Jump to content

Προβλήματα κατα boot, bsod, runtime errors κτλ

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το σύστημα μου:

PSU: Chieftec 420W

CPU: p4 northy 2.8C (default)

MOBO: msi 875p neo LSR / AMI BIOS v.2.4 (τελευταίο)

RAM: 2X 256MB PC3200 Jetram 3-4-4-8

VGA: HIS w/ radeon 9600XT 256MB AGP

Το πρόβλημα:

Τον τελευταίο καιρό έχω διάφορα προβλήματα.

1. Καμιά φορά κολλάει στο POST

2. Καμιά φορά φορτώνει, κάνω log in και μου πετάει μια bsod (αν θυμάμαι το κλασικό irql not less or equal)

3. Καμιά φορά όταν κάνω shut down μου πετάει ένα error οτι η τάδε περιοχή στη μνήμη δεν μπορούσε να είναι "read" κτλ, πατάω οκ και μετά μου πετάει καμιά 20αρα runtime errors

Επίσης τελευταία μου κράσαρε σχετικά συχνά ο ff 1.5 αν και έχει λίγες μέρες να μου κρασάρει πάλι.

Όλα είναι default και πέρασα τις μνήμες ένα 3ωρο memtest και βγήκαν καθαρές.

Καμιά ιδέα;

btw πόσο είναι η default τάση στον επεξεργαστή και τις μνήμες; Γιατί παλιότερα που είχα δοκιμάσει να ανέβω τα είχα πειράξει αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς είναι το default.

Δε νομίζω... Αυτά που έχω πάνω είναι πολύ κατώτερα σε απαιτήσεις απ'ό,τι μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό και έπειτα αν ήταν πρόβλημα ισχύος θα το έβγαζε σε full load και όχι απο το POST κιόλας!!! Για τάσεις δεν κοίταξα και συν τοις άλλοις μου χει πάρει ο πατέρας μου το πολύμετρο... Αλλά γιατί τώρα; Μια χαρά τα πήγαινε μέχρι τώρα!

Κάτι άλλο, η μητρική ενώ παλιά μου έλεγε κάπου στους 45 βαθμούς idle, την τελευταία φορά που είδα μου έβγαλε σε idle 70-71 βαθμούς τη στιγμή που το Aerogate II έδινε 37!

καμιά άλλη ιδέα;

Περιεργο ακούγεται κατα το post.... Η μητρικη τα έχει παίξει μου φαίνεται :p Μηπως η μπαταρία της είναι στα τελευταια της ;:TD:

Καινούργιο BIOS ή να ξαναπεράσεις αυτό που έχεις τώρα πιστεύω το εχεις δοκιμάσει έτσι? Γνώμη μου είναι να ελέγξεις και τη μπαταρία, δίοτι το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται και απο εκει. Βαλε μια new να είσαι ήσυχος.;)

Πού κολλάει ρε παιδιά η μπαταρία με τις bsod και τα runtime errors; :confused: Όλες τις ρυθμίσεις μια χαρά τις κρατάει στο BIOS. ;)

σχετικα με την θερμοκρασια της μητρικης...

μηπως εχει κουνηθει η ψυκτρα του nb και δεν παταει καλα?

και ενω η ψυκτρα διατηρειται κρυα το chipset ζεσταινεται...

Αρχική απάντηση από haris1984

σχετικα με την θερμοκρασια της μητρικης...

μηπως εχει κουνηθει η ψυκτρα του nb και δεν παταει καλα?

και ενω η ψυκτρα διατηρειται κρυα το chipset ζεσταινεται...

εχεις δικαιο, αυτο ειχα παθει κι εγω και εψαχνα να βρω τι ηταν γμτ και νομιζα οτι ηταν η καρτα ηχου και ο σκληρος. Ειχε κουνηθει η ψύκτρα και sometimes εβγαζε irq κλασσικα και χτυπουσε 100usage μεχρι που ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ η ψυκτρα! Ευτυχως δεν ξεκολλησε η cpu (αθανατος pentium 3)!!!

Λοιπόν......

Τα errors έχουν αραιώσει ωστόσο παρατήρησα τις τελευταίες 2-3 μέρες ενδείξεις απο το cooldrive της τάξεος των 25-30 βαθμών, υπερφυσικά χαμηλές για τα συνηθισμένα του. Συνδυαζόμενες με την ένδειξη της μητρικής τότε πολύ πιθανό να έχει λασκάρει η ψύκτρα...

Προχτες τσέκαρα στο έτσι με το χέρι την ψύκτρα και μου φάνηκε μια χαρά. Σήμερα την έβγαλα και την ξανάβαλα αλλά πάλι τα ίδια, ενώ τη σφίγγω όσο πάει. Πάστα έχει.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι απο το βάρος της ψύκτρας να έχει χαλαρώσει το πλαστικό γύρω απο το socket αν και μια χαρά φαίνεται.

Καμιά άλλη ιδέα;

ΥΓ: Κι ο σένσορας καλά μου φαίνεται να είναι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.