Jump to content

Προβλημα με Μοιρασμα Internet μεσω WiFi

Mischeif

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον μπηκα και εγω πλεον στην κοινοτητα τυ adsl !

Αλλα με αρκετα προβληματα στο sharing της γραμμης μεσω WiFi!

Εχω το φορητο για κατεβαστηρι στο σαλονι με intel Wifi καρτα και θελω να μοιραζω στον υπολογιστη του δωματιου μου(Level1 108mbs) internet!

Tα προβληματα εχουν ως εξης:

1ον .Και οι δυο υπολογιστες εχουν πανω το Zonealarm free(εχουν γινει ολες οι ρυθμισεις ωστε μεταξυ τους οι υπολογιστες να ειναι "ξεκλειδωτει"),βλεπει κανονικα ο ενας τον αλλο στο δικτυο αλλα ο υπολογιστης του δωματιου μου δεν βλεπει internet!

2ον .Αφαιρω to firewall απο τον υπολογιστη του δωματιου μου και βλεπει κανονικα internet,ΟΜΩΣ με το πρωτο restart που του κανω δεν ξανα μπαινει(στο internet ενω στο δικτυο κανονικοτατα).

Και τωρα αρχιζουν οι αποροιες!

Πως ειναι δυνατον αφου εχω ανει ολε τις ρυθμισεις για sharing τις γραμμης και ξεκλειδωματος του firewall να αντιμετοπιζω αυτο το προβλημα!

Υπαρχει conflict μεταξυ του zonealarm στο δωματιο μου και του zonealarm στο κατεβαστηρι?

Εχω το sagem 800 για modem,μηπως ξερεται αν εχει hardware firewall?

Ξερω οι δν ειμαι πολυ συγκεκριμενος αλλα μου εχουν σπασει τα νευρα εδω και δυο μερες!

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Ίσως η μηχανή του Zonealarm να ξεκινάει μαζί με τα Windows και να χρειάζεται πάλι απενεργοποίηση.

ΑΛΛΑ, από τη στιγμή που το ένα μηχάνημα μπαίνει στο ιnternet μέσω του άλλου, το Firewall χρειάζεται ΜΟΝΟ στο PC που συνδέεται απ'ευθείας στο internet.

Παράθεση
Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 13:07]

Ίσως η μηχανή του Zonealarm να ξεκινάει μαζί με τα Windows και να χρειάζεται πάλι απενεργοποίηση.

ΑΛΛΑ, από τη στιγμή που το ένα μηχάνημα μπαίνει στο ιnternet μέσω του άλλου, το Firewall χρειάζεται ΜΟΝΟ στο PC που συνδέεται απ'ευθείας στο internet.

Παραπανω εγραψα οτι το zonealarm εχει αφαιρεθει απο το pc του δωματιου μου!

Το firewall sto pc του δωματιου μου χρειαζεται για το outbound!με λιγα λογια να μην του επιτρεπει να στελνει πληροφοριες που δεν "πρεπει" να βγουν εξω!

Πες λίγο την τοπολογία των μηχανημάτων σου (πώς είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους), καθώς και τις ip τους.

Απόσταση είναι περίπου 6 μέτρα, με ένα τοίχο ανάμεσα.

IPs ρύθμισα εγώ τα κλασικά 192,168,0,1 κλπ. καθώς και τους DNS στο 2ο PC για να κάνει share.

Τώρα απ'ότι μου είπε στο τηλ. βλέπει μόνο το thelab.gr !

Εγώ λέω να κάνει κανα ευχέλαιο!

To laptop ειναι στο σαλονι συνδεδεμενο με το sagem 800,με wifi καρτα ιντελ βχ2200 κατι..

Και το κεντρικο ειναι στο δωματιο μου που απεχει καμια 5-7μετρα απο το σαλονι με εναν τοιχο ενδιαμεσα,και φοραει levelone

Στο δικτυο βλεπονται τελεια!Και τωρα ποσταρω απο τον υπολογιστη του δωματιου μου!Το Θεμα τωρα εχει ως εξης οτι το ο εχπλορερ μου ανοιγει μονο τη σελιδα του thelab!

οι ip στο lap ειναι 192,168,0,1

στο pc δωματιου 192,168,0,2

τι ip έχει

1) το modem

2) το pc

3) το laptop

το sagem 800 δεν έχει wireless απ'ότι κατάλαβα και μπαίνεις μέσω του laptop?

αν ναι, τότε άνοιξε ένα cmd (start->run->cmd)

και δώσε

ping 67.15.24.46

ping www.thelab.gr

ping www.xafies.tk

Τι άλλα έχει το cmd, ipconfig -a νομίζω σου βγάζει αναλυτικά το setup των ip, από κει και πέρα ο trendyς τα θυμάται κάτι τέτοια :p

Για dns έχεις βάλει πραγματική διεύθυνση, ή το laptop?

1)to modem δεν εχει ip ειναι usb

2)to pc εχει 192,168,0,2

3)το laptop 192.168.0.1.

to sagem συνδεεται με το laptop μεσω usb

ping τωρα που δοκιμασα κανει και στο ip που μου εδωσες και στο thelab αλλα σε οποια αλλη διευθυνση δοκιμασα δεν κανει τιποτα

DNS ειναι η ip του laptop

Παράθεση
Αρχική απάντηση από Mischeif

1)to modem δεν εχει ip ειναι usb

2)to pc εχει 192,168,0,2

3)το laptop 192.168.0.1.

to sagem συνδεεται με το laptop μεσω usb

ping τωρα που δοκιμασα κανει και στο ip που μου εδωσες και στο thelab αλλα σε οποια αλλη διευθυνση δοκιμασα δεν κανει τιποτα

DNS ειναι η ip του laptop

για δοκίμασε να βάλεις πραγματικό dns.

είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχει ip το modem σου?

απ'όσο ξέρω, εξομοιώνει ethernet if από usb και βάζει ip.

τελος πάντων, ίσως να χρειαστεί να γίνεται routing, από τη στιγμή που έχεις ενεργοποιημένο το ics λογικά θα δουλεύει.

τον dns server που έχει το modem σου, πραγματική inet ip και όχι του εσωτερικού σου δικτύου.

εξαρτάται από τον provider.

βρηκα μια server ip 62.103.1.85

αυτη ειναι και αν ναι που πρεπει να τη βαλω? :blink:

otenet εχω

Παράθεση
Αρχική απάντηση από Mischeif

βρηκα μια server ip 62.103.1.85

αυτη ειναι και αν ναι που πρεπει να τη βαλω? :blink:

otenet έχεις?

αν ναι:

http://www.otenet.gr/hd/useinfo.htm

Πρωτεύων διακομιστής DNS
(Primary DNS server) 195.170.0.1
Δευτερεύων διακομιστής DNS
(Secondary DNS server) 195.170.2.2

Αυτά τα βάζεις στο:

settings->networking->δεξί κλικ στο interface (π.χ. wireless interface) -> properties-> την αριστερά καρτέλα -> tcp/ip properties -> πεδίο dns server.

(sorry δεν έχω win πρόχειρα :p)

Φιλε sotiri με εφτιαξες απιστευτα !Ας ελπισουμε οτι θα κρατησει και δεν θα παθει κανενα κολημα παλι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.