Jump to content

Κολληματα με Χ1900ΧΤΧ

TheoV

Recommended Posts

Απιστευτο αυτο που μουτ συμβαινει.

Προχτες αφου βρηκα σε αρκετα καλη τιμη αγορασα την ATI X1900XTX και την Creative Xtreme Music .Παιζωντας το tony hawk american wasteland τρωω κολληματα οχι να κολλα η οθονη αλλα σπασιματα κατα καιρους.Εχω δοκιμασει ολους τους drivers catalyst(6.2.6.3 kαι modded) παντα χωρις ccc και χρισιμοποιω το ati tool για οπιαδηποτε δουλεια χρειαζομαι.Το παιχνιδι το εχω τρεξει σε οποιαδηποτε ανaλυση αλλα τιποτα.Το f.e.a.r το ιδιο ακριβως.

Ακομη εχω σιγουρευτει οτι δεν τρεχει κατι στο backround εχω εγκαταστησει dual core fixes oλα τα updates το registrey key gia dual core.τωρα μαζι με το παιχνιδι κολλησα και εγω δεν ξερω τι να κανω.Σημμειωτεον οτι η καρτα βγαζει 3d mark 05 με σκορ 11600.Ακομη δεν εχω πολυμετρο αλλα στο smart guardian απο 12.09 μου δειχνει 11.96 και 11.88 σε full load.Υπαρχει περιπτωση να φταει η τροφοδοσια της καρτας να αλλαξω rail .Ακομη ειχα ακουσει οτι πολλοι ανεβαζαν την pci-e 100->103mhz στις ati μεσα απο τα bios

Το συστημα μου ειναι

AMD Athlon 64 4400+ x2

dfi-sli-dr 704-2bta bios

2gb gskill pc4000

sapphire x1900xtx

x-fi xtreme music

thermaltake 680 watt

Oποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

τρεξε το ATI tool για 1 ωρα και δες τι θερμοκρασιες σου δειχνει η καρτα σου.εκτος απο εκεινη του πυρηνα κοιτα και την θερμοκρασια του power regulator αλλα και των μνημων.

εαν τα κολληματα υπαρχουν μονο στο συγκεκριμενο παιχνιδι ισως πρεπει να περιμενεις για καποιο patch.η καρτα ειναι αρκετα καινουρια και σιγουρα το φρεσκο δεν τα παει παντα καλα με τα παιχνιδια μεχρι να βγει καποιο patch

ποια μοιραζονται το ιδιο IRQ?

το να μοιραζονται παντως το ιδιο IRQ ειναι σιγουρα προβλημα.

οταν ελεγα καινουριο δεν εννοουσα μονο το τονι χοκ....αλλα και την καρτα.οι 6.3 νομιζω ειναι οι πρωτοι που υποστηριζουν 1900σειρα.ισως με 6.4 να ειναι οκ.οπως και να χει κανε κατι με τα irq για αρχη και βλεπουμε

Πως να αλλαξω irq .Mεσα απο το βιος δεν αφηνει και ακομη και να αλλαξω σλοτ στην καρτα θα αναγκαστω να βαλω την καρτα τηλεορασης στο αλλο σλοτ και παλι θα μοιρζονται το ιδιο irq απλα με αλλη συσκευη,

Αν βλέπεις ίδια irq's στη boot up screen δεν έχει σημασία μιάς και το λειτουργικό κάνει διαχείριση αυτών.

Θεωρητικά η επιλογή αυτή υπάρχει στο bios όταν σε ρωτάει αν έχεις pnp o/s εγκατεστημένο.

Αρχική απάντηση από TheoV [Σήμερα, στις 02:07]

Βασικα μολις τωρα παρατηρησα οτι μοιραζονται το ιδιο IRQ.Τα φωτα σας.Επηρεαζει?

Δεν επηρεάζει.Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου σύστημα.

H κάρτα γραφικών και η κάρτα ήχου μοιράζονται το ίδιο IRQ.Συγκεκριμένα το IRQ16, αλλά δεν έχω διαπιστώσει κολλήματα στα παιχνίδια.’λλωστε το να μοιράζονται το ίδιο IRQ δύο διαφορετικές συσκευές σε Nforce 4 mobo, αποτελεί πλέον τον κανόνα και όχι την εξαίρεση και δεν σημαίνει απαραίτητα ό,τι είναι η βασική αιτία του προβλήματος σου.

Ίσως πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό.Πόσα Αmpere δίνει στην 12άρα γραμμή;

Κάποιες φορές έχω παρόμοια κολλήματα στο FEAR αλλά επειδή δεν το κάνει πάντα επικεντρώνωμαι σε "υπόλοιπα" από προγράμματα ή σε όσα τρέχουν από πίσω γιατί φυσικά δεν τα κλείνω για να παίξω. Τι τον έχουμε τον διπύρηνο?

Δεν το κάνει όμως σε κανένα άλλο.

Από την άλλη μεριά όμως, το έχω παρατηρήσει σε αρκετά προγράμματα, ακόμα και στο PowerDVD, όπου έκανε διακοπές ειδικά στον ήχο αλλά και στην εικόνα κατά την αναπαραγωγή DVD. Μετά από αρκετό ψάξιμο διαπίστωσα ότι κλείνοντας το BattleField2 άφηνε κάποια threads να τρέχουν και εκείνα έκαναν τη ζημιά.

Αν στο κάνει μόνο σε αυτά τα δύο, πιθανώς να είναι και θέμα driver. Ειδικά το FEAR είναι optimized για vNidia οπότε είναι πιθανό. Δεν ξέρω για το άλλο.

Λοιπον οι ενδειξεις ειναι.

72

27

100% φαν

70

55

To εχω δοκιμασει και αυτο και εχω απενεργοποιησει οτι ετρεχε εκτος τον εχπλορερ τον γοιντος και τα svhost για το ιντερνετ.Αλλα παλι τα ιδια.

το 2ο 70αρη αναφερεται στο voltage regulator.συμφωνα με τον hipro5 σε αρκετες καρτες της σειρας Χ1800 Χ1900 εχει γινει λαθος τοποθετηση της μακροστενης λεπτης ψυκτρας με αποτελεσμα να ακουμπαει μονο στα ακριανα σημεια.ξεκουμπωσε το/λυγισε το ελαφρα και με προσοχη προς το κεντρο και ξανατοποθετησε το προσθετοντας μια στρωση κεραμικ.

εγω θα εστρωνα λιγη κεραμικ και σε ολες τις μνημες.

Κοιταξε power dvd δεν το δοκιμασα αλλα οπως μου επισημαναν τα παιδια πρεπει να φταινε οι drivers οπου δεν ειναι ωριμοι ακομοι.Δεν μου κολλαει σε ολα τα παιχνιδια.κολλαει σε Τονυ Ηοκ που ειναι καινουριο παιχνιδι αλλα σε Call Of Duty 2 αν και ειναι nvidia optimized δεν κολλαει.Δοκιμασε κιολας τους NGO 1.6.3(Catalyst3) drivers .Link: http://www.ngohq.com/home.php?page=ati

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.