Jump to content

η παιχνιδομηχανη pc dell.............

def

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 16:59]

Πετραν συμφωνω με ολα οσα εγραψες στα προηγουμενα ποστς...

αλλα οσο αφορα την ανταγωνιστικη συνθεση απο τα multirama συγκεκριμενα...

παραθετω το παρακατω γιατι απλα διεκρινα εναν απαξιωτικο τονο :p

εδω

μπορεις να δεις μια ανταγωνιστικη προταση που σε καποιους τομεις υπερτερει του XPS

μπορει να μην συνοδευεται απο το ονομα της Dell

αλλα imho υπερεχει σε θεμα ποιοτητας κατασκευης εμφανισης, ψυξης, επιδοσεων & overclockability

Δεν είναι κακό, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να βρούμε ανταγωνιστικό PC για το Renegade!

Δε βλέπω πουθενά να λέει για οθόνη όμως. Τι οθόνη έχει; Ή, αν δεν έχει, μπορείς να μου βρεις μια 30"άρα που να σηκώνει 2560Χ1600 εκτός από την Dell;

Επίσης, από εγγύηση τι παίζει; Αν κάψω κάτι στο overclocking ή απλώς από μλκια μου, μετά από πόσες μέρες θα ξαναείναι "up" το μηχάνημα;

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από demizz26 [Χθες, στις 19:50]

Μαζί σου 1000% !! Να προσθέσω οτι το συγγεκριμένο σύστημα δεν είναι κάτι το πρωτοποριακό και ούτε φέρνει ένα βήμα μπροστά την τεχνολογία γιατί απλά πέρα από την agiea αποτελεί τεχνολογία που ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΧΥΜΕΝΗ.

κανεις δεν ειπε οτι με 10κ θα παρει υπερυπολογιστη...και τεχνολογια του αυριο

ενα κορυφαιο πληρες pc παιρνεις

περιορισμενης παραγωγης

με χειροποιητο paintjob και συλλεκτικη αξια

το εαν αυτο εχει ή οχι αξια για σενα δεν ενδιαφερει κανενα

οπως δεν ενδιαφερει κανενα εαν ο γειτονας αγορασε χρυσο Νοκια 4000

ή εαν οι διαιρουμενες ζαντες της X5 του μαναβη στην πλατεια

κοστιζουν οσο το αμαξι μου ολοκληρο

η τιμη ενος προιοντος ειναι σταθερη και ιδια για ολους

η αξια του ειναι κατι το υποκειμενικο και εξαρταται απο τις αναγκες και το πορτοφολι του καθενος...

αυτο που εγω μπορει να πεταω στα σκουπιδια πιθανον να ειναι θησαυρος για καποιον αλλο και αντιστροφως

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 17:09]

Δεν είναι κακό, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να βρούμε ανταγωνιστικό PC για το Renegade!

Δε βλέπω πουθενά να λέει για οθόνη όμως. Τι οθόνη έχει; Ή, αν δεν έχει, μπορείς να μου βρεις μια 30"άρα που να σηκώνει 2560Χ1600 εκτός από την Dell;

Επίσης, από εγγύηση τι παίζει; Αν κάψω κάτι στο overclocking ή απλώς από μλκια μου, μετά από πόσες μέρες θα ξαναείναι "up" το μηχάνημα;

γιατι να παρω οθονη εκτος Dell?

μετα 3300 που υπολειπεται χαλαρα θα τσιμπαγα μια dell 30αρα να το ολοκληρωσω..

(αφου θα μου κανεις στανταρ και καμια καλυτερη τιμη :p )

και μια ageia για να μην νοιωθω παρακατιανος...

(καταφθανουν οσονουπω)

οσο για το after sales...

ας μην τα θελουμε ολα δικα μας...

το εγχειρημα τωρα ξεκινησε...

δεν ειναι δυνατον να συγκριθει με τους κολοσσους του χωρου..

αλλα αν μη τι αλλο υπαρχει διαθεση να τους πλησιασουμε..

Ναι πασάκαμ, δεν είπα ότι η σύνθεση δεν "πιάνεται". Προσπαθώ να εξηγήσω ότι τα 9.930$ του Renegade ΔΕΝ είναι υπερβολικά για αυτά που δίνει.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσο υπάρχουν παιδάκια που νομίζουν ότι μπορείς να εγκαταστήσεις ΧΡ σε Itanium ή να βάλεις 7900GT σε blade servers, χάνω την θέληση για επιχειρηματολογία...

Όπως αρχίσαμε να συγκρίνουμε ένα ΟΕΜ μηχάνημα με blade servers, έτσι να αρχίσουμε να λέμε "σιγά μη δώσω 500.000 για σπίτι στη Μύκονο, αφού μπορώ να πάρω διαστημικό σταθμό σε τροχειά γύρω από το φεγγάρι με 3 δις $"...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 17:43]

Ναι πασάκαμ, δεν είπα ότι η σύνθεση δεν "πιάνεται". Προσπαθώ να εξηγήσω ότι τα 9.930$ του Renegade ΔΕΝ είναι υπερβολικά για αυτά που δίνει.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσο υπάρχουν παιδάκια που νομίζουν ότι μπορείς να εγκαταστήσεις ΧΡ σε Itanium ή να βάλεις 7900GT σε blade servers, χάνω την θέληση για επιχειρηματολογία...

Όπως αρχίσαμε να συγκρίνουμε ένα ΟΕΜ μηχάνημα με blade servers, έτσι να αρχίσουμε να λέμε "σιγά μη δώσω 500.000 για σπίτι στη Μύκονο, αφού μπορώ να πάρω διαστημικό σταθμό σε τροχειά γύρω από το φεγγάρι με 3 δις $"...

ναι βρε καρδουλαμ'... δεν διαφωνω ουτε στο ελαχιστο μ'αυτα που λες...

το εχω δηλωσει εξαλλου και στα σχετικα Threads

αλλα δυστυχως δεν μπορεις να κανεις και πολλα γιαυτο...

εκθετεις τα επιχειρηματα σου και οποιος καταλαβε καταλαβε...

οποιος παλι δεν καταλαβε...

κακο του κεφαλιου και της τσεπης του κανει...

btw

υπαρχουν και κατι κορυφαιες ρυμουλκουμενες τροχοβιλες με 9.9κ

εαν ενδιαφερεσαι για θερινη κατοικια προς ζουμπερι μερια

σπιτι το ενα σπιτι και το αλλο...

:p

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 16:30]

Το όλο σύστημα είναι βασισμένο στην υπερβολή και στο "καλύτερο της αγοράς". Δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι το γρηγορότερο της αγοράς σε 6 μήνες ή με το αν θα έχει 10.000 ο μικρός Γιαννάκης για να το πάρει να παίξει WoW...

Ειδικά ο demizz26 έχει χάσει εντελώς τη μπάλα και εξακολουθεί μετά από 15 ποστς να το συγκρίνει με ένα Turbo-X ή ένα custom made PC. Ένα μέτρο σύγκρισης έχει μάθει στη ζωή του κι αυτό ήτανε, με αυτό θα κρίνει το μηχάνημα.

demizz26 διάβασες καθόλου το ποστ που έκανα προχτές; Εάν το διάβασες και το μόνο που έχεις να πεις για το XPS Renegade είναι για το αν θα είναι πιο γρήγορο από ένα pc των 3000, τότε τι να σου πω βρε αδερφέ, έχεις δίκιο. Πήγαινε φτιάξε το pc σου στο Μουλτιράμα με 3000 να χαρείς και άσε εμάς να λέμε βλακείες.

Ένα παράπονο έχω μόνο: κανείς δεν έκατσε να μου φτιάξει μια custom σύνθεση που να υπερκαλύπτει το Renegade σε όλους τους τομείς. Και αναρωτιέμαι: δεν έχετε τα κότσια, ή δεν μπορείτε να βρείτε καλύτερο PC;...

Είπα εγώ τίποτα για μουλτιράμα;;; Δεν πάμε καλά! Ουδέποτε δεν έχω πάρει pc έτοιμο, τα στήνω μόνος μου και ξαναλέω, ένα pc σημερινό των 3000 ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ 10.000 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΕΑ. Θα ήθελα να απαντάς σε αυτά που γράφω αφού πρώτα τα διαβάζεις σωστά. ’λλωστε επουδενί δεν είπα ότι αυτό των 3000 θα είναι πιο γρήγορο. Μπορεί να μη δουλεύεις για τη dell, αλλά σίγουρα θα μπορούσες να ήσουν ένα πολύ πετυχημένο sales management στέλεγχος της εταιρίας!

Αρχική απάντηση από demizz26

Είπα εγώ τίποτα για μουλτιράμα;;; Δεν πάμε καλά! Ουδέποτε δεν έχω πάρει pc έτοιμο, τα στήνω μόνος μου και ξαναλέω, ένα pc σημερινό των 3000 ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ 10.000 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΕΑ. Θα ήθελα να απαντάς σε αυτά που γράφω αφού πρώτα τα διαβάζεις σωστά. ’λλωστε επουδενί δεν είπα ότι αυτό των 3000 θα είναι πιο γρήγορο. Μπορεί να μη δουλεύεις για τη dell, αλλά σίγουρα θα μπορούσες να ήσουν ένα πολύ πετυχημένο sales management στέλεγχος της εταιρίας!

:hehe:

________

Εγω σου λεω οτι ειναι πιο δυνατο πανω απο 20%.....ας πουμε πχ...στις καρτες γραφικων...:D

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 22:16]

:hehe:

________

Εγω σου λεω οτι ειναι πιο δυνατο πανω απο 20%.....ας πουμε πχ...στις καρτες γραφικων...:D

Ναι ρε Βασίλη, όμως κι αυτή πολύ σύντομα μα πάρα πολύ σύντομά θα είναι dx10less! handicapped. Θα είναι ένας λαβωμένος γίγαντας

Ακόμα και να βρεις κάποιον που θα σου προσφέρει το προηγούμενο, δεν θα βρεις κάποιον που θα έρθει στο σπίτι σου (την επόμενη μέρα που εσύ θα κάψεις τον ΕΕ) και θα στον αντικαταστήσει. Αυτόν και ό,τι άλλο κάψεις (Hardware warranty + accidental damage κάλυψη για 3+ χρόνια)

Είναι και αυτό στα 10κ... και λέει πολύ, πάρα πολύ... μην ξεχνιόμαστε...

Στα 3000euro βάζεις και την οθόνη?

Γιατί αν βάλεις την 1500euro 30αρα tft στο pc των 1500euro που περισσεύουν χαλαρά και αβασάνιστα σε έχει +20% στα games...

και στην τελική το pc δεν θα το πάρει ο γιος της κιρακατήνας οπότε και dx11 δεν θα έχει τα φράγκα να πάρει άλλες vga?

Ναι ρε Βασίλη, όμως κι αυτή πολύ σύντομα μα πάρα πολύ σύντομά θα είναι dx10less! handicapped. Θα είναι ένας λαβωμένος γίγαντας

Καθε φορα ετσι γινεται...και ετσι θα γινεται.....!

Και εννοειται οτι οποιος παρει τετοιο Pc με το που βγουν οι DX10 , θα τις εχει πρωτος απ'ολου ς παλι....

Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 22:28]

Είναι και αυτό στα 10κ... και λέει πολύ, πάρα πολύ... μην ξεχνιόμαστε...

Στα 3000euro βάζεις και την οθόνη?

Γιατί αν βάλεις την 1500euro 30αρα tft στο pc των 1500euro που περισσεύουν χαλαρά και αβασάνιστα σε έχει +20% στα games...

και στην τελική το pc δεν θα το πάρει ο γιος της κιρακατήνας οπότε και dx11 δεν θα έχει τα φράγκα να πάρει άλλες vga?

Έχεις δίκαιο για την οθόνη. Αλλά όσον αφορά στο δεύτερο, πέραν του cpu των 1000 το κόστος του συστήματος το ανεβάζουν πολύ οι gpu! Αν είναι σε 3 μήνες να θες να το λύσεις για να βάλεις άλλες για να σαι top...δεν ξέρω αν θα το κάνει ακόμα και ο πλούσιος που θα χτυπήσει το σύστημα!

Αρχική απάντηση από Βασιλης [Σήμερα, στις 22:34]

Καθε φορα ετσι γινεται...και ετσι θα γινεται.....!

Και εννοειται οτι οποιος παρει τετοιο Pc με το που βγουν οι DX10 , θα τις εχει πρωτος απ'ολου ς παλι....

Δε διαφωνώ έτσι είναι. Είναι πολύ πρόσκαιρη η ικανοποίηση. Και τα games στα οποία θα είναι τοπ τους 3 αυτούς μήνες είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Οπότε καθε 3 μήνες άλλα 2 χιλιάρικα για να είναι τοπ στους επερχόμενους 5 τίτλους. 400 ευρώ το game των 20 ωρών.

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που αυτά τα ποσά τους φαίνονται μικρά, γιαυτό κι εγώ προσπαθώ να μην το δω από αυτήν την οπτική. Μαγκια του να το πάρει. Αλλά δεν τον ζηλεύω. Απλά έχει χάσει το πραγματικό νόημα.

ένα pc σημερινό των 3000 ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ 10.000 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΕΑ.

Έχει κολλήσει η βελόνα και σαν αποτέλεσμα δε βλέπεις καν τι γράφω. Ή βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις, τι στο καλό, πόσο πιο απλά να τα γράφω;

Λίγο, ακόμα μια φορά: το πισί των 9.930$ συμπεριλαμβάνει οθόνη 30" και next business day αντικατάσταση των εξαρτημάτων που θα κάψεις/χαλάσεις. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η Γ****ΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, κόψε την καραμέλα "πιο γρήγορο" και "20% πιο γρήγορο".

Αν θες να συγκρίνεις όμοια πράγματα, πάρε 3000 και ετοίμασε μου μια σύνθεση που να έχει ισάξια οθόνη και εγγύηση και μετά έλα να μου πεις αν είναι υπερεκτιμημένο.

Γιατί αν στην τελική τα αξίζει, αλλά απλώς εσύ δε θα έδινες ποτέ δέκα χιλιάρικα, τότε πήγαινε σε άλλο thread να βγάλεις τη γκρίνια σου. Μη προσπαθείς να μας κάνεις το μαύρο άσπρο.

Και που'σαι, άσε τις θεωρίες και τα "εγώ μπορώ να σου βρω" σα μικρό παιδάκι και υποστήριξε αυτά που λες με επιχειρήματα σάν άντρας: ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ/ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ στα 3000 και σου υπόσχομαι να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη και να μη ξαναγράψω σ'αυτό το thread.

Αλλά κάτι μου λέει ότι ΚΑΙ θα απαντήσεις στο thread λέγοντας περισσότερες φαμφάρες, ΚΑΙ χωρίς να μου έχεις ένα λινκ από το pc-θαύμα των 3000 ΚΑΙ θα συνεχίσεις να μου συγκρίνεις gaming pc με servers...

Φίλε chosen (κατεβάζω τους τόνους). Δεν είπα πουθενά ότι η σύνθεση με 3000 ευρώ είναι η ίδια ή καλύτερη από το συγγεκριμένο, αλλά ότι η επίδοσή της δεν αξίζει τα χρήματα αυτά. Απλά, μετά από κάποιο κόστος, η καμπύλη κόστος-απόδοση αυξάνεται με χαμηλούς ρυθμούς.

Ξέρεις, fx-60 1000 ευρώ

με 2 giga μνήμες με καλά timing 260 ευρώ

4 χ 7900 gtx quad sli 2000 ευρώ

2 χ 74 gb raptor 360 ευρώ

2 χ απλοί 300ρηδες 250 ευρώ

lian li v2000 κουτί 260 ευρώ

τροφοδοτικό ENERMAX LIBERTY 620W 160 ευρώ

mobo κορυφαίο 200 ευρώ

watercooling ποιοτικό 300 ευρώ

dvdr dvd 100 ευρώ

κάρτα ήχου CREATIVE SOUND BLASTER X-FI FATALITY FPS 210 ευρώ

οθόνη dell 30' 3007 2100 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ 7000 ευρώ και είσαι ακριβώς στα ίδια αν το θέλεις κι έτσι

Τώρα στα 5000 ευρώ έχεις

τα ίδια πλήν τις 2 extra κάρτες και 24' οθόνη και είσαι λίγο πιο αργός

Στα 3000 ευρώ είσαι 20-30% πιο αργός

post-4292-1416072525,4804_thumb.jpg

Δεν μας λες κάτι καινούργιο. Έκανες μια σύνθεση με 7000 χωρίς ειδικά κουτιά, χωρίς επιτόπου αντικατάσταση κτλ. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα είναι τόσο ανόητος να προτιμήσει αυτό από το να δώσει ακόμα 3Κ και να πάρει το DELL.

Όσο για το 20-30% της διαφοράς στην απόδοση, ποιό το σκεπτικό. Μας λες κάτι που το ξέρουμε όλοι και είναι αυτονόητο.

Το αυτοκίνητό μου είναι 30% πιο αργό από μια Ferrari και κοστίζει το ένα πέμπτο. So what?

H ferrari κουτι σου δεν ειναι με αερογραφια.......τιμη???

Δεν νομιζω οτι ο FX60 ειναι και τοσο καλος οσο ο 965......υπολειπεται και κατα 2 λογικους πυρηνες...:D

Oi Raptor/raptorX 150 εχουν 350-400 ευρω ακαστος...:D

FX60 EE965

DIVX 6.0 4:15 4:35 (lower is better)

DOOM 3 85 FPS 84,6 FPS

FARCRY 203 FPS!!! 172 FPS

MULTITASK 1:36 1:45 (lower is better)

MULTITASK2 4:54 5:13 (lower is better)

UT2004 174 FPS 139 FPS

Q3 TEAM ARENA 274 FPS 265 FPS

3DS MAX 9 1:11 1:19 (lower is better)

Αυτά από τον intelakia τομ!!

FX60 965EE

WAV.png

DivX.png

CB.png

KB.png

απο το hexus.....ο Θωμας δεν ειναι ιντελακιας...απλα αυτα που λεειι ειναι αναλογα απο αυτον που τα τσεπωνει...:D

kαι συνεχιζω...

SMM.png

Με αυτο το ποστ θελω να σου πω οτι οσα αρνητικα μπορεις να βρεις εσυ...τοσα θετικα μπορω να βρω και εγω...αλλου υπερτερει το ενα cpu αλλου το αλλο....

αλλά ότι η επίδοσή της δεν αξίζει τα χρήματα αυτά.

Θα μείνω εδώ μια και εντοπίζω αδυναμία να καταλάβεις κάποια πράγματα.

Είτε σ'αρέσει, είτε όχι, ο περισσότερος κόσμος αγοράζει έτοιμα ΟΕΜ μηχανάκια. Και το ότι εσύ πιστεύεις ότι άμεση αντικατάσταση hardware την άλλη μέρα το πρωί είναι το ίδιο με το support του Πλαισίου ή ότι "με λίγα λιγότερα παίρνεις αυτό", τότε ρε φιλαράκι, όντως είσαι σε λάθος thread.

Χωρίς πλάκα: ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ αν μπορείς να φτιάξεις "ελαφρώς" χειρότερο πισί, με "λίγο" μικρότερη οθόνη και τα ρέστα; Το Renegade βγήκε για να έιναι (έστω και για 6 μήνες) το ταχύτερο, καλύτερο και γμστερότερο gaming pc στον κόσμο. Και όποιος θέλει να το έχει, πρέπει να έχει τα "χαρτιά". Ούτε είπαμε ότι βγήκε για τον μέσο χρήστη/gamer, ούτε σου είπαμε να κάνεις οικονομίες να το πάρεις εσύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.