Jump to content

απορια...

unknown

Recommended Posts

γεια χαρα,

εχω ενα διπλο ψυγειο black ice extreme και περιμενοντας για τα υπολοιπα κομματια της υδροψυξης ειπα να κανω μια δοκιμη στην εφαρμογη ρακορ και ενος φτηνου σωληνα......

ανεβαζω αυτη τη φωτο για να μου πειτε τι στο καλο ειναι αυτο το πλαστικο και σε τι χρειαζεται..........

εδω

post-3618-1416072514,521_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από unknown [Σήμερα, στις 19:43]

ναι το εβγαλα....Push in?με το σωληνα που ειχα δεν ειδα να χρησιμευει σε κατι...............

LoL, απ οτι καταλαβαινω,η σωηνα σου θα επρεπε να μπει μεσα στο ρακορ αυτο και οχι απ εξω...φυσικα σε πολυ μικροτερη διατομη...ειναι τα ταχυ-ρακορ που χρησιμοποιει η asetek...

γιατι ετσι δεν θα δουλευει καλα?μιση ιντσα δεν πρεπει να ειναι η διατομη?εβαλα τεφλον αλλα.....οταν ξεβιδωσα το ρακορ ειχε μεινει μεσα στο σπειρωμα!!!:blink: περισσοτερο επρεπε να βαλω?

Μέτρα την εσωτερική διάμετρο του ρακόρ και πάρε αντιστοιχη σωληνα...δεν είναι ότι καλύτερο συμφωνα με πολλούς στο φόρουμ αυτοί οι ταχυσυνδεσμοι, πάντως αν δεν βάλεις το ψυγείο οριζόντια δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα (οχι οτι απαραίτητα θα έχεις πρόβλημα διαρροης βέβαια). Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πάρεις τα συμβατικά ρακόρ με τη σωλήνα απ'έξω...απλά αν το κάνεις πρόσεξε να ταιριάζει το σπειρωμα, να βιδώνει ακριβώς.

μικροτερη σωληνα δεν βαζω..οκ τα ρακορ θα αλλαχθουν........α και κατι αλλο...

επειδη το ψυγειο θα παει στο πατο και τα ανεμιστηρια κατω απο το κουτι(θα τρυπηθει η λαμαρινα σε αυτο το σημειο)καλυτερο θα ειναι να ρουφανε η να ρειχνουν αερα??δεν μπορω να τα βαλω πανω απο το ψυγειο γιατι θα βρισκουν στις pci...

Βαλτα να σπρώχνουν αέρα μέσα στο κουτί...ο θερμός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω. Φρόντισε απλά την ροή σου γενικότερα, να έχεις και σωστό εξαερισμό. Να φεύγει ο ζεστός αέρας στην κορυφή του κουτιού ή από πίσω. ’ντε και καλοδούλευτος!

Μερικές χρήσιμες συμβουλές..

Αν θες ακούς

1) βαλέ περίπου 10 περιστροφές τεφλον

2) αγόρασε μεταλλικά ρακόρ για το σωλήνα σου

3) μην βάλεις push in ρακορ για να μην έχεις ντραβαλα

όσο για την θέση που θα το τοποθετήσεις απλά να βάζουνε αέρα μέσα στο κουτί τα ανεμιστιρακια

Είτε βαλεις μικρότερη σωλήνα είτε όχι, η εσωτερική διατομή του ρακόρ θα καθορίζει-περιορίζει την ροή.

Δεν έχει νόημα να έχεις μισή ίντσα σωλήνα αν σε ένα σημείο του κυκλώματος εχεις διατομή 10mm.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά έχω την εντύπωση ότι και η σωλήνα έχει την ίδια διατομή με το ρακόρ. Δεν έχω δει από κοντά το συγκεκριμένο ψυγείο, όμως οι φωτογραφίες έτσι δείχνουν. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Εχεις ξεβιδώσει τα ρακόρ?

Η σωληνα ειναι δοκιμαστικη....δεν την αγορασα....αφου θα αλλαξω τα ρακορ που το προβλημα?αυτο ειναι....

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=55497

οριστε και μια φωτο χωρις ρακορ.............

post-3618-1416072514,6368_thumb.jpg

H original σωληνα που επερνε αυτο το ψυγειο ηταν 3/8''....δηλ. 10mm εσωτερικη διαμετρο....το πλαστικο που δειχνεις στην πρωτη φωτο..αφηνει το λαστιχο να μπει μεσα του...και μετα οταν προσπαθησει να βγει-γλιστρισει ειναι σαν να το μαγκωνει και το κραταει μεσα του....φαντασου σαν εικονα στο μυαλο σου μια βεργα ταιτεν απο ψαροτουφεκο που μπροστα ας πουμε οτι εχει δελφινιερα....περναει το ψαρι...αλλα μολις παει να βγει...ανοιγουν τα φτερακια και δεν βγαινει με τιποτα......

Ελπιζω να με καταλαβες...:D

Απο κει και περα αλλαξε ρακορ...βαλε 1/2'' και εισαι μαστορας.....βαλε και μια εποξηκη αμα φοβασαι οτι θα εχεις διαρροη και εισαι σιγουρος οτι δεν θα αλλαξεις ποτε στο μελλον ρακορ και εισαι αρχοντας...:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.