τωρα βεβαια αν καποιος θελει μια εικνα οχι ιδιαιτερων απαιτησεων αρκει να ειναι μεγαλη καθε προτζεκτορας σε καλυπτει...

Αυτα κατα τη γνωμη μου...

Γνωμη σου. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη γνωμη.

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 23:52]

Γνωμη σου. Καποιοι αλλοι εχουν αλλη γνωμη.

????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ????? ?????

ΦΥΣΙΚΑ και ειναι γνωμη μου....Το γραφω μαλιστα στο τελος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.