Jump to content

Dfi Νf4 Ultra + Amd Opteron = Υψηλές Θερμοκρασίες

Cronogr

Recommended Posts

Γεια σας, πριν ένα μήνα αγόρασα ενα καινουργιο πσ απο εκεινη την ημέρα το εχω NoN-Stop σε λειτουργία και δεν ειχα παρατιρήση κανένα προβλημα μεχρι τις 2 τελευταίες εβδομαδες. Ενω δούλευα που λέτε ( μ@-κιες λέω, games έπαιζα :p ) το πσ "πάγωσε" και αναγκάστικα να κάνω restart, αυτο πρεπει να έγινε 2 φορες σε αυτο το διάστημα. Ύστερα απο συζήτιση που είχα και με άλλα άτομα του χωρου καταλήξαμε οτι πρεπει να φταίει η θερμοκρασία του συστήματος αφου ετρεξα το ntunes και παρατιρήσαμε υψηλή θερμοκρασια στο mobo, αλλα απο οτι καταλαβαινω ενδέχτε να φταίει κανενας hd η cpu. Anyway σας παραθέτω τη σύνθεση του πσ μου.

Cpu : Amd Opteron 165

Mobo : Dfi lanparty Nforce 4 Ultra D

Mem : 2Gb twinmos 400mhz

Hd : Seagate 250gb Sata2

Psu : Tagan 530W

Gpu : Prolink 7800gt

Case : Thermaltake Armor

Dvd-r : lg

Το gpu ειναι υπερβολικά μεγάλο και φτανει να καλύπτη και να ακουμπάει πάνω στο cooler του chipset του mobo, το κουτί ειχε τριμερ για τα 4 cooler που διαθέτει ωστέ να επιλέγεις την εντασή τους εγω τα εχω βαλει σε ενα σημείο που να μην δημιουργείτε μεγάλος θόρυβος. Τέλος έχω κάνει δίκτυο για file & internet sharing με το λαπτοπ μου χρησιμοπιώντας τη λαν καρτα του μοβο. Παραθέτω εικόνα απο το ntunes

Περιμένω τις απόψεις σας :)

post-3096-1416072514,5997_thumb.jpg

μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου , αν και το συστημα ειναι καπως υψηλο . Τι θερμοκρασια δωματιου κλπ εχεις και αν με ενα ρεσταρτ παιζει ο ΗΥ σου τοτε μαλλον ειναι θεμα software, ή καρτας γραφικων (που δε νομιζω)

εχω μια παρομοια συνθεση σε pc και κατι τετοιες θερμοκρασιες εχω και εγω! δεν εχεις κανενα προβλημα! τρεξε το toast και εκει παρατηρησε θερμοκρασιες επεξεργαστη !

παλιοτερα σε ενα P4 που ειχα οταν δουλευε 100% ο CPU μετα απο λιγη ωρα ετρωγα στανταρ επανεκκινηση και του πεταξα πανω μια τουμπανο ψυκτρα και δεν ειχε προβλημα!

κανε δοκιμες με φουλ load ton CPU και δες συμπεριφορα.....

και κατι ακομα.....βαλε σωστη αλοιφη στην ψυκτρα της μητρικης....αυτη που εχει απο το εργοστασιο ειναι τσιχλα και οχι αλοιφη.....

βλέπω opty 165 στα 1,45vcore και στους 39 βαθμούς σε idle? τι ψύξη έχεις φίλε?

με ενδιαφέρει πολύ επειδή αυτές τις μέρες στήνω κι εγώ νέο pc (με opty 165, dfi sli-d, 2gb ram, 6800gt) και δεν έχω πετύχει ανάλογη σύνθεση για να συγκρίνω θερμοκρασίες. θα με βοηθούσες πολύ! ά ξέχασα το βασικό, θα φορέσει Scythe Ninja :)

Αρχική απάντηση από ang3l [Σήμερα, στις 18:48]

βλέπω opty 165 στα 1,45vcore και στους 39 βαθμούς σε idle? τι ψύξη έχεις φίλε?

με ενδιαφέρει πολύ επειδή αυτές τις μέρες στήνω κι εγώ νέο pc (με opty 165, dfi sli-d, 2gb ram, 6800gt) και δεν έχω πετύχει ανάλογη σύνθεση για να συγκρίνω θερμοκρασίες. θα με βοηθούσες πολύ! ά ξέχασα το βασικό, θα φορέσει Scythe Ninja :)

H ψύξη είναι μαμίσια και το cpu δεν ειναι idle στη φώτο γιατι τρεχω το age of empires3, ventrilo, steam, winamp + internet radio, acdsee ++++ ενα σωρο ακομα προγραμματα και προγραμματακια :p

Αρχική απάντηση από ang3l [Σήμερα, στις 19:03]

party ppl δηλαδή! στα πόσα τον έχεις clockάρει? από airflow στο κουτί σου πώς πάει?

Δεν έχω κάνει ο/c στο cpu ακόμα, airflow δε γνωρίζω την ορολογία :p , το κουτι εχει 4 cooler στα οπία μπορω να ρυθμίσω την ταχυτητα περιστροφής τους, το κουτι ειναι Full Tower οποτε δεν υπάρχει αισθητό πρόβλημα κίνησης του αέρα μεσα στο κουτι αν και γίνετε πσιλοχαμός απο τα καλώδια μιας και βαρίομουνα να τα πιασω καλα πεταξα μερικα tireup and that's all

• 1 month later...

1. Αν δεν έχεις κάνει O/C πως είναι ή τάση στα 1.45V. Στα 1.35 είναι η default.

2. Που είναι ο sensor του system temp; Tα mosfets στην Ultra-D μέχρι τι temp δεν έχουν φόβο και από τι επηρεάζονται;

Αρχική απάντηση από Cronogr [23-03-2006 21:33]

Δεν έχω κάνει ο/c στο cpu ακόμα, airflow δε γνωρίζω την ορολογία :p , το κουτι εχει 4 cooler στα οπία μπορω να ρυθμίσω την ταχυτητα περιστροφής τους, το κουτι ειναι Full Tower οποτε δεν υπάρχει αισθητό πρόβλημα κίνησης του αέρα μεσα στο κουτι αν και γίνετε πσιλοχαμός απο τα καλώδια μιας και βαρίομουνα να τα πιασω καλα πεταξα μερικα tireup and that's all

Στα Full Towers συνήθως φτιάχνουμε δύσκολα ικανοποιητικό airflow (κίνηση του αέρα μεσα στο κουτι), δεν ισχύει πάντα "μεγαλύτερο=καλύτερο"! Αμα προσθέσουμε και την ακαταστασία των καλωδίων όπως είπες νομίζω πως εντοπίσαμε το πρόβλημα..

Με τον OPTERON 165 ή PWMIC (ή SYS) θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ ψηλά σε GAMES και συνήθως. 65 σταθερά!!! Νομίζω είναι πάρα πολλά; Μαντεύει κανείς γιατί αυτή η αλλαγή από τον OPT 146 που είχα πριν; Και έχω εξαφανίσει και τα καλώδια ώστε δεν επιβαρύνεται ο sensor -που τελικά βρήκα που είναι- από κακό airflow. Το Vcore μάλιστα πριν στα 1.5v (με 2833Μhz), ενώ τώρα το έχω 1.4v (και 2655Mhz). :(

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 11:41]

Μαντεύει κανείς γιατί αυτή η αλλαγή από τον OPT 146 που είχα πριν;

γιατι εχει ενα πυρηνα παραπανω; και γιατι δεν κυκλοφορει καλα ο αερας.

Eγώ με Opty 165 @ 2.4 με stock Vcore στo PWMIC exw max 47-48 ενώ σε idle το χαμηλότερο που έχω δεί είναι το σημερινό και το παραθέτω παρακάτω. Φυσικά αυτά πετυχαίνονται με το άριστο airtflow του Antec P180 :)

mbm0mj.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.