nobig Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2006 Μπορούμε σε οθόνη 19 wide ανάλυσης 1440χ900 να βάλουμε άλλη ανάλυση wide 1280 x 800 ας πούμε και να ρυθμίσουμε απο τον οδηγό της κάρτας ώστε να μην ξεχειλώνει την εικόνα και απλά να χρησιμοποεί 1280χ800 Pixels και στα υπόλοιπα μαύρες μπάρες;Με λίγα λόγια το λεγόμενο Interpolation settings που έχουν μερικές ΤΦΤhttp://www.prad.de/en/monitore/shownews_lex82.htmlΈχω κάρτα nvidia, δέν ξέρω μήπως μπορώ απο το μενου display mode timing με την επιλογή fixed aspect ratio timing να δώσω λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Απ'όσο ξέρω αυτό το πράγμα δεν γίνεται και στο είχα αναφέρει και στην σχετική κουβέντα που είχαμε.Να πω μεγειές?Εντυπώσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάρτιος 23, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Κάποιες DELL(και όχι μόνο) οθόνες το κάνουν από μόνες τους ή έχουν επιλογή στο OSD. Είναι feature τους δηλαδή.Πως μπορείς και αν μπορείς να το κάνεις σε κάποια που δεν το έχει ως feature δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 και στην philips 20 wide γινεται αλλα αυτο ονμιζω ειναι χαρακτηριστικο της οθονης και οχι των οδηγων.Μπορει να κανω και λαθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Φυσικά και γίνεται και μάλιστα είτε από τον driver είτε από την οθόνη (στην περίπτωση που αυτή το υποστηρίζει βέβαια). Σε περίπτωση που η οθόνη δεν το υποστηρίζει, απλώς επιλέγεις από τον driver ''fixed aspect ratio'' (στον nvidia είναι έτσι - κάτι αντίστοιχο έχει και η ATI). That's all. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 23, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:56] Φυσικά και γίνεται και μάλιστα είτε από τον driver είτε από την οθόνη (στην περίπτωση που αυτή το υποστηρίζει βέβαια). Σε περίπτωση που η οθόνη δεν το υποστηρίζει, απλώς επιλέγεις από τον driver ''fixed aspect ratio'' (στον nvidia είναι έτσι - κάτι αντίστοιχο έχει και η ATI). That's all. Μακάρι να ήταν τόσο απλά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 23, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αν εχεις ''ταπωσει'' τον Συριο (Guru των everything) , θα σε βγαλουμε πρωτοσελιδο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 23, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 @αραπη Δεν θυμάμαι να μου το είχες πει. ’σε έχω μπλέξει τα μπούτια μου. Έχθες είδα μια NEC με P-isp και έπαθα πλάκα απο χρώματα, γωνίες και φωτεινότητα αλλά με τέτοια ανάλυση η 6800 μου τα φτύνει και δεν κουνάει βήμα οπότε δώσε αναλύσεις κάτω + ότι δεν μου άρεσε στο DVD είχε κάτι σαν θόρυβο αλλά κρατάω επιφυλάξεις και λόγο power DVD. Δεν ξέρω τι παίζει με την Philips 200w6cs αλλά το πρόβλημα με τις αναλύσεις θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν αλλάξω κάρτα Σαν δεύτερη επιλογή η viewsonic με ποιο λογική 1440χ900 αλλά δεν ξέρω πόσο χάνει το ΤΝ πανελ σε σχέση με αυτό της NEC σε χρώματα και ζωντάνια. Παιχνίδια που παίζουν σε wide (half 2) είναι απλά τέλεια αλλά άμα οι παπάρες οι προγραμματιστές δεν το υποστηρίζουν καλά είναι άθλια. Τελευταία επιλογή μια CRT Viewsonic E 96F+SBκαι τα γράφω όλα εκει που πιάνει μελάνι αλλά νο wide μετά @Σύριο για αυτό ήμαστε σίγουροι 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 23, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 16:04] Αν εχεις ''ταπωσει'' τον Συριο (Guru των everything) , θα σε βγαλουμε πρωτοσελιδο! Και με nvidia και με ati απλά δεν "υπακούει" η οθόνη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Μακάρι να ήταν τόσο απλά.... Damn it mod, u r quick Υποθέτω ότι εννοείς την περίπτωση κατά την οποία η οθόνη κάνει αυτόματα stretching ανεξαρτήτως σήματος εισόδου και δεν υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης.... Έχω καιρό να το δω αυτό και νομίζω πάντως (δεν το λέω με απόλυτη βεβαιότητα) ότι σε σύνδεση DVI δεν υπάρχει πρόβλημα (εννοώ ότι δεν παίζει ''αυτόματο'' stretching - με την vga στο ''fixed aspect ratio'' πάντα). EDIT Αρχική απάντηση από vdeseris Και με nvidia και με ati απλά δεν "υπακούει" η οθόνη... Έχει δοκιμάσει με DVI, Fixed Aspect Ratio και έχεις τσεκάρει αν υπάρχει σχετική επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης στο menu της οθόνης; Αν ναι και εξακολουθεί να κάνει stretching, τότε ναι είναι μ@λ@κια της οθόνης και δεν μπορείς να κάνεις κάτι νομίζω (την περίπτωση να παίξεις με τα advanced settings, timings κλπ δεν την έχω εξετάσει αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 23, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Και με nvidia και με ati απλά δεν "υπακούει" η οθόνη... Με τι οθόνη αυτό, DVI ή D-sub σύνδεση; Βρε αράπη κάνε μια δοκιμή αν μπορείς να βάλεις 1280χ800 και fixed aspect ratio και πες μας αν βγάζει μπάρες με DVI σύνδεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 23, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 16:10] Damn it mod, u r quick Υποθέτω ότι εννοείς την περίπτωση κατά την οποία η οθόνη κάνει αυτόματα stretching ανεξαρτήτως σήματος εισόδου και δεν υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης.... Έχω καιρό να το δω αυτό και νομίζω πάντως (δεν το λέω με απόλυτη βεβαιότητα) ότι σε σύνδεση DVI δεν υπάρχει πρόβλημα (εννοώ ότι δεν παίζει ''αυτόματο'' stretching). Κάτι τέτοιο παίζει και με dvi. Στις περισσότερες γνωστές αναλύσεις (1024,1152...) απλά τα στρετσάρει ασχέτως τι έχουμε επιλέξει στον driver. Σε μερικές αναλύσεις όπως 1280*768 απλά τα κεντράρει (Μάυρο πλαίσιο γύρω γύρω). Να έχεις πάντως 4:3 με μαύρα πλαίσια δεξιά αριστερά δεν παίζει (τουλάχιστον με ati) Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 16:12] Με τι οθόνη αυτό, DVI ή D-sub σύνδεση; Viewsonic VA1912w με dvi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Κάτι τέτοιο παίζει και με dvi. Στις περισσότερες γνωστές αναλύσεις (1024,1152...) απλά τα στρετσάρει ασχέτως τι έχουμε επιλέξει στον driver. Σε μερικές αναλύσεις όπως 1280*768 απλά τα κεντράρει (Μάυρο πλαίσιο γύρω γύρω). Να έχεις πάντως 4:3 με μαύρα πλαίσια δεξιά αριστερά δεν παίζει (τουλάχιστον με ati)Viewsonic VA1912w με dvi... Αυτά με Fixed Aspect Ratio και χωρίς να υπάρχει σχετική επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης stretching στο menu της οθόνης;Αν ναι, τότε μάλλον είναι dead end η υπόθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 23, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Πάντως με την τωρινή μου οθόνη Hitachi CM715 19" δουλεύει το fixed aspect ratio Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από nobig Πάντως με την τωρινή μου οθόνη Hitachi CM715 19" δουλεύει το fixed aspect ratio CRT δεν είναι αυτή;Εκεί δεν έχει νόημα η όλη ιστορία...ΔιόρθωσηΗ σωστή επιλογή (στην nvidia - στην ΑΤΙ δεν θυμάμαι απ'έξω το αντίστοιχο όνομα) είναι Centered Output και όχι Fixed Aspect Ratio (Scaling) (γιατί και εκεί κάνει scaling).@vdeseris: Έχεις δοκιμάσει Centered Output με σχετική επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης stretching στο menu της οθόνης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 23, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc CRT δεν είναι αυτή;Εκεί δεν έχει νόημα η όλη ιστορία... Και όμως σε μερικές αναλύσεις που δεν είναι ακριβώς 4:3 την κάνει ακριβώς 4:3 και βγάζει μπάρες γύρω γύρωΑυτό με το centered output που το βρίσκεις; Μέχρι 81.95 δεν το βλέπω πουθενά Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάρτιος 23, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από nobig Και όμως σε μερικές αναλύσεις που δεν είναι ακριβώς 4:3 την κάνει ακριβώς 4:3 και βγάζει μπάρες γύρω γύρω Εννοείς ΔΕΝ την κάνει 4:3 και βάζει μπάρες. Αρχική απάντηση από nobigΑυτό με το centered output που το βρίσκεις; Μέχρι 81.95 δεν το βλέπω πουθενά Εκεί που είναι και οι άλλες επιλογές scaling (centered κλπ): Στο ''Flat Panel Settings'' (4 επιλογές υπάρχουν εκεί). Δεν ξέρω, ίσως όταν δεν έχεις TFT να μην εμφανίζεται (δεν θυμάμαι - έχω να δουλέψω σε CRT πολύ καιρό ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 23, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:16] .... @vdeseris: Έχεις δοκιμάσει Centered Output με σχετική επιλογή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης stretching στο menu της οθόνης; Όταν έλεγα για επιλογές στους drivers αυτό εννούσα. Δεν έχει κάτι άλλο σχετικό. (Σε αντίθεση με την nvidia). Η οθόνη δεν έχει κάποια επιλογή για το aspect ratio. Η μόνη επιλογή που έχει είναι να παίζεις με το sharpness όταν αλλάζεις ανάλυση κάτι που βελτιώνει αρκετά την εικόνα. (Πολύ καλή επιλογή που δεν έχω δει σε άλλη tft ως τώρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 23, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc Εννοείς ΔΕΝ την κάνει 4:3 και βάζει μπάρες. Εννοώ ότι κρατάει τον ίδιο λόγο και δεν ξεχειλώνει, παράδειγμα αυτή την στιγμή την δουλεύω σε 1152χ864 άμα βάλω 1280χ768 που δεν έχει ίδιο λόγο με την 1152χ864 μου την βάζει στο κέντρο και βάζει μπάρες. Do i miss something? :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.