Jump to content

Wireless μεταξυ δυο οροφων

InMyMemory

Recommended Posts

Παιδια καλησπέρα.

Εχω ενα προβλημα στην ασυρματη επικοινωνια μεταξυ laptop και desktop .

Το desktop περνει dsl με ethernet απο τον router της Linksys κ το laptop μεσω wireless.

Οταν ειναι στον ιδιο οροφο δουλευουν μια χαρα αλλα το laptop αμα το πας στον απο πανω οροφο δεν δουλευει, χανει το σημα. Η αποσταση δεν ειναι μεγαλη, ουτε το σπιτι ειναι κανα θεορατο, μονοκατοικια ειναι. Δικαιολογειται αυτη η απωλεια? Δεν δουλευει το wireless και σε περιπτωσεις μεταξυ οροφων? Για αυτο το λογο δεν δημιουργηθηκε? Υπαρχουν κεραιες στην αγορα με τις οποιες μπορω να ενισχυσω το σημα καπως?

Αρχική απάντηση από InMyMemory

Παιδια καλησπέρα.

Εχω ενα προβλημα στην ασυρματη επικοινωνια μεταξυ laptop και desktop .

Το desktop περνει dsl με ethernet απο τον router της Linksys κ το laptop μεσω wireless.

Οταν ειναι στον ιδιο οροφο δουλευουν μια χαρα αλλα το laptop αμα το πας στον απο πανω οροφο δεν δουλευει, χανει το σημα. Η αποσταση δεν ειναι μεγαλη, ουτε το σπιτι ειναι κανα θεορατο, μονοκατοικια ειναι. Δικαιολογειται αυτη η απωλεια? Δεν δουλευει το wireless και σε περιπτωσεις μεταξυ οροφων? Για αυτο το λογο δεν δημιουργηθηκε? Υπαρχουν κεραιες στην αγορα με τις οποιες μπορω να ενισχυσω το σημα καπως?

Το χω διαπιστώσει κι εγώ ότι δεν περνάει εύκολα πλάκες, το κόβουν το σήμα.

Βάλε το netstumbler και δώσε μας την τιμή του snr.

Μπορείς να αλλάξεις το κεραιάκι του linksys με κάποιο μεγαλύτερο.

Τέτοια "κόλπα" έχει το

www.priveshop.gr

Αρχική απάντηση από spc

Για λίγο μεταλύτερη εμβέλεια, τσέκαρε και την τεχνολογία SRX της LINKSYS.

πρέπει να αγοράσει καινούριο εξοπλισμό, βλακεία κατά τη γνώμη μου, του αρκεί ένα κεραιάκι μεγαλύτερης απολαβής.

εναλλακτικά, αν οι θέσεις είναι fix μπορεί να πάρει 2 μικρά πανελάκια και να τα συνδέσει στα pc, αν και λίγο υπερβολικό.

για πόσα μέτρα απόσταση μιλάμε περίπου?

Η θεση του desktop και του router ειναι fix στο υπογειο. Υπαρχει εσωτερικη σκαλα μεταξυ των οροφων κ μιλαμε για λιγοτερα απο 10-15 μετρα μεχρι τον απο πανω οροφο. Καλα για τον τριτο οροφο ουτε λογος για σημα.

Το snr τι ειναι? Signal noise ratio? To dekstop δεν χρειαζεται panelaki αφου περνει μεσω ethernet apo ton router. Αυτες οι κεραιες που βρηκα στα παρακατω links λενε τιποτα? Θα δουλεψουν με τον Linksys η μονο δοκιμαζοντας θα μαθω?

http://www.priveshop.gr/product.php?code=403554&sess=1000085708

http://www.priveshop.gr/product.php?code=403563&sess=1000085708

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613437

Αρχική απάντηση από feanorian82

Το ίδιο πρόβλημα και εδώ... Σωτήρη, όπως μου έχεις πει κι εμενα καλύτερα να κλείνεις το wireless όταν δεν χρησιμοποιείς αν βάλεις μεγαλύτερη κεράια...

Το καλοκαιράκι θα πάρω ενα AP...

Μπα, δε νομίζω ότι παίζει και τόσο ρόλο, σιγά, απλά στο λέω επειδή φοβάσαι τα ασύρματα :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.