Jump to content

περίεργο πρόβλημα με 295gtx

Recommended Posts

έχω ένα περίεργο πρόβλημα με την κάρτα μου, τώρα που μπήκε η υδρόψυξη είπα να ανέβάσω λίγο ακόμη συχνότητα αλλά όποτε πάω γύρω στα 700mhz στον πυρήνα μετά από λίγη ώρα η οθόνη μαυρίζει και ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι στην κάρτα, να σημειωθεί ότι έχω δόσει και ρέυμα από voltage tuner μέχρι και 1.25mv :o από τα 1.038mv μανίσιο...

παίζει να είναι τροφοδοτικό, ή έτυχε η κάρτα να είναι μάπα (asus 295gtx)

έχω ένα tagan 900w τριετίας το σύστημα έχει επάνω

μία 8800gtx

την 295gtx

11ανεμιστήρες

ένα dvdr

ένα σκληρό sata

motherboard evga x58

corei7 920@4200mhz

2 αντλίες laing vario d5

4 uv λάμπες

2 μικρές οθονίτσες μία alphacool διπλή και 1 από νέκρο logitech g15

απόλυτη σταθερότητα έχω στα 626Mhz 24/7 και μάλιστα με λιγότερο ρεύμα 1.013mv και φυσικά λόγω υδρόψυξης χαμηλότερες θερμοκρασίες...

help me!!!

πριν ποσο πηγαινε?

τα ίδια με τώρα σπλά έλπιζα να ανέβω παραπάνω με νερό...

για να ανακεφαλαιώσω και να γίνω πιο κατανοητός

700Mhz τα έχει για vantage αλλά έχει κολλήματα περιοδικά σε games, furmark δεν τρέχει με τίποτα

650mhz κολλήματα πολύ σπάνια σε games και καμία φορά σε furmark

626Mhz 100% σταθερό παντού μετά από μείωση της τάσης σε 1.013mv από 1.038mv

όταν εννοώ κολλήματα εννοώ ότι σβήνει η οθόνη και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι.

τελευταίες διαπιστώσεις ύστερα από ψάξιμο είναι ότι

στο gpu-z βλέπω τρελές θερμοκρασίες σε πλήρη φόρτιο στα vddc1,2 και 3 135+ βαθμούς είναι αυτό φυσιολογικό;;

Ακόμη στα αμπερ ενώ σε idle έχει 4.4 σταθερά όταν ζορίζεται πολύ (furmark) κυμαίνεται από 49 μέχρι 54 και σε games παίζει στα 35αρια.

υπάρχει περίπτωση να μην πατάει καλά το μπλοκ σε κάποια νευραλγικά σημεία της κάρτας εκτός τoυ πυρήνα στον οποίο νομίζω ότι είναι καλές οι θερμοκρασίες (γύρω στους 68 με φορτίο στα 700Mhz)...

ουφ ελπίζω να μην σας κούρασα, :)

ευχαριστώ παίδες τα δοκίμασα όλα αλλά τίποτα... δεν πειράζει μην τα θέλω και όλα δικά μου... και στα 626 πετάει:)

rma από σεπτέμβριο-οκτώβριο κάτσε να βγει η Gt300...:p

τελευταίες διαπιστώσεις ύστερα από ψάξιμο είναι ότι στο gpu-z βλέπω τρελές θερμοκρασίες σε πλήρη φόρτιο στα vddc1,2 και 3 135+ βαθμούς είναι αυτό φυσιολογικό;;

εχεις βρει σε ποιο σημειο της καρτας αναφερονται τα vddc;

μηπως ειναι στην τροφοδοσια της καρτας;

εχεις βρει σε ποιο σημειο της καρτας αναφερονται τα vddc;

μηπως ειναι στην τροφοδοσια της καρτας;

νομίζω ότι είναι στην τροφοδοσία...

πάντως με την κάρτα να ψήνεται με το furmark την ψηλάφησα και το σημείο που είναι κοντά στις τροφοδοσίες δεν ακουμπιέται, μόλις έβαλα ένα τέρας delta fan που έχω να την φυσάει αμέσως είδα διαφορά στο gpu-z 10-15 βαθμούς κάτω στα vddc, ίσως το μανίσιο το μπλοκ να έκανε επαφή σε κάποια σημεία που το waterblock της coolance δεν κάνει, ίσως αν βάλω κανένα μακρόστενο ψυκτράκι πάνω και κάτω να βελτιωθεί η κατάσταση, μπορεί για αυτόν τον λόγο να βγάζει η evga και backplate... χμμ πολλά μπορεί και ίσως είπα:o για να δούμε αν θα βγάλω άκρη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.