Jump to content

Απαντήσεις σε διάφορα μικρά θέματα.

QPi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας ,

είμαι νέος "εδώ πέρα" , παίρνω το θάρρος όμως να αρχίσω ένα νέο topic να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια που με απασχολούν.

1 - Χρησιμοποιώ Zone Alarm ( δεν υπάρχει λόγος να μου πείτε οτί κακώς το χρησιμοποιώ , με βολεύει , έτσι πιστεύω , μέχρι τα σημερινά ) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό στις μικρές απαιτήσεις που έχω. Σήμερα όμως αφού άνοιξα τον υπολογιστή , κατά ένα περίεργο λόγο το ZA δεν "φόρτωσε" καθόλου ( ούτως ώστε να αρχίσει η δήθεν προστασία ) , το πρόβλημά μου όμως είναι ότι δεν "φόρτωσε" και τπτ άλλο. Ούτε το μικρό "δίκτυο" που έχω ούτε τπτ άλλο που το βλέπεις στην taskbar. Είναι φυσιολογικό αυτό ; Απλά bootare μέσα στα windows ( XP σε αυτή την περίπτωση ) , και κατά ένα μέρος τους ήταν νεκρά. Τι μπορεί να έγινε ; Ύστερα από reboot όλα επανήλθαν , αλλα φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

2 - Πυκνά συχνά βλέπω πολλά BSOD , τι μπορεί να είναι ; Hardware conflict ; Drivers conflict ; Και τα 2 μαζί ; Κάποιος τρόπος να checkaro ;

3 - Αρκετά συχνά αλλάζουν οι ρυθμίσεις των φακέλων μου , δλδ από music files γίνονται picture files με αποτέλεσμα να βλέπω όλα τα τραγούδια σε large icons ή filmstrip και είναι ενοχλητικό. Ψάχνοντας βρήκα ένα registry fix το οποίο μεγαλώνει όπως λέει το capacity των αποθηκευμένων folders στους 8000 ( απο τους 400 που ήταν ) , αλλα μάλλον το ξεπέρασα και αυτό. Ξέρετε κάτι πάνω σε αυτό ;

4 - Και κάτι τελευταίο , δεν πρόσεξα αν υπάρχει άλλου είδους forum section για το software , αλλά για να μην κάνω και 2ο topic , μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο καλό και εύχρηστο DVD creator ; Να πάρω τπτ *.mpg και *.avi και να τα μετατρέψω σε dvd.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας , και sorry αν σας κούρασα.

καλως ηλθες στο φορουμ

θα σου απαντησω στο 1-2-3

δεν θα σου πω οτι κακως το χρησιμοποιεις το ΖΑ αλλα..............μηπως το οτι ηταν νεκρο το συστημα και οτι αλλαζουν οι ρυθμισεις των φακελων ειναι αποτελεσμα μη επαρκους προστασιας?

σχετικα με το 2................πηγαινε στην κεντρικη σελιδα του thelab.αριστερα θα βρεις τα tools.βρες το memtest και s&m.

ακολουθησε τις οδηγιες και τρεχτα ενα ενα να δεις μηπως φταιει επεξεργαστης ή μνημες.

κατεβασε απο την ιδια λιστα και το speedfan για να δεις τασεις και θερμοκρασιες.

αυτα προς το παρον.

1. Μια χαρα ειναι το ZA. Mε τι Antivirus το συνδιασες? Ο event viewer βγαζει κανα λαθος?

2. Μπορεις να μας πεις τι λεει η bsod?

3. Αφου κανεις τις ρυθμισεις που θες σε καποιον φακελο πηγαινε στο My Computer -> Tools -> Folder Options -> View -> Αpply To All Folders.

4. Mε το NERO δοκιμασες?

καλησπέρα,

- έβαλα να δοκιμάσω τα tools που πρότεινες. όσο για το antivirus χρησιμοποιώ το AVG πλήρως updated.

- η bsod ουσιαστικά κάνει dump την memory και αν θυμάμαι καλά μου υποδεικνύει και κάθε φορά ένα registry κλειδί διαφορετικό του τύπου CLSID ( αν θυμάμαι καλά ).

- αυτό με το apply to all folders το είχα κάνει παλαιότερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

- όσο για το nero δεν το πολυσυμπαθώ , δεν έχω hi-tech συστημα και όσο θυμάμαι την ταλαιπωρία ( nero start smart express 7.κάτι ) , για την αντιγραφή dvd και το άπειρα μεγάλο memory usage το μετάνιωσα μόνο που το χρησιμοποίησα ( έχω 512mb ). To clonedvd2 δουλεύει καλύτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.